generic

Coinbase erfaringer: Fortsatt et godt valg? Les vår anmeldelse

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

CoinBase har lenge vært en av de mest populære alternativene for deg som vil ha tilgang til et betydelig utvalg mynter. Plattformen tilbyr brukervennlig løsninger for kjøp, salg og veksling – noe som har gjort den foretrukket av mange investorer. Så hvor god er egentlig denne plattformen for bruk i dag?

Det er nettopp dette vi skal finne ut av i denne guiden! Her har vi tatt en nærmere titt på hva Coinbase har å tilby, samt hva du bør vite før du eventuelt tar i bruk plattformen. Målet med dette er å gi deg en omfattende introduksjon til en av de mest populære plattformene for omsetting av kryptovaluta. 

Oppsummering

  • Coinbase er en av de mest populære plattformene for kjøp, salg og veksling av kryptovaluta, og tilbyr en brukervennlig plattform for nybegynnere. Coinbase tilbyr flere av de mest populære kryptovalutaene, men utvalget forøvrig er begrenset.
  • Prisene er lavere hvis du har Coinbase pro, men gebyrene er nokså høye og kundeservice er dårlig sammenlignet med konkurrentene. Utvalget av altcoins er også dårlig sammenlignet med andre plattformer.

Klar for å finne ut mer om Coinbase? Da har du kommet til rett plass!

Om Coinbase

Coinbase ble opprinnelig utviklet som en plattform for sending og mottak av Bitcoin. Imidlertid har selskapet raskt vokst til å omhandle mer enn 100 ulike kryptovaluta. Selskapet ble først etablert i 2012, men har i dag virksomhet i mer enn 100 ulike land. 

Som en av de mest robuste markedsplassene for kryptovaluta, kan Coinbase vise til mer enn $309 milliarder i kvartalsvise omsetning på plattformen. De støtter også 13000 ulike finansielle institusjoner ved hjelp av sin plattform. 

I dag tilbyr Coinbase universet to ulike handelsplattformer, samt en kryptovaluta lommebok. Dette betyr i praksis at du vil finne alt du trenger for å investere i kryptovaluta hos Coinbase. 

 logo

Beste alt-i-ett kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 50+ mynter

Gå til Coinbase

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Fordeler med CoinBase

Ulemper med CoinBase

Brukeropplevelse

Som vi allerede har nevnt, så tilbyr Coinbase to ulike plattformer, henholdsvis Coinbase og Coinbase Pro. Begge to lar deg kjøpe, selge og trade med kryptovaluta, men de har litt forskjellige funksjonaliteter. Vi vil derfor se på begge deler som del av denne anmeldelsen.

Coinbase 

Basic utgavene til Coinbase er en brukervennlig og enkel plattform for alle som ønsker å prøve seg på kryptovaluta. Denne er tilgjengelig gjennom nettleser eller applikasjon, og kan gi et inntrykk lignende det man får hos en nettmegler. 

Du kan selv velge om du ønsker å knytte en bankkonto til profilen din, eller om du vil overføre et bestemt beløp å handle for. Skal du drive med aktiv trading, så er det verdt å merke seg at Coinbase Basic ofte kan føre til unødvendig høye gebyrer. 

Coinbase Pro

Selv om Coinbase Pro høres ut som et mer avansert verktøy forbeholdt de mest erfarne, så kan hvem som helst ta i bruk denne plattformen. Den store forskjellen fra basic utgaven er at du kan gjennomføre flere typer handel, samt at limit og stop orders er tilgjengelige. Du vil også oppnå lavere gebyrer dersom du benytter deg av Pro plattformen. 

Tilgjengelig utvalg

Coinbase har lenge vært kjent for å tilby et stor utvalg kryptovaluta mynter, og du kan i dag handle mer enn 100 ulike på plattformen. Når det er sagt, så fokuserer de gjerne på de mest populære – noe som kan gjøre at du ikke finner de minste altcoins i utvalget deres. For å gi en smakebit av hva du kan finne hos Coinbase, så har vi listet opp noen av de mest populære nedenfor:

 logo

Beste alt-i-ett kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 50+ mynter

Gå til Coinbase

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Sikkerhet

Når det kommer til sikkerhet kan Coinbase vise til industriledende sikkerhet. Dette har til hensikt å beskytte kundenes innskudd og kryptovaluta fra uvedkommende. Nå er det riktignok alltid en risiko knyttet til kryptovaluta, så vi anbefaler at du selv har gode rutiner for hvordan beskytte dine digitale verdier. 

Et av tiltakene Coinbase har gjennomført er at de oppbevarer 98% av innskuddene offline. I tillegg benytter plattformen seg av bank-standard kryptering og omfattende sikkerhetsprotokoller på nettsiden sin. De har også et standard krav om at alle profiler må bruke to-faktor autentifikasjon, slik at uvedkommende ikke kan få tilgang til kontoen din med bare et stjålet passord. 

Dessverre finnes det fortsatt flere tusen tilfeller der brukere av Coinbase har opplevd at verdiene deres har blitt stjålet. Derfor er det viktig at man bruker unike passord på sine profiler, samt at man beskytter e-post og telefonen sin. 

Kundeservice

Til tross for at de har en svært brukervennlig plattform, så er det tilnærmet umulig å komme i kontakt med et menneske hos Coinbase. De benytter seg av en omfattende DIY seksjon, samt skriftlige henvendelser. Dette betyr at du kan sende inn en e-post, automatisert telefon eller chatbot. 

Vi forsøkte alle tilgjengelige løsninger for å komme i kontakt med et ekte menneske, men måtte til slutt gi opp forsøket. Du bør derfor anse Coinbase som en selv-service løsning der du må finne ut det meste selv. En rask titt på deres Trustpilot profil har også vist at nettopp manglende kundeservice er det flest kunder anser som problematisk. 

Hvordan åpne en Coinbase Konto

Skal du åpne en Coinbase konto er denne prosessen relativt lik den å åpne bankkonto. Du må belage deg på å oppgi personlig kontaktinformasjon, personnummer og bilde av et gyldig ID-kort dersom du ønsker en fullt verifisert konto. Selv om kryptovaluta i teorien er anonymt, så kan dette være et godt eksempel på hvordan selskapene samler inn personlig data. 

Selskapet har selv sagt at dette er i henhold til gjengjelde KYC-prosesser fra regulatoriske myndigheter. Imidlertid er det også verdt å mistenke at dette er informasjons om samles inn for rapportering av skatt og aktivitet til regulatoriske myndigheter. 

Konklusjon

Coinbase er en svært brukervennlig plattform som tilbyr handel i mer enn 100 ulike mynter. Når det er sagt, så kommer den litt kort sammenlignet med andre store plattformer på markedet. De tilbyr blant annet et svært dårlig kundeservice tilbud, og et meget begrenset utvalg altcoins. Ønsker du derimot en enkel plattform for handel i de mest populære valutaene, så vil Coinbase være et utmerket utgangspunkt. 

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.