Beste aksjeapp

1
  •   Bra utvalg av aksjer
  •   Veldig billig kurtasje
  •   Mulighet for høy giring
2
  •   Velg blant veldig mange aksjer
  •   Sosial tradingplattform
  •   Veldig få gebyrer
3
  •   Veldig bra aksjeutvalg
  •   Opprett aksjesparekonto
  •   Nordisk leverandør


Tiden hvor man kun handlet aksjer på laptop er forbi. Stadig flere handler bli nå utført på mobilen, og småinvestorene krever idag mer fra nettmeglerne enn de gjorde før. Det skal ikke være et problem å enkelt åpne eller lukke en posisjon på bussen på vei til jobb, eller mens du følger barna til skolen. Man ser at kundene vil handle når ting skjer, og da hjelper det ikke om du befinner deg på hytta uten tilgang til plattformen eller internett. I mange tilfeller blir det dermed viktig å ha tilgang til en aksjeapp og 4G på mobilen. Jo mer aktiv trader du er jo mer avgjørende blir det å kunne benytte deg av en god tradingapp.

Statistikk viser at over 50 prosent av handlene nå bli utført på aksjeapper istedenfor på laptop eller PC. Det stadig økende behovet for mobile plattformer har ført til at det i dag finnes en rekke gode aksjeapper. I denne artikkelen skal vi gå gjennom hva du bør se etter når du velger appen du skal bruke for å kjøpe og selge aksjer, og vi vil også teste appene til noen av de aller største internasjonale nettmeglerne.

Hva er viktig?

Når det kommer til valg av aksjeapp er det mange faktorer som er viktige. Overordnet er det den generelle brukeropplevelsen som er det aller viktigste. Hvor enkelt det er å navigere seg rundt på appen samt hvor intuitivt systemet fungerer er nødvendigvis helt avgjørende. Innenfor den generelle brukervennligheten er det en rekke underpunkter som er viktige, og vi vil gå gjennom hver enkelt her.

Hvordan velge aksjeapp

Oversikt over porteføljen

Det kanskje viktigste formålet med en god aksjeapp er at du kan følge med på utviklingen til investeringene dine. På grunn av dette blir et av de viktigste momentene ved valg av aksjeapp hvor god oversikt appen gir deg over aksjeporteføljen din. Det burde være enkelt å se en oversikt over alle posisjonene dine, samt utviklingen til de forskjellige posisjonene.

Enkel åpning og lukking av ordre

I noen tilfeller vil du også være avhengig av å åpne og lukke posisjoner raskt med mobilen. Derfor er det også viktig at aksjeappen enkelt og oversiktlig lar deg åpne og lukke posisjoner. I tillegg til dette er det viktig at kjøps og salgsprosessen er oversiktlig. Samtidig som du kjøper en aksje burde du kunne sette tilleggsvilkår som blant annet limitordre og stopordre.

Oversiktlige grafer

Enhver aksjeapplikasjon burde også gi deg muligheten for å se på grafer. Dette gjør deg enklere å ha en oversikt over aksjens utvikling, og mange bruker også grafer til å bestemme når man skal kjøpe og selge. Uten muligheten til å se på grafer blir dermed ikke aksjeappen komplett. De aller fleste aksjeapper tilbyr i dag relativt gode grafer.

Oversikt over andre

Mange nettmeglere lar deg i dag følge med på andre investorer sine investeringer. Blant annet viser enkelte apper hvor mange som nylig har solgt og kjøpt seg ut av selskapet. Slikt kan du enklere få en oversikt over sentimentet. Andre apper lar deg i tillegg følge med på de mest suksessfulle investorene den siste tiden. Slikt sett kan et hjelpemiddel til å lære samt å ta bedre investeringsbeslutninger og oppleve høyere avkastning.

Varsling

Det er også viktig at du kan spesifisere når appen skal varsle deg på mobilen i forhold til forskjellige hendelser. Derfor vil dette bli et viktig moment i valg av aksjeapp. Ønsker du for eksempel å bli varslet når aksjekursen har sunket mer enn 2 prosent er det helt avgjørende at du kan be megleren din om å varsle deg om dette, slik at du ikke hele tiden trenger å holde øye med aksjekursen.

Utvalg

Dette er ikke direkte relatert til selve appen, men det er likevel viktig å presisere at man alltid må se på utvalget til nettmeglerne. Det vil si hvor mange forskjellige aksjer og markeder nettmegleren tilbyr. Dette varierer stort mellom de forskjellige nettmeglerne. Mange nettmeglere tilbyr også kjøp av andre verdipapirer og derivater, og dette kan være en faktor å se på dersom du er interessert i å handle med slike finansielle instrumenter.

Kurtasje er også viktig

Det er viktig å ikke kun se seg blind på hvor bra appen til nettmegleren er. Det finnes også andre elementer som du burde vurdere i tillegg til nivået på aksjeappen. Det kanskje viktigste øvrige elementet er kurtasjen. Dette er gebyret nettmegleren tar for å utføre kjøps- eller salgsordrer for deg. Kurtasjen er dermed måten nettmegleren tjener penger på, og er grunnen til at nettmeglerne lager disse plattformene.

Hvor mye kurtasje nettmeglerne tar varierer fra nettmegler til nettmegler, slik at det blir vanskelig å si generelt. De fleste nettmeglere opererer med en prosentkurtasje og en minstekurtasje. Prosentkurtasjen varierer mellom rundt 0,02 % til 0,20 %. Alle ordre du gjennomfører vil derfor medføre dette prosentvise gebyret på totalbeløpet av ordren.

Dersom du gjennomfører en ordre på mindre beløp vil ofte minstekurtasjen komme inn i bildet. De fleste nettmeglerne har en minstekurtasje på alt fra 20-100 kr. Dette innebærer at ved alle ordrer der prosentkurtasjen utgjør mindre penger enn minstekurtasjen vil minstekurtasjen komme til anvendelse.

Test av aktuelle aksjeapper

Vi har testet enkelte internasjonale nettmeglere for å se hvor landet ligger. I testen vil vi vise til de forskjellige momentene ovenfor og også vise screenshots av hvordan appene ser ut, slik at det blir lettere å velge. Det er viktig å presisere at det er ekstremt mange nettmeglere som tilbyr kjøp og salg av aksjer, slik at dette bare blir et lite utvalg. Vi har valgt å teste noen av de aller største internasjonale nettmeglerne som også har en stor kundegruppe i Norge. Det finnes også mange norske banker som tilbyr egne aksjeapper. Mange av disse er gode, men vi opplever ofte at utvalget kan være begrenset.

Etoro

Etoros aksjeapp

eToro ble startet i 2007 og er i dag et av verdens største sosiale tradingsnettverk. Her kan du følge investeringene til mange andre traderne og selv investere i en rekke forskjellige finansielle instrumenter. eToro har idag flere millioner brukere.

eToro tilbyr deg et stort utvalg av tradingverktøy og kurs. Alle tradere som registrerer seg på eToro får en konto med $ 100 000 i virtuelle penger, så de kan øve seg på å investere. Vi har testet appen til eToro og synes appen fungerer bra.

Når det kommer til oversikten over porteføljen synes vi eToro appen er veldig oversiktlig. Under kan du se et screenshot fra en portefølje fra en demokonto vi opprettet hos eToro. Dette er altså en konto med virtuelle penger. Her kan man enkelt se oversikt over de forskjellige investeringene, hvor mye man har investert, hvor mye du har tapt eller tjent og lignende. Du kan også trykke på hver enkelt investering for å få mer detaljert informasjon.
EtoroDet er også veldig enkelt å åpne og lukke ordrer. Når det kommer til å kjøpe aksjer får du presentert den informasjonen du trenger, blant annet kan du enkelt legge inn en markedsordre og en stopordre. eToro har også gode varslingssystemer. Dersom du vil få beskjed dersom et verdipapir du har investert i beveger seg over en viss kurs kan du få varsel om dette på mobilen, og du kan også få varsler om forskjellig utvikling av verdipapirer som du ikke eier

Etoro appen har også generelt en god brukervennlighet. Du kan enkelt se grafutviklingen til hvert enkelt verdipapir. Under er en screenshot av grafen til apple inne på eToro appen.

Graf

Fordelene med eToro er også at appen spesialiserer seg på sosial trading. Dette innebærer at du enkelt kan se hvordan andre tradere investerer. eToro har også en egen side på appen der du kan se de mest suksessfulle investorene og deres investeringsportefølje. Underkan du se et screenshot av denne funksjonen.

Et stort pluss med eToro appen er at den har et ekstremt godt utvalg. Her kan du velge mellom alt fra aksjer, valutahandel, råvarer og lignende, og det kanskje mest imponerende med eToro er alle de forskjellige markedene applikasjonen lar deg handle i. eToro har også relativt lav kurtasje i forhold til særlig de norske nettmeglerne. Alt i alt kan vi anbefale eToro som et valg av megler.

Plus500

Plus500 aksjeapp

Plus500 er en handelsplattform tilbudt av selskapet Plus500CY Ltd, og tilbyr primært som CFD-handel. Plus500s app er en av aksjeappene med høyest rangering på Apples App Store og Google Play fordi den er enkel å bruke og samtidig kraftig med sine mange egenskaper. Vi har testet appen til plus500 og synes den leverer på et relativt likt nivå med appen til eToro. Brukervennligheten er generelt god, og det samme gjelder hvor intuitivt systemet er.

Når det kommer til oversikten over porteføljen synes vi oversikten til plus500 fungerer relativt likt som oversikten til eToro. Du kan enkelt se hvilke posisjoner som er åpnet og lukket, og du kan også se hvor mye penger du har tapt eller tjent. Oversikten under er kun fra porteføljen til en rask demokonto vi opprettet inne på plus500. Vi er også særlig fornøyd med at du kan se grafutviklingen underst på skjermen når du trykker på hver enkelt posisjon inne på porteføljen.Plus500

Det er også enkelt å åpne og lukke posisjoner. En ting som vi synes fungerer veldig bra med appen til plus500 er at du får mye informasjon om verdipapiret du vurderer å kjøpe når du er inne på verdipapiret. Du får for eksempel en oversikt over kursutviklingen, tradernes meninger og annen nyttig informasjon om aksjen. Det er også enkelt å presisere forskjellige limitordrer eller stopordrer i det du kjøper aksjen.

Plus500

Brukermenyen til pluss500 er enkel å navigere rundt på, og vi er godt fornøyd med appen i sin helhet. Kurtasjen er i likhet med eToro relativt lav, særlig i forhold til mange norske nettmeglere. Utvalget til pluss500 er stort, og du kan velge blant aksjer i markedet over hele verden. Slikt sett er ikke utvalget noen begrensning, noe vi har opplevd på enkelte andre plattformer. Alt i alt kan vi også anbefale plus500 sin aksjeapp.

Oppsummering

Alt i alt ser ser vi altså at det er en rekke forskjellige momenter man burde vektlegge når man skal velge hvilken aksjeapp man ønsker å bruke. Generelt er imidlertid den generelle brukervennligheten det aller viktigste. Det avgjørende er hvor enkelt du kan bruke appen i hverdagen mens du holder på med andre gjøremål. Nettmeglerne vi har tatt frem i denne testen er kun et par eksempler vi valgte å nevne. Dette er absolutt gode nettmeglere med gode aksjeapper, men det finnes også andre nettmeglere som har gode apper, også norske.

Disclaimer: CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 65 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.