generic

Crypto.com erfaringer: Er hypen fortjent? Full anmeldelse (2024)

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

Crypto.com har lenge vært en mye omtalt plattform for handel, investering og staking av kryptovaluta. Nå har de også åpnet for wallets, NFT-er og mye mer, så i teorien burde dette være din one-stop-shop for alt som har med blokkjeder å gjøre. Vi ahr derfor valgt å ta en nærmere titt på, og dele våre Crypto.com erfaringer. 

For et spørsmål som er rettferdig å stille; er hypen crypto.com mottar fortjent? Vi har utforsket hva plattformen har å by på, hvilke muligheter som befinner seg her og ikke minst hvordan denne holder seg sammenlignet med øvrige konkurrenter på markedet. 

Oppsummering

  • Crypto.com er en plattform for handel, investering og staking av kryptovaluta som også har åpnet for wallets, NFT-er og mer. Den har en rekke smarte funksjoner og passer godt for deg som ønsker mer enn bare å oppbevare kryptovaluta langsiktig.
  • Fordeler er at plattformen har over 250 forskjellige mynter, har konkurransedyktige avgifter og et stort utvalg av kryptorelaterte produkter. Ulemper er at du må ha CRO for å få lavere avgifter, dårlig kundeservice og en komplisert avgiftsfordeling.

Klar for å finne ut mer om hva Crypto.com har å by på? Les vår omfattende anmeldelse nå!

Om Crypto.com

Crypto.com er et selskap som i 2016 ble stiftet i Hong Kong. I dag tilbyr de en av de største kryptovaluta plattformene med mer enn 250 ulike mynter tilgjengelig. Selskapet kan også vise til mer enn 10 millioner kunder over hele verden, noe som gjør dem til en av de største børsene i verden. I dag er løsningen deres tilgjengelig i 90 ulike land, men de utvider stadig denne tilgjengeligheten. 

Noe av det som har gjort Crypto.com så populær er den enorme listen med tilgjengelige mynter, samt lav prising og flere smarte funksjonaliteter. Crypto.com er nemlig en utmerket plattform for nybegynnere, men også viderekommende tradere. 

Plattformen er spesielt godt egnet for deg som ønsker å gjøre mer enn bare å holde kryptovaluta langsiktig. Her får du tilgang til en rekke smarte trading funksjonaliteter, samt betalingskort som kan knyttes til din kryptokonto. 

Fordeler med crypto.com

Ulemper med Crypto.com

Brukeropplevelsen

Noe av det som skiller Crypto.com fra flere av de andre markedsplassene er deres sentrale applikasjon. Mye av virksomheten deres er knyttet til applikasjonen, fremfor at man har nettleser baserte løsninger. Har du vært borti trading på mobilen før vil dette være ganske selvforklarende, men for noen nybegynnere kan løsningen være litt uoversiktlig. 

I applikasjonen vil du finne en oversikt over din portefølje, samt se mange av de mest populære myntene på plattformen. Du vil også kunne stake dine crypto, gjennomføre betalinger og søke om et Crypto.com kredittkort. 

Du vil også finne ulike verktøy som kart og analyser i applikasjonen, men disse tilbyr kun grunnleggende informasjon. Du vil også finne mye av den samme informasjonen på de individuelle sidene for ulike kryptovalutaer. 

Et punkt som derimot var verdt å merke seg med Crypto.com er at de tilbyr handel med støtte i en rekke ulike valutaer. Du kan blant annet handle kryptovaluta med Australske dollar, Kanadiske dollar, euro, Britiske pund, Amerikanske dollar og Brasilianske Real. På denne måten kan brukere fra hele verden benytte sin egen, eller en nært knyttet valuta for handel i kryptovaluta.

Utvalget hos Crypto.com

I dag tilbyr Crypto.com et imponerende utvalg med mer enn 250 ulike mynter. Dette sørger for at du vil finne både store og små kryptovaluta tilgjengelig på plattformen. Imidlertid ville listen over alle 250 blitt på lengde med hele denne artikkelen, så vi har plukket ut de mest populære du kan handle hos Crypto.com:

Du kan også handle i Crypto.com sin egen mynt, nemlig Cronos (CRO). Dersom du holder et større beløp i CRO vil du oppnå lavere avgifter og en del fordeler hos Crypto.com, noe som er verdt å merke seg. 

Sikkerhet

På lik linje med Kraken og andre plattformer tilbyr også Crypto.com muligheten for to-trinns autorisering. I tillegg anbefales det at du benytter et sterkt passord og har gode sikkerhetsrutiner. Det er viktig å merke seg at transaksjoner med kryptovaluta ikke kan reverseres, og det har vært rapporter om brukere hos Crypto.com som har fått porteføljen sin stjålet av hackere. 

Som et ekstra sikkerhetstiltak oppbevarer derfor Crypto.com alle innskudd offline med cold storage for å forebygge hacking og tap. De tilbyr også FDIC forsikring på innskudd gjort i amerikanske dollar opptil $250.000. Dette følger regulatoriske retningslinjer stilt av amerikanske myndigheter. 

Kundeservice

Når det gjelder kundeservice, så tilbyr Crypto.com en DIY side, e-post og live chat. De tilbyr foreløpig ingen telefonstøtte, og vi har sett flere tilbakemeldinger på at kundeservice tilbudet ikke holder helt mål. Blant annet rapporterer mange brukere om lang ventetid, dårlige svar og lite hjelpsomme løsninger. 

Vi testet dette tilbudet selv også, og var på ingen måte spesielt imponert. Vi sendte inn noen spørsmål på e-post og de svarene vi mottok var langt fra hjelpsomme. De var tvert imot bare formelle svar som anerkjente problemstillingen vår. På Live chat var det også en del ventetid, men der fikk vi noe bedre hjelp. Vår anbefaling er derfor at du kontakter Crypto.com gjennom Live Chat dersom du har behov for bistand. 

Hvordan åpne en konto

For å åpne en konto hos Crypto.com må du først laste ned applikasjonen deres. Dette gjelder både for Android og iOS. Deretter vil du bli guidet gjennom registreringsprosessen ved å oppnå e-post og et ønsket passord. Deretter må du verifisere identiteten din. Dette gjør du ved å oppgi navnet, laste opp et bilde av ID med bilde, og deretter en selfie. Deretter vil du måtte oppgi en betalingsmåte, eller koble til en bankkonto. 

Har du en amerikansk bank kan du koble denne direkte til Crypto.com, men du vil da måtte gjennomgå en KYC prosess. Dette vil i sin helhet ta rundt 10 minutter, så er du klar for kjøp. Vi hadde litt utfordringer med at bilde på ID og selfie skulle stemme, men det løste seg etter noen forsøk. Har du ID klart og skrifter raskt, så vil du være ferdig med registreringen og KYC prosessen på null komma niks. 

Vi fikk ikke koblet til vår norske bankkonto, men her forsto vi det slik at det er stor forskjell på ulike banker i Norge.

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.