Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Kjøp kryptovaluta på norsk børs

Firi er tilpasset norske brukere og passer for nye og erfarne tradere.

Prøv Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

krypto

Firi erfaringer & anmeldelse: Fortsatt Norges beste i 2024?

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

Firi (Tidligere Miraiex) er en norsk kryptobørs som gjør det mulig å kjøpe og selge kryptovaluta i Norge. Selskapet er Norges største handelsplattform for kryptovaluta, og tilbyr norske brukere en enkel og praktisk plattform for handel. Siden oppstart har selskapet hatt et handelsvolum på mer enn 1,1 milliarder kroner.

Oppsummering

 • Firi er en norsk kryptovaluta børs som ble stiftet i 2017 med mål om å forenkle kryptovaluta og investeringer i kryptovalutaer i Norge. Siden starten har Firi blitt Norges største tilbyder av kryptovaluta handel med over 100 000 brukere.
 • Firi har et stort utvalg av de mest populære valutaene, som Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Cardano (ADA), Polkadot (DOT) og Ripple (XRP). Firi har også utviklet et eget verktøy for skatteberegning for å gjøre det enklere å rapportere inn gevinster.

Noe av det som gjør Firi så populær i Norge, er det faktum at de er registrert hos Finanstilsynet. Dette gir en økt sikkerhet for norske investorer, samt at det byr på muligheten til å bruke både Vipps og bankID for trygg innlogging på plattformen. I dag skal vi se nærmere på Firi erfaringer og hvordan du kan komme i gang hos Firi så lett som mulig.

Vi kommer også til å gå nærmere inn på hvordan du oppretter konto hos Firi, hvordan du handler Bitcoin, Ethereum og andre kryptovalutaer, samt se nærmere på plattformen for øvrig. Fortsett å lese mer for å finne ut hva Firi kan tilby norske brukere og mye mer.

logo

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

Gå til Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Hva vi likte med Firi

Firi er spesielt tilpasset det norske markedet med verktøy for å sende inn forenklet skattemelding og mulighet til å integrere plattformen med banken din. Du kan betale og registrere deg ved hjelp av Vipps og BankID. Gebyrene er høyere enn hos mange internasjonale kryptobørser, men du slipper derimot valutagebyr. Plattformen er tilgjengelig på desktop, nettbrett og mobil. Vi liker også veldig godt at det finnes en avansert versjon for viderekomne og en forenklet versjon for nybegynnere.

Fordeler

 • star iconOmfattende sikkerhet og beskyttelse
 • star iconTilbyr egen app for iOS og Android
 • star iconKundeservice chat tilgjengelig 09-19
 • star iconStort utvalg selvhjelp artikler
 • star iconEnkel registrering med Vipps eller BankID
 • star iconIntegrert med norske banker
 • star iconRegistrert hos finanstilsynet
 • star iconHandle kryptovalutaer direkte med norske kroner

Ulemper

 • star iconIkke 24/7 support
 • star iconHøye gebyrer på handel
 • star iconTilbyr ikke gearing
 • star iconIkke mulig å få VISA-kort slik som en del internasjonale aktører tilbyr
 • star iconEt noe begrenset utvalg kryptovalutaer tilgjengelig

Hva er Firi?

Firi er en norsk kryptovaluta børs som ble stiftet i 2017 for å tilby norske investorer enklere tilgang til avansert handel. En del av målet til Firi har hele tiden vært å forenkle kryptovaluta og investeringer i kryptovalutaer i Norge.

Siden selskapet først startet opp har de vokst til å bli norges største tilbyr av kryptovaluta handel, og har oppnådd et handelsvolum på 1,1 milliarder kroner. I dag har de et stort utvalg valutaer tilgjengelig for handel og flere spennende verktøy. De kan vise til en kundebase som har vokst til over 100.000 brukere og et selskap med mer enn 40 ansatte.

I 2019 tok Firi et viktig steg videre da de ble registrert hos Finanstilsynet i Norge som en tjenestetilbyder for oppbevaring, samt kjøp og salg av digitale valutaer. Selv om konkurransen om kundene har blitt noe større de siste årene, sikter Firi mot et mål på 500.000 skandinaviske kunder ila 2022.

Firi oppsummert

Fordeler med Firi

Ulemper med Firi

Firi erfaringer: komme i gang

Våre Firi erfaringer er at denne plattformen fungerer like godt for både nye- og erfarne kryptoinvestorer. Registreringsprosessen er svært brukervennlig og i de fleste tilfeller vil det bare ta noen få minutter å opprette en brukerkonto. En av fordelene med at Firi er registrert i Norge, er muligheten til å benytte BankID og Vipps til å lage en bruker. Dette betyr at du innen få minutter kan få tilgang til Firi og begynne å investere i de mest populære kryptovalutaer.

Alt du trenger å gjøre for å komme i gang på plattformen til Firi er:

Opprett en konto hos Firi

logo

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

Gå til Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Ingenting er mer frustrerende enn en alt for lang registreringsprosess, men dessverre er dette noe de fleste med erfaringer fra internasjonale kryptobørser har vært borti. Ikke bare krever det utrolig mye dokumentasjon, men noen av brukeropplevelsene er rett og slett krevende. Dette har heldigvis Firi gjort noe med og våre tidligere Firi erfaringer viser at det sjeldent tar mer enn noen minutter å opprette en bruker.

Når du først går inn på hjemmesiden til Firi vil du finne en blå knapp øverst i det høyre hjørne. Ved å trykke på denne vil det dukke opp et nytt vindu der du kan velge å laste ned applikasjonen til Firi ved hjelp av en QR-kode, registrere deg med e-post, eller gjennomføre en registrering med Vipps. Her anbefaler vi sistnevnte da dette bare tar et par minutter å gjennomføre.

Velg registrering med Vipps slik at du blir tatt med videre til et nytt vindu. Her godtar du vilkår og betingelser for bruk av Firi plattformen og oppgir eventuelle vervekoder dersom du har dette. Straks dette er gjort vil du bli bedt om å fylle inn telefonnummeret ditt, slik at du kan logge inn ved hjelp av Vipps.

Når du har lagt inn ditt telefonnummer vil du bli bedt om å bekrefte innlogging på din mobiltelefon. I de fleste tilfeller vil denne beskjeden komme som en automatisk varsling, men dersom du har deaktiver varsler fra Vipps vil du måtte åpne appen manuelt. Bekreft at du ønsker å logge inn, og trykk på det tallet som matcher tallet i nettleseren din.

Etter godkjenning i Vipps appen vil du bli tatt videre til et skjema som i stor grad har blitt fylt ut med informasjonen fra Vipps. Det eneste du trenger gjøre er å bekrefte hvor pengene kommer fra, politisk eksponering og andre spørsmål som Firi er pålagt av Finanstilsynet å innhente fra sine kunder. Når dette er gjort er din bruker klar for bruk hos Firi!

Registrering uten Vipps

Dersom du ikke har en Vipps konto, eller ønsker å opprette en bruker ved hjelp av e-post er dette også et alternativ hos Firi. Du kan fortsatt registrere deg digitalt, men du må belage deg på å fylle ut en del flere skjemaer med informasjon manuelt. Du vil også bli bedt om å verifisere din e-post som en del av registreringsprosessen hos Firi.

Signering med BankID hos Firi

Noe av det som gjør registreringsprosessen så mye raskere hos Firi, sammenlignet med internasjonale kryptobørs er at du kan benytte BankID til signering. Dette betyr at straks du er ferdig med registreringen av dine opplysninger med Vipps eller E-post, kan du bruke BankID til å signere skjemaet. Dette gjør at din signatur blir mottatt øyeblikkelig og du slipper tidkrevende verifikasjonsprosesser.

Hva bør du vite om Firi?

Firi eller Miraiex som det tidligere var kjent som er en helnorsk børs for kryptovalutaer som drives av selskapet Mirai Technologies AS. Selskapet har kontorer i Oslo og kan i dag vise til mer enn 100.000 brukere på plattformen sin. Noe av det som gjør Firi så attraktivt for norske investorer fremfor de større utenlandske aktørene, er at Firi er registrert hos det norske Finanstilsynet. Dette gir en økt sikkerhet og muligheten til å bruke løsninger som BankID og Vipps.

Dette gjør det enkelt å overføre penger og handle kryptovaluta hos Firi. De har ikke det største utvalget kryptovaluta tilgjengelig, men du kan handle alle de store valutaene som Bitcoin, Ethereum, Maker Dao, Litecoin, Cardano og Ripple.

Noe av det som har gjort Firi til en svært attraktiv plattform er deres tilrettelagte utforming for både nye- og erfarne tradere. Her vil du finne en forenklet kjøp og salgs plattform, eller du kan benytte deg av de mer avanserte funksjonene dersom det er trading du har til hensikt å drive med.

Sikkerhet hos Firi

Når det kommer til krypto og investeringer i digitale verdier, vil sikkerhet alltid spille en enorm rolle. Ulempen med digitale verdier er nettopp det at de enkelt kan forflyttes, noe som gjør dem utsatt for hackerangrep og forsøke på å overføre penger til andre kontoer. For å tilby en best mulig sikkerhet for norske kunder oppbevarer derfor Firi alle verdier på cold wallets med multisignatur tilgang.

Dette skjermer din krypto mot uautoriserte uttak, forsøk på tyveri og tap av private krypteringsnøkler. Hos Firi er det kun det nødvendige antallet kryptovalutaer som kreves for å dekke daglige transaksjoner på deres plattform som befinner seg i hot wallets på Firi sine egne servere.

Her er det også verdt å trekke frem det faktum at Firi er registrert hos Finanstilsynet i Norge. Dette betyr at de må etterfølge en rekke strenge vilkår og reguleringer som er fastsatt av norske myndigheter. Blant annet gjelder dette retningslinjer for oppbevaring av din krypto og gjennomføring av handel. Med andre ord føres det streng kontroll med hvordan transaksjoner hos Firi gjennomføres.

På toppen av dette benytter Firi seg av 2-trinnsautentisering på alle brukere. Hensikten med dette er å sikre dine innskudd mot forskjellige trusler som at hackere skal få tilgang til kontoen.

Innskudd, uttak og gebyrer hos Firi

Nå som vi har sett nærmere på sikkerhet, bruksområder og hvordan du oppretter kontoen hos Firi, skal vi ta en nærmere titt på gebyrer knyttet til bruken av Firi. Denne plattformen er nemlig ikke den billigste som finnes på nett, men de fleste er villig til å betale litt ekstra for den økte sikkerheten en norsk kryptobørs byr på.

Som de fleste andre børser tar Firi kurtasje på alle transaksjoner på deres plattform. Dette gjelder både kjøp og salg av kryptovaluta. Denne kurtasjen ligger på 0,5% av beløpet som omsettes på transaksjonen. En viktig detalj her er at Firi som kryptobørs har et eget lojalitetsprogram – og ved å melde deg inn her, kan du få tilbake 5% av det du har betalt i kurtasje på slutten av hver måned. Ikke nødvendigvis det største beløpet, men verdt å hanke med seg.

Firi har også et gebyr på uttak som ligger på 45 kroner per transaksjon. Her er det også verdt å merke seg at minimumsbeløpet for hver gang du tar ut penger ligger på 500 kroner. Noen andre gebyrer finner du også på uttak av forskjellige kryptovalutaer som du kan finne mer om i prislisten hos Firi. Nedenfor har vi listet opp noen nyttige kunnskaper som du bør ha før du skal overføre store beløp til Firi.

Firi bonusprogram

Som mange andre kryptobørs tilbyr Firi et eget lojalitets/bonusprogram til sine kunder. Her kan du oppnå ulike bonuser og kickbacks ved å gjennomføre forskjellige gjøremål på kontoen din. Du vil også ha muligheten til å motta bonus ved å verve andre til å åpne opp en konto hos Firi børs. Bonusprogrammet gjør det enkelt å få en bonus per handel, men også veldig attraktivt for å kutte litt ned på kostnadene under forskjellige uttak.

logo

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

Gå til Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Vi har sett litt nærmere på hva du kan forvente fra dette gratis lojalitetsprogrammet hos Firi og hvordan dette kan gjøre det attraktivt å investere gi forskjellige kryptovaluta som Bitcoin, XRP og Litecoin med Firi. Nedenfor har vi samlet noen av fordelene man kan oppnå ved å melde seg inn i det gratis bonusprogrammet.

Funksjoner på plattformen

Som vi var inne på tidligere kan du finne både enkel- og mer avansert handel hos Firi. Dette gjør at du kan investere langsiktig, eller du kan bruke deres plattform til aktiv trading av ulike kryptovalutaer. Noe vi raskt la merke til er at de fleste funksjoner som du finner på Firi er etterlyst av kundegruppen deres. Dette viser at selskapet aktivt er under utvikling og at de hele tiden forsøker å utvikle sin plattform til å bli den løsningen kundene ønsker seg.

Forenklet kjøp og salg av krypto

Akkurat som med aksjer kan det være mye å sette seg inn i for førstegangskjøpere av kryptovaluta, og derfor har Firi utviklet en forenklet prosess for å handle på deres børs. Denne funksjonaliteten gjør at man helt enkelt kan investere i krypto, uten at man trenger bruke de mer avanserte funksjonalitetene for trading. Med forenklet kjøp kan brukere handle raskt og enkelt, men det er også en utmerket måte å investere i kryptovaluta for deg som bare ønsker god tilgang til bitcoin, ethereum og andre valutaer som langsiktig investering.

Avansert handel

Ønsker du derimot å ta din investering i Bitcoin, ethereum og andre valutaer til det neste steget, finner du en rekke avansert teknologi hos Firi. Selskapet har utviklet et veldig godt dashboard for trading, og her vil du finne all den nødvendige informasjonen for å drive aktiv trading. Dette er utformet på samme måte som mange andre kryptobørs, men også som mange handelsplattformer for aksjer.

Brukeropplevelse

Noe av det viktigste for teamet bak Firi har vært å utvikle en plattform som er brukervennlig for både nye- og erfarne kryptoinvestorer. Firi, tidligere Miraiex har lenge lyttet til kundene sine og dette har ført til en brukeropplevelse som er blant de bedre på nett. Ikke bare er det enkelt å gjøre innskudd av penger, men det er også lett å bruke plattformen til å kjøpe Bitcoin og andre valutaer. I tillegg har de utviklet sitt gratis lojalitetsprogram som ofte bidrar som et effektivt trekkplaster for nye nysgjerrige kunder. I de neste avsnittene skal vi derfor se nærmere på Firi krypto og Firi app.

Firi brukeropplevelse på nett

Nettsiden til Firi er svært god og brukervennlig. Det er ingen forstyrrende elementer i designet og man finner raskt frem til de forskjellige mulighetene som nettsiden byr på. Her får du muligheten til å se kurser på forskjellige valutaer som Firi tilbyr handel i, og du kan finne mer informasjon om de forskjellige tjenestene som du kan bruke hos Firi.

Det er også på nettsiden du vil finne det store DIY artikkel biblioteket som hjelper deg om det skulle dukke opp et problem underveis. Husk at Firi kundeservice er tilgjengelig fra 09:00-19:00, men ofte vil du finne svar og veiledning på ulemper i DIY biblioteket. Her vil du også finne en del nyttig om BTC generelt

Firi app brukeropplevelse

En fordel med Firi er at du enkelt kan kjøpe de beste kryptovalutaene direkte fra din mobil gjennom Firi app. Selskapet har nemlig utviklet en app som gjør det mulig å gjennomføre innskudd, kjøp, salg og de fleste andre gjøremål direkte fra din mobil. Dette betyr i praksis at du ikke trenger besøke Firi i nettleser, men heller kan handle BTC, XRP og andre valutaer direkte fra din smarttelefon. En annen nyttig egenskap med dette er at du kan gjennomføre transaksjoner fra hvor som helst, når som helst, noe som er viktig i kryptomarkedet som ikke har tradisjonell åpningstid slik du finner på børsen.

Utvalg kryptovaluta hos Firi

Det dukker stadig opp nye kryptovaluta og du kan enkelt kjøpe mange av de mest populære hos Firi. Fordelen med dette er at du kan handle med norsk valuta og gjennomføre uttak i norske kroner. Imidlertid er utvalget nok litt under det man kan finne hos mange av de store internasjonale kryptobørsene, men du kan kjøpe alle de største kryptovaluta hos Firi.

logo

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

Gå til Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Blant de tilgjengelige kryptovaluta du kan handle hos Firi (Miraiex) er; Bitcoin (BTC), Maker Dao (DAI), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Cardano (ADA), Polkadot (DOT) og Ripple (XRP). Selv om utvalget kan være noe begrenset hos Firi (Miraiex) har man fordelen av å kunne investere direkte i NOK. På denne måten kan du kjøpe mange av de største kryptovaluta uten at du trenger veksle norske kroner til andre valutaer før innskudd.

En god grunn til at mange velger å benytte seg av Firi er at man kan kjøpe kryptovaluta veldig enkelt med norske kroner, for deretter å flytte disse til en annen kryptobørs som har større utvalg altcoins.

Eksempel: Du kan kjøpe BTC hos Firi med NOK, for deretter å flytte disse BTC til din ewallet hos Coinbase eller Binance. Her kan du veksle dem inn i ulike altcoins som ikke finnes hos Firi.

Firi og hjelp med Skattemeldingen

Innrapportering av gevinster og tap på kryptovaluta har lenge vært en uoversiktlig og vanskelig plikt. Dette har Firi gjort litt enklere ved å utvikle et eget verktøy for skatteberegning for sine kunder. Ved å benytte dette redskapet for inneværende år kan du unngå en rekke ulemper og krevende bokføring for hvordan du skal rapportere inn dine kryptovaluta. Husk at alle gevinster på kryptovaluta skal innrapporteres på lik linje som aksjer og andre verdipapirer, dette betyr også at du kan få fradrag på eventuelle tap, så her kan det være mye å hente for aktive tradere med god bokføring.

Konklusjon

Firi (tidligere Miraiex) er den største kryptobørsen i Norge og kan i dag vise til mer enn 100.000 kunder på sin plattform. Selskapet har fokusert på forenkling av kryptovaluta og utformet en svært brukervennlig plattform for både nye- og erfarne kryptoentusiaster. Noe av det som er praktisk med Firi er at man kan handle mange av de store kryptovaluta med NOK, slik at at man slipper kostbare vekslingskurser på internasjonale børser. Selskapet er også registrert hos Finanstilsynet, noe som gir en ekstra sikkerhet for norske investorer som vil investere i kryptovaluta.

Spørsmål og svar om Firi

Hvilke kryptovaluta kan man kjøpe hos Firi?

Hos Firi finner du Bitcoin, Maker Dao, Ethereum, Litecoin, Cardano, Polkadot og Ripple.

Tilbyr Firi egen mobilapp?

Ja selskapet har en app for både iOS og Android.

Er det trygt å investere med Firi?

Firi er en kryptobørs registrert hos det norske Finanstilsynet og helt trygg å bruke.

Hvem kan åpne en konto hos Firi?

For å opprette egen konto må du ha fylt 18 år, eller ha samtykke fra foresatte

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.