krypto

Ethereum kurs (ETH/NOK)

Realtidskurser og grafer for analyse

Kryptovaluta har vist seg å være en god investering for mange, men som nybegynner kan det være vanskelig å vite hvor man bør starte. Derfor har vi tatt en nærmere titt på Ethereum kurs og hvordan denne populære altcoin har utviklet seg. 

Mange nye investorer begynner nemlig med nettopp altcoins som Ethereum, mye fordi de har blitt erklært mer fremtidsrettet enn eksempelvis Bitcoin. Vi skal derfor se litt på hvordan dette styrker Ethereum kurs, og hvorfor du bør vite om dette som en kryptovaluta investor. 

Oppsummering

  • Ethereum er en populær altcoin som mange investorer begynner med fordi den har blitt beskrevet som mer fremtidsrettet enn eksempelvis Bitcoin. Ethereum-kursen er verdien av en Ethereum mynt, basert på tilbud og etterspørsel på en kryptobørs.
  • Media og teknologisk utvikling påvirker kursutviklingen til Ethereum. Kursen påvirkes for eksempel av omtale i media og blant kjente personer. Kursen kan også påvirkes av teknologisk utvikling som introduksjon av smart kontrakter.

Hva er en Ethereum kurs?

Før vi går nærmere inn på det mer tekniske, er det viktig å vite hva en Ethereum kurs faktisk er. Derfor tar vi et lynkurs i hvordan kryptobørser fungerer, samt hvordan disse kursene fungerer i praksis. 

Akkurat som aksjer blir Ethereum og andre kryptovalutaer omsatt på en børs, noe som i praksis er en enkel handelsplattform for tilbud og etterspørsel. Børsen fungerer som et knutepunkt mellom kjøpere og selgere og tilrettelegger for enkel omsetning av disse valutaene. 

logo

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

Gå til Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

En Ethereum kurs er derfor den sanntidsverdien mellom tilbud og etterspørsel, eller enklere forklart det beløpet både kjøper og selger kan være fortrolig med. Her kan vi trekke mange likhetstrekk med aksjer – hvor verdsettelsen av en aksje er forventet verdi på selskapet sett fra investorenes øyne. 

Hva påvirker kursutviklingen til Ethereum?

Nå som vi vet at en Ethereum kurs er verdsettelsen av en Ethereum mynt, er det på tide å se nærmere på hva som påvirker denne kursen. Her vil det være mange ulike faktorer som kan spille inn, men vi skal forsøke å dekke alle de viktigste. 

Media

En av de største påvirkende kreftene når det gjelder Ethereum kurs er media. Dette gjelder spesielt negativ omtale av ulike kryptovaluta, noe som lenge har ført til økt volatilitet i markedet. Vi har tidligere sett flere eksempler på dette, hvor politikere eller regulatoriske myndigheter stiller seg kritisk til kryptovaluta. 

Slik omtale har ofte ført til at verdiene raser, men vi har også sett at det motsatte kan skje. Det beste eksemplet vi har på dette er DogeCoin og hvordan denne har gitt en enorm avkastning. Mye av dette skyldes omtale og indikasjoner fra Elon Musk gjennom hans Twitter konto. Vi kan derfor trygt si at media spiller en viktig rolle i kursutviklingen, men som en langsiktig investor er ikke dette noe du bør følge aktivt med på. 

Teknologisk utvikling

Noe av det som har gjort Ethereum så interessant er introduksjonen av smart kontrakter. Ethereum har nemlig gjort en rekke forbedringer som gjør at den er langt mer omsettelig, brukervennlig og ikke minst enklere å utvinne enn storebror Bitcoin

Muligheten til å knytte smart kontrakter til Ethereum blokkjeden har dannet grunnlaget for et stort utvalg altcoins, noe som igjen har styrket verdien til Ethereum ytterligere. Teamet bak Ethereum arbeider fortløpende med nye løsninger og lanseringen av Ethereum 2.0 ble et godt eksempel på dette. Mange kryptoeksperter forventer at Ethereum vil fortsette sin ferd inn i fremtiden og bli en viktig spiller med muligheten til å ta over tronen fra bitcoin.

DeFi

DeFi eller Desentralisert Finans som det står for har blitt en viktig del av Ethereum. Ikke fordi selve kryptovalutaen Ethereum nødvendigvis er knyttet til dette, men fordi teknologien rundt smart kontrakter har gjort det mulig å bruke kryptovaluta til så mangt. 

Mange innen DeFi miljøet ønsker nemlig å skape et desentralisert finansielt system, noe som betyr at man kan overføre verdier, gjennomføre transaksjoner og ikke minst tilby lån, helt uten at tredjeparter som banker må involveres. 

logo

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

Gå til Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Målet med dette er å skape et transparent finansielt system hvor brukerne selv har kontroll på sine midler. Vi har allerede sett flere gode eksempler på dette, men denne teknologien er fortsatt i et tidlig stadium. 

Vi har skrevet en egen guide på DeFi som du finner her

Tilbud og etterspørsel 

Sist, men ikke minst vil tilbud og etterspørsel påvirke Ethereum kurs. Som vi var inne på tidligere omsettes Ethereum og andre valuater på kryptobørser, noe som betyr at kjøp og salg gjennomføres døgnet rundt. 

Kursen av en Ethereum er den balanserte verdien som noen er villige til å kjøpe og selge en Ethereum mynt for. Dette gjør at vi kan se kraftig bevegelse i kursen dersom noen gjennomfører en større transaksjon. Eksempelvis hvis noen forsøker selge en større portefølje med Ethereum enn det finnes tilgjengelige kjøpere, vil prisen presses nedover. Tilsvarende vil prisen presses oppover hvis det finnes flere potensielle kjøpere enn investorer villig til å selge sine Ethereum. 

Hvordan vil kursen til Ethereum endre seg?

Det er vanskelig å spå hvordan kursen på et finansielt instrument skal utvikle seg, men de fleste ekspertene ser ut til å være enige på akkurat Ethereum. Dette skyldes i stor grad den enorme teknologiske utviklingen som foregår med Ethereum kode. 

Denne teknologien har også fått en viktig rolle innen DeFi, noe som har gjort at stadig flere knytter seg opp mot Ethereum blokkjeder. På toppen av dette har vi også sett flere gode eksempler på hvordan Ethereum til motsetning fra Bitcoin, forsøker gjøre seg selv langt mer miljøvennlig. 

For som de fleste kjenner til i dag, er utvinningen av kryptovalutaer svært lite miljøvennlig. Dette krever enorme mengder data, noe som igjen krever enorme mengder strøm. Denne byrden har lenge vært en av de største utfordringene med nettopp kryptovaluta, men nå ser det ut som teknologien begynner å løsne også på dette punktet. 

Ethereum gjorde sin utvinning langt mer effektiv ved oppdateringen Ethereum 2.0, men vi har også sett gode eksempler på altcoins som introduserer staking som primær metode for utvinning, noe som er langt mer miljøvennlig enn mining. 

Før vi trekker vår endelige konklusjon her, er det på sin plass med en liten disclaimer. Vi i Investikon ønsker å tilby så oppdatert, nyttig og tidsmessig informasjon som mulig, men vi vil aldri tilby investeringsrådgivning. Alt innhold på denne nettsiden er til utdanningsformål, og bør derfor aldri regnes som direkte rådgivning for investorer. Gjør alltid dine egne undersøkelser først, og husk at det alltid er risiko for tap knyttet til alle investeringer. 

Med det sagt – de fleste kryptoeksperter ser ut til å være enige om at Ethereum er en kryptovaluta for fremtiden. Den har gjort en rekke riktige valg der bitcoin har trådt feil, samt den økende integreringen til DeFi. Mange som aktivt følger kryptomarkedet deler derfor oppfatningen av at Ethereum, langsiktig har potensialet for å bli den primære kryptovalutaen i markedet. Dermed kan den være en godt eksponering for langsiktige kryptoinvestorer. 

Hvordan analysere kursen til Ethereum?

Når du skal investere i Ethereum eller andre finansielle instrumenter er det viktig å analysere kursen. Dette gjør vi for å sikre oss at vi ikke kjøper oss inn på toppen, men heller kommer inn på et godt tidspunkt. 

Eksempelvis med aksjer vil vi se etter fair value, mens mange kryptoinvestorer foretrekker å kjøpe ‘dippen’ i markedet. Dette skyldes at markedet for kryptovaluta ofte er mer volatilt enn aksjemarkedet, så her kan man med gode analyser finne de riktige tidspunktene å kjøpe seg inn på. 

logo

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

Gå til Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Omfattende gjennomgang av hvordan man analyserer ulike kryptovaluta faller utenfor denne guiden, men vi skal se nærmere på noen praktiske verktøy du kan bruke. 

Tradingview

Tradingview er et praktisk verktøy på nett som lar deg se historikk, lage charts og følge kursen ved hjelp av ulike måleverktøy. Dette er et nyttig verktøy for deg som skal drive med aktiv trading av ulike kryptovaluta, og ønsker gode muligheter til teknisk analyse.