Slik finner du en billig regnskapsfører

Alle bedrifter i Norge må til en viss grad føre et regnskap, selv om det for eksempel i bedrifter med veldig lav omsetning ikke er regnskapsplikt. Det er uansett et nyttig verktøy i prosessen med å finne ut av hvordan bedriften går i det daglige. Som et styringsverktøy, så kan et regnskap fortelle bedriften når en bør dra i bremsen, og når det er ok å bruke mer penger for eksempel.

For å få ordentlig orden i regnskapet, så ønsker mange seg en regnskapsfører. Disse har dessverre et rykte på seg for fort å bli ganske dyre, og derfor søker mange etter billig regnskapsfører. Vi skal i denne artikkelen se nærmere på hvordan du kan navigere i jungelen av alternativer for å finne en billig regnskapsfører til din bedrift.

Slik kan du finne billig regnskapsfører

Skal du finne noe som er billig, men fortsatt av god kvalitet, så må du legge inn litt jobb, uansett hvilket produkt eller hvilken tjeneste det er snakk om. Dette gjelder da selvfølgelig også om du skal finne en billig regnskapsfører. Bruker du god tid i letejakten din, så kan du derimot høste ganske så gode resultater. Nedenfor har vi gått gjennom flere gode tips til å finne en billig regnskapsfører.

Tilbud på billig regnskapsfører

Mange benytter Google for å finne sin regnskapsfører, men her er det et åpenbart problem. De som bruker mest på markedsføring, eller simpelthen er mest populære rangerer øverst – og ikke de billigste. Skal du finne en billig regnskapsfører, så er det viktig å benytte seg av de tilbud på billig regnskapsfører som finnes.

Da kan du for eksempel benytte deg av skjema på vår side. Fyller du ut dette enkle skjemaet, så vil du motta 3 tilbud på billige regnskapsførere, basert på informasjon du legger inn. Disse vil bli tilsendt på e-post, og de er helt gratis og uforpliktende. Dermed kan du få en rask oversikt over prisene på gode regnskapsførere i ditt område, uten å forplikte deg til noe som helst.

Spør kjente om tips

Ett eller annet sted i ditt nettverk befinner det seg mest sannsynlig en regnskapsfører. Enten det er i direkte familie, eller en venn av en venn, så kan dette være et godt alternativ til billig regnskapsfører, siden dere har en forbindelse. Spør en denne personen om råd, så kan en altså fort få et litt rimeligere alternativ som en venneavtale.

Her skal en derimot se litt opp for kvaliteten, da de som går god for denne personen tross alt er venner eller familie i din krets. Det samme gjelder dersom et familiemedlem driver en bedrift og har en regnskapsfører de er fornøyde med. Da må du se opp, siden det kan hende at denne regnskapsføreren bare tilfeldigvis passer til den type bedrift, men ikke nødvendigvis din bedrift.

Billig regnskapsfører hos samarbeidspartner eller konkurrent

Muligens har du en samarbeidspartner eller konkurrent som er fornøyd med sin regnskapsfører. Det skader aldri å spørre disse om råd. Spesielt i din egen bransje bør dette være et lovende alternativ, da regnskapsfører i disse tilfellene mest sannsynlig vil passe inn med din bedrift. Merk derimot at dette dessverre ikke er noen garanti.

Det reduserer potensielle feil å kjenne bransjen, og ikke minst er det med på å redusere kostnader, da regnskapsfører bedre kjenner til hvordan regnskapet her skal føres. Allikevel er ikke det at en regnskapsfører er billig noen garanti for kvalitet, og hva en samarbeidspartner eller konkurrent regner som billig regnskapsfører er ikke nødvendigvis heller billig.

Bruk av Google

Som nevnt finnes det mange som bruker Google for å finne en billig regnskapsfører. Her kan en tross alt bare sette inn søkeordene «billig regnskapsfører» og håpe på at søkemotoren gir deg de mest relevante alternativene. Dette er tross alt jobben til Google, men det er ikke alltid at dette går like bra.

Google vil gi deg et bredt spenn med alternativer, men her vil det være de som er mest optimalisert for lokal SEO som rangerer høyt. Det er ikke alltid en billig regnskapsfører har investert masse penger i fine hjemmesider og markedsføring, og derfor kan det være en god ide å styre unna Google. Det gir deg mange alternativer, men ikke nødvendigvis de beste alternativene.

En billig regnskapsfører kjennetegnes tross alt ikke av store budsjetter til markedsføring og gode rangeringer i Google nødvendigvis. Nettopp derfor er det å motta tilbud på billig regnskapsfører mest sannsynlig det beste alternativet i letejakten. Nedenfor skal vi gå videre inn på nettopp hva det er som gjør en regnskapsfører billig.

Regnskapsfører og pris

Hva gjør en billig regnskapsfører nettopp billig? Det er tross alt ikke alltid positive assosiasjoner ved det å være billig, men det bør nevnes at alle regnskapsførere uansett kommer med en ganske god garanti på kvalitet. Det vil si, for at noen skal kunne gjøre ditt regnskap, så må de være autoriserte. Dette innebærer lang utdanning, jobberfaring, og ikke minst konstant etterutdanning.

Allikevel er det selvfølgelig forskjeller på pris innenfor disse rammene. En kjent regnskapsfører med mange kunder vil for eksempel kunne ta en høyere pris, rett og slett basert på etterspørsel. Får en masse kunder inn dørene uten å markedsføre seg selv, så er det jo tross alt et tegn på å øke prisene. Sånn sett er dette en indikator på at en høyere pris ikke er noen garanti for økt kvalitet.

Lokasjon er et annet viktig poeng når du skal velge regnskapsfører. Leter du etter en virkelig billig regnskapsfører, så kan du i enkelte tilfeller se til utlandet. Til kontrast vil for eksempel en regnskapsfører i Oslo være en god del dyrere i snitt, da grunnet leiekostnader blant annet.

Det er viktig å notere seg at majoriteten av de kostnader som påløper ved valg av regnskapsfører relaterer til den kvaliteten du får. Dermed er det å velge en billig regnskapsfører et lite kompromiss ett eller annet sted. Det er kun i få tilfeller at for eksempel merkevaren utgjør de store forskjellene i pris.

Egeninnsats reduserer kostnadene

Egeninnsats er derimot også et viktig poeng i henhold til regnskapsfører og pris. De timene regnskapsfører legger ned er det som gjør at prisen ofte blir en god del dyrere enn hva enn trodde. Dersom du organiserer fakturaer, gjør deler av jobben, og annen egeninnsats, så hjelper det ofte på pris.

Ditt beste verktøy er dessuten, som nevnt i innledningen, at du kan søke og sammenligne regnskapsførere. Skal du finne en virkelig billig regnskapsfører som fortsatt er god, så er tiden og innsatsen du investere i letejakten det viktigste for prisen.

Kan jeg gjøre regnskapet selv?

Som nevnt ovenfor er et godt tips for å redusere kostnadene, og dermed få fatt i en billig regnskapsfører, å simpelthen gjøre noe av jobben selv. Her er det potensielt mye penger å spare, men det er også fallgruver, slik som å gjøre alvorlige feil som fører til at regnskapsfører bruker mer tid enn det som var planlagt.

Involvering i regnskapet bør uansett være et minimum, enten du skal spare penger eller ei. Dette er viktig for å få innsikt i hvorvidt regnskapsfører faktisk bør bruke så mye tid som de gjør, noe som dessverre ofte ikke alltid er tilfellet. Sørg for at du i det minste sorterer bilag og har oversikt over sånn ca. hvor mange timer en regnskapsfører bør bruke.

Dersom du i løpet av regnskapsåret kontinuerlig følger med i regnskapet, så kan du dessuten snappe opp feil. En regnskapsfører er ikke feilfri, og innen din bransje kan det for eksempel hende at du kjenner til MVA-reglene bedre. Dessuten, om du setter ut fakturering eller lønnskjøring til en regnskapsfører, så kan du raskt oppdage avvik her også.

Merk til slutt at et viktig poeng for mange bedrifter er å bare følge med på kostnadene som går til regnskapsfører hver måned. Det som en gang var en billig regnskapsfører, kan fort bli dyrt dersom prisene sakte, men sikkert, heves med tiden. Skal du ha en billig regnskapsfører, så kan det hende at du må bytte innimellom, eller reforhandle avtaler.

Bør du velge en billig regnskapsfører?

Er en billig regnskapsfører egentlig veien å gå? Prisen er naturligvis ekstra viktig dersom du akkurat har startet en bedrift. Da er mest sannsynlig budsjettet for utgifter ganske lavt, og du har også veldig sannsynlig vurdert å utføre oppgavene på egenhånd. For eksempel har automatisering gjennom programmer på nett gjort det enklere med egeninnsats.

Prisen på regnskapet blir derimot ikke nødvendigvis lavere dersom du gjør det selv. Der du kanskje betaler et par tusenlapper for regnskapssystemet, og ellers ikke betaler noen for tjenester, så mister du tid til å utvikle din egen bedrift. Dette er indirekte kostnader som en absolutt må ta høyde for, spesielt dersom en er gründer.

En regnskapsfører lønner seg faktisk for de aller fleste bedrifter, uansett om det er snakk om en dyr eller billig regnskapsfører. Dermed er det ikke noe ultimat mål å velge den rimeligste regnskapsføreren i byen. Allikevel er selvfølgelig pris en viktig faktor å sammenligne tjenester på for enhver bedrift, og en dyr regnskapsfører er heller ikke automatisk bedre enn en billig en.

Vær allikevel obs på å hente inn en veldig billig regnskapsfører, da det kan bli dyrere enn en tror. For eksempel kan det løpe kostnader til tvangsmulkter ved for sene leveringer, og det vil dessuten bli dyrt å hente inn en god regnskapsfører i all hast under denne perioden. Pris er altså viktig, men en veldig billig regnskapsfører er ikke den viktigste faktoren.

Derfor velger mange regnskapsfører

Som nevnt er det mange grunner til at bedrifter velger regnskapsfører. Det å kunne fokusere på det en er best på er kanskje det beste grunnlaget. Dessuten velger mange regnskapsfører for å få oversikt, og ikke minst for å spare kostnader. Blant annet er MVA-reglementet noe som fort går i surr og som koster mange bedrifter penger med tiden.

Et godt regnskap fungerer som et tegn på at bedriften drives bra. Ved hjelp av regnskapet kan du underveis i året se hvordan bedriften ligger an. Dette legger alle gjetninger på hylla. Samtidig er det også viktig med et ryddig regnskap for større bedrifter, da en her kan lene seg på dette for å kunne presentere eventuelle nøkkeltall.

Bytte til billig regnskapsfører

Ikke alle befinner seg i startgropa, og enkelte bedrifter har brukt samme regnskapsfører over lang tid. Enten en er fornøyd eller misfornøyd med regnskapsfører, så er det lurt å sjekke sine alternativer. En kan nemlig få fatt i en billig regnskapsfører som kan bety en stor forskjell i utgifter for bedriften i løpet av et regnskapsår.

Mange bedrifter betaler dessverre altfor mye fordi de ikke er villige til å bytte regnskapsfører. Med tiden vil den regnskapsføreren en har muligens jekke opp prisen, eller kanskje til og med bruke mer tid på oppgavene uten at en nødvendigvis legger merke til det. En skal derfor være obs på sin nåværende regnskapsfører.

Ønsker en virkelig en billig regnskapsfører, så er det beste tipset å holde seg oppdatert. I dag er det dessuten enkelt å bytte regnskapsfører med tanke på teknologien. I et regnskapsprogram er tross alt all informasjon lastet opp og klart for at en ny og billig regnskapsfører skal kunne ta over driften fra din tidligere regnskapsfører.

Finn billig regnskapsfører i dag

Ønsker du å finne en billig regnskapsfører for å spare i utgiftene, så er dette forståelig. Det er ikke dermed sagt at pris er det viktigste når en skal velge en aktør, men det er helt klart en faktor som bør være med på å skille de forskjellige alternativene en har. Du kan dessuten fortsatt velge en rimelig god regnskapsfører, og heller jobbe med å redusere de arbeidsoppgavene regnskapsfører må gjøre.

For eksempel kan du internt sørge for at bilag og fakturaer organiseres godt. Dermed slipper regnskapsfører å sette de i rekkefølge blant annet. Du kan også gjøre enkelte oppgaver, slik som fakturering for eksempel, på egenhånd. Uansett bør ikke det å finne en billig regnskapsfører være det overordnede målet, men heller å spare penger der det er mulig i lengden.

  Få tilbud fra regnskapsførere

  Tilbud fra 3 forskjellige regnskapsførere. Helt gratis og uforpliktende.

  Velg selskapsform

  En tjeneste av regnskapsførertilbud.no

  Informasjonen sendes kun til regnskapsførerene du mottar tilbud fra, og brukes ikke til noe annet.

  Beskriv oppdraget

  Din informasjon

  Få tilbud fra regnskapsførere