krypto

Dogecoin kurs

Realtidskurser og grafer for analyse

DogeCoin er kanskje den mest anerkjente MeMe-coin som finnes på markedet, og mye av dette skyldes omtale i sosiale medier. Derfor kan det være relevant å se nærmere på hva som egentlig påvirker Dogecoin kurs, slik at potensielle investorer vet hva de bør se etter i denne kryptovalutaen. 

For det er ingen hemmelighet at DogeCoin ble skapt som en spøk, og at det ikke ligger noen reelle verdier bak denne digitale valutaen. Så med det sagt, hva er det egentlig som påvirker Dogecoin kursen – og enda viktigere, hvorfor fortsetter den å stige? Dette er viktige punkter vi skal se nærmere på i vår artikkel om DogeCoin kurs. 

logo

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

Gå til Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Kryptovaluta har nemlig vist seg å være en god investering for mange, og DogeCoin er ikke noe unntak. Det siste året har valutaen gitt en avkastning på 186%, noe som er langt bedre enn det man har oppnådd i aksjemarkedet eller renteinvesteringer. Det er derfor på tide å se nærmere på hva denne kryptovalutaen har å tilby, samt hvem den passer som investering for. 

Oppsummering

  • Dogecoin er en kryptovaluta som opprinnelig var ment som en spøk, men som har vist seg å være en god investering for mange. Omtale i sosiale medier har spilt en viktig rolle i kursutviklingen.
  • Det som påvirker Dogecoin-kursen inkluderer omtale i sosiale medier og tweets og annen omtale fra profilerte mennesker som Elon Musk, teknologisk utvikling og regulering av kryptovalutamarkedet.

Ønsker du å lære mer om å kjøpe DogeCoin har vi en egen guide for nettopp dette. 

Hva er Dogecoin?

DogeCoin er en såkalt altcoin som stammer fra Litecoin blokkjeden. Kryptovaluta ble lansert 8. desember 2013 var den tidligere IBM ingeniøren Billy Markus. Hensikten med denne valutaen var å skape en kryptovaluta som hadde mindre bagasje enn det Bitcoin har. Duoen bak DogeCoin mente nemlig at Bitcoin ikke appellerte til en rekke investorer på grunn av sin tilknytning til internett kriminalitet, blant annet i forbindelse med Silk Road nettverket. 

Resultatet av dette var DogeCoin, en mynt som i etterkant har blitt mest kjent for sin logo med bilde av en Shiba Inu hund på. Elon Musk har også lenge vært en av de mest profilerte investorene som har omtalt DogeCoin, og DogeCoin kurs har ofte vært påvirket av tweets fra Elon Musk sin twitterkonto. 

 I dag kan man handle Dogecoin/BTC og DogeCoin/LTC på en rekke børser, men det er på den regulerte krypto børsen Cryptsy det meste av handelen pågår. DogeCoin har nemlig blitt en kult token, og er spesielt populær på nettsamfunn som Twitter og Reddit. 

Hva påvirker kursutviklingen til Dogecoin?

Som vi har vært inne på tidligere, er det gjerne omtale som styrer det meste av DogeCoin kurs bevegelsene. Imidlertid er det også en rekke andre faktorer som kan påvirke hvordan Dogecoin utvikler seg, så her har vi samlet noen av de viktigste faktorene du bør kjenne til som kryptoinvestor. Disse gjelder generelt for kryptovaluta i mange tilfeller, noe som betyr at det kan være lurt å kjenne til disse uansett hvilken coin du har til hensikt å kjøpe. 

Media 

Det som står for mye av kursutviklingen i kryptomarkedet er omtale i media. Dette gjelder selvfølgelig både opp og nedgang, men spesielt negativ kursutvikling skyldes gjerne medieomtale. I de fleste tilfeller hvor dette er aktuelt har vi sett regulatoriske myndigheter vurdere validiteten til ulike kryptovaluta, eller begrensninger som kan påføres markedet.

Et godt eksempel på dette er hvordan myndighetene i Thailand nylig bannlyste betalinger i Bitcoin i landet. Vi har ikke sett noen lignende i Norge, men regjeringen har ved flere anledninger vært åpne på at ulike fagmiljøer vurderer mulighetene for å regulere kryptomarkedet. Tilsvarende har vi sett Skatteetaten ved flere anledninger uttale at de skal følge opp investeringer i kryptovaluta strenger, noe som kan gi negativt utslag på markedet. 

Teknologi

Kryptovaluta markedet beveger seg lynraskt og det dukker stadig opp ny teknologi på markedet. Dette er også en av faktorene som kan drive prisene på ulike kryptovaluta høyere, mye på grunn av fremtidsforventninger. Her snakker vi gjerne om de store blokkjedene som Ethereum, Solana, Polkadot og lignende, men når disse gjør gjennombrudd påvirker det gjerne andre mynter også. 

Vi forventer ikke at det skal komme noen store teknologiske gjennombrudd fra DogeCoin i nærmeste fremtid, men vi har sett antydninger til at DogeCoin kurs stiger når det kommer generelle nyheter i markedet. Det er derfor viktig å vite om denne faktoren og muligheten den har til å sende mindre relevante mynter opp på gode nyheter. Sist, men ikke minst kan teknologiske gjennombrudd som øker tilgjengeligheten i markedet alltid ha en positiv smitteeffekt. 

DeFi

Desentralisert finans har blitt en stadig viktigere del av kryptomarkedet, og det er på dette området vi ser den mest spennende muligheten for ulike mynter i fremtiden. Dette gjelder spesielt mynter som Ethereum og Polkadot, men også en rekke andre mynter har fått en oppsving som følge av DeFi utviklingen.

For de som ikke er kjent med DeFi, er dette en bevegelse som oppsto i kjølvannet av finanskrisen. Imidlertid var det ikke før Ethereum lanserte smartkontrakter at denne bevegelsen virkelig begynte å vokse kraftig, og i dag finnes det en rekke muligheter for DeFi. Du kan blant annet låne penger, pantsette verdier og overføre eierskap ved hjelp av tokens og smartkontrakter. 

Vi forventer at denne utviklingen så vidt har begynt, så dette kan bli en viktig faktor med et enormt potensiale for fremtiden. Som kryptovaluta investorer bør du derfor følge nøye med på den utviklingen som foregår innen DeFi og hvilke muligheter dette kan gi deg og dine investeringer. 

Tilbud og etterspørsel

Sist, men ikke minst vil tilbud og etterspørsel alltid ha en viktig rolle i kryptomarkedet. De fleste kryptovalutaer omsettes på kryptobørser slik som aksjer, noe som betyr at omsetningen påvirker kursen. Enkelt forklart kan vi si at DogeCoin kurs er balansen mellom tilbud og etterspørsel – og med dette mener vi at kursen er det møtepunktet mellom hva noen er villig til å kjøpe for, og hva noen er villig til å selge for. 

logo

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

Gå til Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Det er gjerne dette prinsippet som resulterer i kraftige kurssvingninger innen kryptomarkedet, spesielt når en bestemt valuta har oppnådd positiv omtale. Et godt eksempel på dette er når Elon Musk omtalte DogeCoin på sin twitter konto, noe som førte til at kryptovalutaen sin verdi hoppet i taket

Hvordan vil kursen til DogeCoin endre seg?

Det kan være vanskelig å spå utviklingen i kryptomarkedet, men Dogecoin på lik linje med en rekke andre ser ut til å ha stabilisert seg en del. Imidlertid ser vi mindre oppside på DogeCoin enn eksempelvis Polkadot og Ethereum, da dette kun er en MeMe-coin uten noe særegent potensiale.

Med det sagt – det finnes generelle muligheter i markedet som kan trekke opp verdien på markedet som helhet, men her har vi ingen krystallkule, så vi kommer ikke til å trekke noen konklusjon. Når det er sagt, ønsker vi å minne om at Investikon ikke gir investeringsråd, men kun informasjon for opplæringsformål. Du må derfor selv gjøre egne vurderinger og huske at det alltid er risiko for å tape penger når man investerer. 

Hvordan analysere kursen til DogeCoin?

Dersom du vurderer å investere i kryptovaluta, er det viktig å finne riktig inngangsnivå for din investering. Dersom du tidligere har investert i aksjer, vil du kjenne til p/e og andre multipler, men disse er mindre nyttige når det gjelder kryptovaluta. Årsaken til dette er at mange kryptovalutaer ikke har underliggende verdier, noe som kan gjøre det vanskelig å regne ut multipler på en god måte. 

Dette betyr at vi må ta i bruk teknisk analyse og andre verktøy når vi ønsker å avgjøre det beste kjøpstidspunktet for en kryptovaluta. Når det er sagt, finnes det heldigvis enkle verktøy som tilbyr nettopp dette. Vi vil blant annet benytte analyse av historikk og kursutviklingen for å avgjøre når det er best å kjøpe seg inn i en kryptovaluta. 

Som vi var inne på tidligere finnes det flere gode verktøy for dette, og vi skal nå se nærmere på noen av de alternativene vi mener er best. Disse er svært brukervennlige, og kan derfor brukes av både profesjonelle tradere og nye kryptovaluta investorer som ønsker å gjøre egne analyser. 

Tradingview

Det første verktøyet vi ønsker å trekke frem er tradingview. Dette er en plattform som tilbyr historikk på en rekke aksjer og kryptovalutaer, samt muligheten til å opprette egne charts og analyser. Du får tilgang til ulike verktøy for kartlegging, mapping, teknisk analyse og mer, slik at du kan gjøre gode analyser av de verktøyene du ønsker. Noe av det vi liker med denne siden er at du får tilgang til både aksjer og kryptovaluta, noe som gjør at du kan bruke det samme verktøyet for alle dine investeringer. 

Firi 

Vi har lenge talt positivt om handelsplattformen Firi og det er ikke uten grunn. Du får nemlig langt mer enn bare kurtasjefri handel, du får også tilgang til en rekke ulike analyseverktøy. Imidlertid er det sosial trading som virkelig gjør Firi så unikt. Du kan nemlig se hva andre mener om en investering, eller følge med på hvilke valg de mest suksessfulle investorene gjør, for deretter å kopiere disse. 

Oppsummering

DogeCoin og andre kryptovaluta investeringer kan gi enorm avkastning, men det er viktig å vite hvordan Dogecoin kurs påvirkes underveis. Derfor har vi sett nærmere på noen av de viktigste faktorene, samt hvordan disse kan påvirke kursen på din investering. Vi har også sett nærmere på hvordan du kan analyse en kryptovaluta som DogeCoin, slik at du finner den beste inngangen for din investering.