generic

Beste nettmegler: Stor test og sammenligning av plattformer (2024)

Etterspørselen etter aksjer har økt enormt de siste årene, og mer enn 600.000 nordmenn eier i dag aksjer på Oslo Børs. Dette har også ført til at antall nettmeglere som tilbyr aksjehandel har økt i takt med etterspørselen. Imidlertid er det viktig å merke seg at det er langt fra de samme vilkårene hos alle nettmeglere, noe som kan gjøre det vanskelig å velge. 

Vi har derfor tatt en nærmere titt på markedet og kommet frem til de beste nettmeglerne for investorer i Norge. Her har vi tatt høyde for kostnader, utvalg og brukervennlighet når vi har testet ulike plattformer. Resultatet av disse undersøkelsene finner du i vår oppdaterte oversikt over beste nettmegler i Norge 2024. 

Ønsker du å kjøpe aksjer på nett eller bare se om gresset faktisk er grønnere på den andre siden? Les videre for å finne beste nettmegler i dag. 

Beste nettmegler i Norge oversikt 2024

Skilling – Prisvennlig CFD-plattform med stort utvalg instrumenter

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0% – 3,5%

Utvalg: CFD innen aksjer, krypto m.m.

Gå til Skilling

Skilling er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.

Hva vi likte med Skilling

Skilling er en innovativ CFD plattform som tilbyr handel i mer enn 700 ulike instrumenter. Plattformen tilbyr et stort utvalg gratis webinarer, kurs og guider som kommer godt med for nybegynnere. Lave minimumsinnskudd gjør det også enkelt å komme i gang.

Fordeler

  • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
  • star iconStort utvalg med over 900 instrumenter
  • star icon0% kurtasje på aksjer
  • star iconSkillingCopy ™
  • star iconBrukervennlig plattform
  • star iconRegistrering med BankID

Ulemper

  • star iconUttaksgebyr

Skilling er en annen CFD plattform som lenge har vært populær i Norge. Her kan du handle både aksjer og kryptovaluta ved hjelp av kostnadseffektive CFD instrumenter. Noe av det som skiller Skilling fra Capital og andre CFD løsninger i Norge er at de i snitt har lavere priser på sine tjenester. Dette kombinert med mer enn 900 ulike instrumenter danner et utmerket grunnlag for trading. 

eToro – Brukervennlig nettmegler med stort utvalg og lav kurtasje på aksjer

eToro er en godt etablert nettmegler som lenge har vært populær blant investorer i Norge. De tilbyr nemlig ikke bare et utrolig godt utvalg aksjer, men har også blant de laveste kostnadene for bruk av plattformen. Her kan du handle kurtasjefritt i en rekke utvalgte instrumenter, noe som gjør det mulig å plassere mer av sparepengene i aksjer uten unødvendige kostnader. De tilbyr også en rekke verktøy på plattformen som gjør det mulig å følge med på hva profilerte investorer gjør, få tilgang til analyser og mye mer. 

Capital – CFD-plattform for deg som vil trade med teknisk analyse

For deg som vil handle mer aktivt vil CFD-er ofte være et godt alternativ. Her kommer Capital inn som en utmerket plattform der du får tilgang til et betydelig utvalg aksjer, råvarer, kryptovaluta og mye mer. De har en innovativ og brukervennlig applikasjon, samt en nettbasert handelsplattform for deg som foretrekker dette. Du vil også finne en rekke nyttig informasjon knyttet til teknisk analyse og høyfrekvens trading. Pass på at du setter deg godt inn i CFD handel før du tar i bruk tjenesten. 

Nordnet – Nordisk nettmegler med fokus på småsparere og nybegynnere

Nordnet er en nordisk investeringsbank som tilbyr spareløsninger for ikke-profesjonelle investorer. Dette har gjort dem utrolig populære blant småsparere i alle de nordiske landene, og etterhvert landet dem en rolle som den ledende tilbyderen innen dette segmentet. Her finner du et stort utvalg aksjer, fond og valuta – samt et stort bibliotek med kunnskapsbaserte artikler og guider om hvordan man kommer i gang med aksjer. De har riktignok litt høyere kurtasje enn flere av konkurrentene sine, men de kan være et utmerket utgangspunkt for deg som stort sett bare skal handle nordamerikanske eller nordiske aksjer. 

Libertex – CFD-plattform for deg som vil drive med aktiv trading

Skal du drive med aktiv trading vil en plattform som Libertex være et godt utgangspunkt. Dette er en CFD plattform der du får tilgang til lynraske verktøy og gode vilkår. Du vil også få tilgang til teknisk analyse kombinert med et stort utvalg instrumenter. Dette gir deg muligheten til å selv utforske de utallige instrumentene og finne de som passer din portefølje best. Merk deg at Libertex er en CFD plattform, men de tilbyr også aksjehandel. Pass derfor på at du setter deg godt inn i den aktivaklassen du velger å handle i. 

Plus500 – CFD-plattform med omfattende utvalg aksjer fra hele verden

Plus500 har lenge vært en av de mest etablerte aktørene for CFD-handel i Norge, og de kan vise til mer enn 20 års historie i markedet. De har i dag flere millioner aktive brukere over hele verden og en plattform som fungerer utmerket uavhengige av hvilken enhet du velger å bruke. Her kan du finne konkurransedyktig spread og lav kurtasje på en rekke CFD instrumenter med underliggende aktiva i både aksjer og kryptovaluta. 

Slik kommer du i gang med en nettmegler: Steg-for-steg

Fordelen med en nettmegler er at du selv kan styre hvor og når du ønsker å plassere pengene dine. På denne måten har du full kontroll på pengene dine, og kan selv velge om du skal kjøpe eller selge når muligheten byr seg. Det er også en langt mer kostnadseffektiv måte å investere på sammenlignet med bruk av en aksjemegler. Men hvordan kommer man egentlig i gang med en nettmegler?

Her finnes det litt ulike prosesser, men vi skal ta utgangspunkt i eToro når vi legger opp denne steg-for-steg guiden. Dette skyldes at eToro er en av de mest konkurransedyktige nettmeglerne i Norge, samt at de tilbyr en svært brukervennlig plattform for nybegynnere. 

logo

En god handelsplattform

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0kr for aksjer

Utvalg: aksjer, CFDer

Gå til eToro

eToro er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.

Steg 1: Last ned eToro på din enhet

Noe av det som er utrolig greit med eToro er at de tilbyr en applikasjon som gjør det mulig å investere fra hvor enn du måtte befinne deg. Du kan selvfølgelig bruke nettleser også, men vi foretrekker å bruke applikasjonen. Søk derfor opp eToro i AppStore eller GooglePlay Store og installer den. 

Steg 2: Opprett en eToro konto

Når du har åpnet nettleser eller lastet ned applikasjonen – vil det være tid for å opprette en konto hos eToro. Dette er en relativt enkel registreringsprosess som ikke tar mer enn noen få minutter. Om du gjør prosessen gjennom applikasjonen velger du Create Account, mens i nettleser velger du Join Now i høyre hjørne. Begge deler vil ta deg videre til registreringsprosessen, så velg det alternativet du ønsker selv.

Etter at du har trykket på den aktuelle knappen vil det åpne seg et registreringsskjema. Her oppgir du navn, e-post, brukernavn og ønsket passord på kontoen din. Deretter mottar du en e-post som vil be deg verifisere kontoen din før du går videre. Straks du har gjort dette er kontoen din klar for bruk. Vi anbefaler imidlertid at du også gjennomfører KYC-prosessen slik at du slipper gjøre dette senere. Alt du trenger å gjøre er å laste opp et gyldig ID dokument som matcher navnet du har oppgitt på kontoen din. 

Steg 3: overfør midler til eToro kontoen din

Straks du er ferdig med verifikasjon av kontoen din, så vil du i teorien være klar for å handle – men det mangler fortsatt noe essensielt. Du må nemlig overføre det du har til hensikt å handle for før du kan bruke kontoen. Her tilbyr eToro tre ulike alternativer som du kan velge mellom. Disse er PayPal, kreditt-/bankkort og bankoverføring Vi anbefaler at du bruker en av de to første da gebyrene for bankoverføring ofte er unødvendig høye, og det kan ta flere virkedager før en overføring krediteres kontoen din. 

Steg 4: Investere med eToro

Investeringer gjennom eToro er forholdsvis enkelt og kan gjøres i bare noen få trinn. Alt du trenger gjøre er å logge inn på kontoen din og deretter bruke det søkefeltet du finner øverst på skjermen din. Her kan du skrive inn navnet på selskapet eller benytte deg av tickeren det har på børsen. Vil du heller se utvalget av alle aksjer tilgjengelig på eToro, så velger du bare aksjer fanen i den venstre menyen. 

Når du har funnet det selskapet du skal plassere penger i gjennom søkefeltet vil du havne på en ny side som inneholder informasjon om dette selskapet. Her anbefaler vi at du leser den informasjonen som finnes, og når du er klar til å kjøpe aksjen velger du handle knappen. 

Dette vil åpne ytterligere ett vindu hvor du oppgir beløpene du ønsker å handle for, samt eventuell belåning dersom du skal bruke dette i handelen din. Deretter bekrefter du transaksjonen ved å velge åpne handel nederst på denne skjermen. Handelen din vil nå sendes til systemet og gjennomføres på noen få sekunder! 

Steg 5: Bygg din portefølje med eToro

Noe av det som gjør eToro til en utmerket plattform for norske investorer er at du kan velge aksjer fra store deler av verden. Dette betyr også at du kan bygge en sterkt diversifisert portefølje, og på den måten redusere risikoen din ytterligere. En godt diversifisert aksjeportefølje bør nemlig være diversifisert på tvers av ulike sektorer, noe som vil sikre deg mot betydelige korreksjonen. 

Et godt eksempel på dette kan være at man inkluderer aksjer fra finans, eiendom, shipping, energi og konsum i porteføljen sin. Utfordringen her er at Oslo Børs ofte kan bli begrensende, men gjennom eToro kan du også handle på en rekke andre børser fra hele verden. 

Skilling er en multi-asset plattform som tilbyr både investering i aksjer og handel med CFD-er.

Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har høy risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 77% av detaljistinvestorkontoene taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape penger.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Handelshistorikken som presenteres er mindre enn 5 komplette år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutninger.

Copy Trading utgjør ikke investeringsrådgivning. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er i fare.

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.