generic

eToro erfaringer & anmeldelse (2024): Bra for norske brukere?

Når man først skal begynne å investere penger kan det være vanskelig å vite hvilken plattform man bør velge.  Blant annet bør du ha en formening om hva du ønsker å investere, samt hvordan du ønsker å investere. For de fleste står valget mellom Nordnet og eToro – og nettopp derfor skal vi ta en nærmere titt på eToro erfaringer og hvem denne plattformen kan passe for.

Fortsett å lese for å finne vår eToro anmeldelse, samt en gjennomgang av hva denne innovative plattformen kan tilby sine kunder. Du vil også finne mer informasjon om hvordan komme i gang hos eToro og hvordan deres populære funksjon copy trading fungerer.

Oppsummering

  • eToro er en trading plattform som startet opp i 2007 og tilbyr kjøp og salg av aksjer og CFD-handel. Selskapet er en av de største FinTech plattformene globalt med mer enn 13 millioner brukere.
  • eToro er en brukervennlig plattform med et stort nettverk av erfarne tradere som gir deg mulighet til å lære om nye tradingstrategier og ulike typer investeringer. Plattformen har konsesjon fra Finanstilsynet i Norge og er tilgjengelig via pc, nettbrett og mobil.

Hva er eToro?

eToro er en sosial trading plattform som ble grunnlagt av brødrene Yoni- og Ronen Assia i 2007. Selskapet startet som en plattform for de som handler i CFD instrumenter, men har senere begynt å tilby kjøp og salg av aksjer og CFD handel fra hele verden. I dag regnes selskapet som en av de største FinTech plattformene i verden og kan vise til mer enn 13 millioner brukere. De aller fleste benytter plattformen til å handle aksjer, men også CFD handel har blitt populært.

logo

En god handelsplattform

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0kr for aksjer

Utvalg: aksjer, CFDer

Gå til eToro

eToro er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.

Hva vi likte med eToro

eToro er en sosial tradingplattform med over 20 millioner brukere. Plattformen er svært brukervennlig, og du kan bruke den til å lære om nye tradingstrategier og ulike typer investeringer. Du har også mulighet til å kopiere vellykkede porteføljer ved å bruke CopyTrading-funksjonen, noe som gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang. Erfarne tradere kan skaffe seg en ekstrainntekt ved å dele kunnskapen sin med andre.

Fordeler

  • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
  • star iconBrukervennlig
  • star iconStort nettverk med erfarne tradere
  • star iconCopyTrading-funksjon
  • star iconTilgang via desktop, nettbrett og mobil

Ulemper

  • star iconUttaksgebyr
  • star iconValutagebyr

Noe av det unike som har gjort eToro erfaringer så populært er plattformen som gjør det svært enkelt å handle aksjer. Den har lenge vært populært blant erfarne tradere som kan velge blant mer enn 2000 ulike aktiva fordelt på aksjer, ETF-er, råvarer, indekser og forex. For vår del er det muligheten til å handle aksjer kurtasjefritt som gjør det attraktivt å bruke eToro.

Selv om selskapet er tilgjengelig i 140 land er det deres driftsselskap på Kypros som står for det meste av internasjonal virksomhet. Dette betyr også at selskapet er underlagt regulatoriske myndigheter på Kypros. eToro i Norge har konsesjon til å tilby sine tjenester fra Finanstilsynet.

eToro oppsummert

eToro anmeldelse: Komme i gang

En av fordelene med eToro Norge er at registreringsprosessen er svært brukervennlig og kun tar noen minutter å gjennomføre. Basert på tidligere eToro erfaringer er dette noe som passer for de aller fleste. Det er nemlig mye mer arbeid å åpne en konto hos tradisjonelle banker og nettmeglere, spesielt på grunn av behovet for en VPS konto. Dette slipper du hos eToro, noe som gjør plattformen langt raskere for deg som ønsker å kjøpe aksjer på nett.

Alt du trenger å gjøre for å komme i gang på plattformen til eToro er:

Steg 1: Opprett en eToro konto

logo

En god handelsplattform

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0kr for aksjer

Utvalg: aksjer, CFDer

Gå til eToro

eToro er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.

Før du kan begynne å handle et stort utvalg aksjer hos eToro må du opprette en konto. Dette gjør du enkelt ved å gå inn på hjemmesiden til plattformen og velge Bli med nå. Våre eToro erfaringer tilsier at denne registreringsprosessen for de aller fleste kun vil ta noen minutter å gjennomføre.

eToro sin startside

Straks du har gjennomført registreringen vil du motta en e-post der eToro ber deg verifisere profilen din. Dette må gjøres før du kan gå videre til neste steg. Når du har verifisert profilen din vil du bli bedt om å gjøre et innskudd på eToro. Dette kan gjøres via Paypal og bankkort, eller du kan velge å gjøre en bankoverføring. Imidlertid er det viktig å merke seg at minsteinnskuddet for bankoverføring ligger på $500, mens PayPal og bankkort ligger på $50.

Fortsatt i tvil om du bør åpne en konto hos eToro? – Her er noen av fordelene de byr på

Steg 2: Finn noe å investere i

Etter at du har gjennomført din registrering og overført penger til kontoen din, er du klar for å finne noe å investere i. Som vi var inne på tidligere er eToro verdens største sosial trading plattform, noe som betyr at du kan velge blant tusenvis av ulike investeringsalternativer. Dersom det er aksjer du ønsker å kjøpe finner du søkefeltet øverst på nettsiden. Her kan du søke på ulike selskaper, fond eller andre tradere.

For å illustrere hvordan du kan gjennomføre kjøp og salg med eToro vil vi ta utgangspunkt i Tesla, som er en av de mest populære aksjene å eie blant norske investorer. Hos eToro kan du nemlig velge både utenlandske aksjer og Norske, noe som gir muligheten til å plukke fra tusenvis av selskaper. Her anbefaler vi på det sterkeste at du benytter deg av de ulike analyseverktøyene som eToro tilbyr gratis, slik at du kan finne aksjer med godt avkastningspotensiale.

Nå har vi opprettet en konto, funnet en aksje vi vil kjøpe og trykket oss inn på siden om selskapet. Da gjenstår bare den viktigste delen, nemlig å faktisk kjøpe den aktuelle aksjen. Når du trykket deg inn på siden om Tesla vil du se en blå knapp med Handle i høyre hjørne. Trykk på denne så blir du tatt videre til handelssiden hos eToro.

Steg 3: Kjøp aksjer hos eToro

Nå har vi opprettet en konto, funnet en aksje vi vil kjøpe og trykket oss inn på siden om selskapet. Da gjenstår bare den viktigste delen, nemlig å faktisk kjøpe den aktuelle aksjen. Når du trykket deg inn på siden om Tesla vil du se en blå knapp med Handle i høyre hjørne. Trykk på denne så blir du tatt videre til handelssiden hos eToro.

På denne siden vil du få valget mellom å kjøpe og selge den aktuelle aksjen. I vårt tilfeller forsøker vi å kjøpe aksjer i Tesla. Vi angir hvor stort beløp vi ønsker å handle for og trykker åpne handel for å aktivere kjøpet vårt.

Så raskt og enkelt er det å investere i aksjer hos eToro!

Dersom det er første gang du investerer i aksjer er det viktig å vite at tidligere prestasjoner ikke er noen garanti for fremtidig avkastning. Det er alltid risiko for tap knyttet til finansielle investeringer og du bør aldri investere større beløp enn du har råd til å tape. Dette gjelder spesielt handler i CFD handel der privatkunder taper penger når de handler. Disse instrumentene har høy giring og kan derfor utgjøre en høy risiko for tap.

Steg 4: Bygg en sterk portefølje hos eToro

De fleste vil nok si seg fornøyd når de har kjøpt sin første aksje, men dette er bare det første steget mot å bli en investor. Som vi nevnte tidligere er det stor risiko for tap når man handler aksjer og andre finansielle instrumenter, noe som gjør det viktig å diversifisere porteføljen din. Med andre ord betyr dette at vi kjøper et utvalg forskjellige aksjer slik at risikoen for tap fordeles på andre aksjer. I vårt første eksempel handlet vi Tesla, som er en svært populær aksje på eToro plattformen.

Dette er en bilprodusent som betyr at de er eksponert mot forbrukermarkedet og avhengige av å selge biler til kundene sine. For å diversifisere porteføljen vår bør vi derfor velge selskaper som har annen eksponering enn bilmarkedet, eksempelvis olje, gull eller fornybar energi.

Dersom du ønsker kan du kopier andres handler, men for hensikten å vise hvordan man bygger en sterk portefølje hos eToro, velger vi å plukke noen selskaper til. Vi var tidligere inne på at eToro tilbyr handel i norske aksjer, noe som gjør at vi kan plukke opp en favoritt på Oslo Børs. Som et god motstykke til Tesla velger vi derfor å legge til Equinor i vår portefølje hos eToro. Nå har vi eksponering mot både bil (konsum) og olje/gass (energi), men vi er fortsatt ikke helt ferdig.

Nei eToro tilbyr jo gratis handel ettersom de ikke har noen kurtasje på aksjehandel. Derfor velger vi å legge til enda et selskap i porteføljen vår. Du bør nemlig alltid forsikre deg om at din portefølje ikke bare består av ulike selskaper, men også at disse er fordelt på ulike regioner, markeder og sektorer. Et godt tilskudd kan derfor være en bank som eksempelvis den tyske banken CommerzBank. Hos eToro har du tilgang til en rekke ulike handelsmarkeder, noe som betyr at en handel i Tyskland, USA og Norge kan foregå like enkelt.

Nå som du vet hvordan du kommer i gang, samt hvordan du bygger en sterk portefølje hos eToro er det bare å hoppe ut i det – Kom raskt i gang med investering av pengene dine.

logo

En god handelsplattform

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0kr for aksjer

Utvalg: aksjer, CFDer

Gå til eToro

eToro er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.

eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer samt handel med CFD-er. Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 77 % av investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine. Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare. eToro tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

eToro kurtasje & kostnader

Når vi skal sammenligne ulike meglere med andre er kostnader en av de viktigste punktene. Her har det skjedd mye på markedet de siste årene, men fortsatt er det store ulikheter i hvilket kostnadsnivå de forskjellige tilbyderne ligger på. Som vi var inne på tidligere er det gjerne Nordnet og eToro de fleste investorer i Norge velger mellom.

En rask sammenligning her viser at Nordnet har ulike kostnadsnivåer basert på aktivitet, beløp på konto og antall handler du har gjennomført den siste måneden. eToro på sin side tilbyr kurtasjefri handel av aksjer til alle kunder på plattformen. Med andre ord er det lett å se hvilken plattform som er foretrukket når man skal putte pengene sine i aksjer på nett.

Investeringsmuligheter hos eToro

Det er ingen tvil om at det store utvalget investeringsmuligheter hos eToro er en av de viktigste årsakene til at denne plattformen har blitt så populær. De kan by på instrumenter som er utmerket uansett om du ønsker å begynne med aksjer, eller om du allerede aktivt driver med trading. Vi skal ta en nærmere titt på hva du kan handle hos eToro, samt hvilke eToro erfaringer  vi har hatt med plattformen.

eToro erfaringer med aksjer

Gjennom plattformen til eToro kan du handle mye mer enn de fleste nettbanker kan tilby deg. Som verdens største sosial trading plattform kan du handle over 1000 ulike aksjer fra mer enn 17 børser i hele verden. Dette gir et utmerket grunnlag for deg som ønsker å bygge en sterk aksjeportefølje og redusere risiko for å tape pengene dine.

Handle ETF-er hos eToro

Om du ikke ønsker å handle enkeltaksjer, men foretrekker å ha en bredere eksponering mot markedet kan du velge ETF-er hos eToro. Dette er børsnoterte fond som gjør det mulig å plassere penger i populære indekser og andre markeder. Mange velger også å bruke ETF-er til trading ta de ofte har en høy omsetning.

Valuta Investering med eToro

Det største og mest likvide markedet man kan investere penger i, er valutamarkedet. Enkelt forklart er dette markedet for kjøp og salg av ulike valutaer på tvers av landegrenser. Her er det viktig å ha gode kunnskaper til hvordan valutahandel fungerer slik at man ikke taper penger. Det kan gjerne være små marginer i valutahandel, noe som krever større beløp eller gearing. Her er det viktig å huske at gearing også kan medføre at man tape penger raskt på grunn av volatilitet.

Kjøp indekser via eToro plattformen

For langsiktige investorer kan det være ønskelig å oppnå eksponering mot aksjemarkedet, men slippe å drive med aktiv trading på en daglig basis. Her kommer indeksfond inn som et godt verktøy. Disse innebærer ikke like stor risiko som enkeltaksjer på grunn av den brede diversifiseringen. Du kan bruke eToro til å handle popular investor program og indeksfond som S&P 500, Dow Jones, Nasdaq 100, Dax 30 og FTSE 100 for å nevne noen.

logo

En god handelsplattform

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0kr for aksjer

Utvalg: aksjer, CFDer

Gå til eToro

eToro er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.

Råvarer hos eToro

Sist, men ikke minst kan du handle råvarer hos eToro. Her kan du velge om du ønsker å bruke Copy trading for å kopiere de mest populære profilene på eToro, eller om du skal handle råvarer indekser. Erfarne tradere handler gjerne olje, gull, sølv, kobber og andre råvarer på grunn av høy volatilitet og muligheten for raske gevinster. Skal du handle råvarer handler i cfd er det viktig at du setter deg godt inn i hvordan CFD er fungerer.

eToro funksjoner og brukeropplevelse

Når man skal drive med trading på nett er brukervennlighet svært viktig, og dette har vi gått nærmere inn på i vår eToro anmeldelse. Noen av årsakene til at mange er skeptisk til handelsplattformer på nett, er at de tilbyr et dårlig brukergrensesnitt. Våre eToro erfaringer viser heldigvis at dette ikke er tilfellet hos eToro.

eToro på sin side er tvert imot en svært brukervennlig plattform som benytter et moderne og oversiktlig design. Dette gjør at nettsiden er like enkel å bruke uansett om man er ny investor eller erfarer trader. Andre fordeler med eToro er at de tilbyr en rekke instrumenter som er godt egnet for trading. I de neste avsnittene skal vi se nærmere på noen av funksjonene du bør kjenne til hos eToro.

eToro innskudd og uttak

Våre tidligere eToro erfaringer har vist at det er raskt- og enkelt å gjennomføre både innskudd og uttak hos eToro. Selskapet byr på flere ulike metoder for hvordan du kan sette inn, eller ta ut penger fra din konto. Det eneste du trenger å gjøre er å velge sett inn penger eller ta ut penger i henhold til hva du ønsker å gjøre.

eToro innskudd

Når du skal sette inn penger hos eToro er det viktig å vite hvilke ulike metoder de tilbyr. eToro tilbyr nemlig en rekke ulike metoder for innskudd, noe som betyr at du selv kan velge hvordan du ønsker å gjøre det. Det viktigste er at du kjenner til de ulike innskuddskravene. Dersom du velger PayPal eller bankkort kan du sette inn så lite som $50, men dersom du velger bankoverføring vil dette beløpet være $500.

eToro uttak 

Noe vi liker spesielt godt med eToro er at uttak gjennomføres øyeblikkelig på alle andre metoder enn bankoverføring. Dette betyr i praksis at du vil få pengene på konto med en gang du har gjennomført ditt uttak. Velger du derimot bankoverføring kan det ta opptil 2 virkedager. NB: Det er et uttaksgebyr på $5 hver gang du gjennomfører et uttak. Derfor kan det være lurt å planlegge uttakene dine for å unngå unødvendige kostnader.

eToro i Norge

Selv om eToro er et utenlandsk selskap er det viktig påpeke at dette er en trygg plattform for nordmenn å bruke. Selskapet har de nødvendige konsesjonene til å tilby sine tjenester i Norge, utstedt av Finanstilsynet. Dette betyr at eToro Finanstilsynet etterfølger strenge vilkår og betingelser i henhold til norsk lovgivning.

En årsak til at mange stiller spørsmål om eToro svindel er at de tidligere har fokusert på CFD handel, noe som er svært kompliserte finansielle instrumenter. eToro er ikke svindel, men mange taper penger når de handler i slike instrumenter. Imidlertid har dette endret seg, og eToro tilbyr i dag aksjer, ETF-er og en rekke andre, mindre kompliserte instrumenter.

I vår eToro anmeldelse har vi sett nærmere på hva eToro tilbyr, men det er fortsatt viktig å vite hva man handler med. Du kan alltid tape penger dersom du handler i instrumenter med høy risiko og vi anbefaler at man aktivt benytter stop loss og take instrumentene hos eToro.

Det er også verdt å merke seg at det sosiale perspektivet hos eToro byr på en rekke unike muligheter. Blant annet bør du kjenne til at eToro tilbyr copy trading, popular investor program og tilgang til mer en 17 ulike børser i hele verden. Du kan også melde deg inn i eToro club som er deres eget lojalitetsprogram helt gratis.

eToro skatt Norge

eToro er en vanlig nettmegler, noe som betyr at du må skatte av eventuelle gevinster akkurat som hos andre meglere. I skrivende stund innrapporterer ikke eToro din portefølje automatisk, noe som betyr at du må benytte skattemeldingen til å manuelt innrapportere både gevinster og tap. Her er det viktig å huske eventuelle tap, da disse er fradragsberettiget.

eToro finanstilsynet

eToro er en lisensiert handelsplattform som har sin lisens på Kypros, men de har også konsesjon fra norske myndigheter ved Finanstilsynet. Dette betyr at de er en regulert plattform som har lov til å tilby sine tjenester i Norge.

Er eToro svindel?

Blant ofte stilte spørsmål er det spesielt et spørsmål som ofte dukker opp; er eToro svindel? Dette kan vi med trygghet avkrefte i vår eToro anmeldelse. En kjent årsak til at mange spekulerer i at eToro er svindel skyldes gjerne at privatkunder taper penger når de handler avanserte instrumenter de ikke kjenner godt nok. Dette betyr ikke at eToro er en svindel, men heller at noen spillere har spilt for penger de ikke har råd til å tape, eller at de taper penger når de handler produkter med giring, uten å lese vilkårene godt nok. Vår eToro anmeldelse har dekket alle de ulike mulighetene eToro tilbyr, blant annet eToro club og muligheten til å handle aksjer helt uten kurtasje.

Skilling er en multi-asset plattform som tilbyr både investering i aksjer og handel med CFD-er.

Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har høy risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 77% av detaljistinvestorkontoene taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape penger.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Handelshistorikken som presenteres er mindre enn 5 komplette år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutninger.

Copy Trading utgjør ikke investeringsrådgivning. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er i fare.

logo

En god handelsplattform

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0kr for aksjer

Utvalg: aksjer, CFDer

Gå til eToro

eToro er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.

Ofte stilte spørsmål om eToro

Er eToro trygt?

Ja, eToro er helt trygt for nordmenn. eToro følger krav og regler i henhold til FCA, CySEC og ASIC.

Er eToro lov i Norge?

Ja, det er ingenting som stopper nordmenn fra å bruke eToro. Vi anbefaler faktisk eToro for nordmenn som vil handle aksjer, ETFer m.m.

Hva koster eToro?

Det er helt gratis å åpne en konto på eToro. Det er et lavt gebyr på uttak, men ellers er det ingenting å bekymre seg over.

Resultatet av våre eToro erfaringer

eToro

eToro leverer rett og slett et veldig solid produkt. Lav kurtasje, ekstremt mange investeringsalternativer, både kontraktsbasert og “tradisjonell” handel, en sømløs plattform, CopyTrader, og mye mer gjør eToro til en komplett tradingplattform. Om man er ny med trading ville jeg nok lest meg opp, og gjort omfattende research utenfor plattformen på risiko knyttet opp til de enkelte investeringene, men bortsett fra det har jeg ingenting å utsette på eToro. Det er vel kanskje, uansett ikke eToro sin oppgave og lære opp alle som skal handle på plattformen? Alt i alt en veldig bra plattform som leverer kvalitet i alt den leverer. Kan anbefales!

Product Brand: eToro

Product Currency: USD

Product Price: 50

Product In-Stock: InStock

Editor's Rating:
4.8

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.