generic

Kjøpe Freyr aksje: En steg-for-steg guide for nybegynnere (2024)

Det er duket for et norsk batteri eventyr og selskapet Freyr har blitt utpekt som den soleklare favoritter av Næringsdepartementet. Dette har gjort at mange investorer ønsker å sikre seg en del av selskapet, men hvordan handler man egentlig Freyr aksjer? 

Når det er duket for et nytt industrielt eventyr i Norge kan det være spennende å se på hvilke muligheter dette byr på for investorer. Imidlertid er det en liten utfordring knyttet til den nye folkeaksjen Freyr. Selskapet er nemlig ikke notert på Oslo Børs, men ble børsnotert gjennom en såkalt SPAC på børsen i New York. 

Heldigvis trenger det ikke være noe vanskeligere å handle aksjer i New York enn i Oslo, og gjennom denne omfattende guiden skal vi vise deg hvordan du letteste mulig kan kjøpe Freyr aksje i noen enkle steg. 

Oppsummering

 • Freyr Battery er et norsk industriselskap som utvikler bærekraftige batterier og har blitt utpekt som en favoritt av Næringsdepartementet.
 • Freyr-aksjen er ikke notert på Oslo Børs, men på børsen i New York, men det er likevel enkel å handle Freyr-aksjer gjennom nettmeglere som Skilling med fire enkle trinn: Opprett en konto, overfør midler, søk etter Freyr-aksjen og kjøp.

Som et utgangspunkt for denne guiden vil vi benytte oss av den internasjonale handelsplattformen Skilling. Denne er helt gratis å bruke, og regulert av Finanstilsynet i Norge. Ønsker du å lære mer om selve plattformen og hvordan denne fungerer, så kan du lese vår eToro anmeldelse for detaljer

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0% – 3,5%

Utvalg: CFD innen aksjer, krypto m.m.

Gå til Skilling

Skilling er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.

Hva vi likte med Skilling

Skilling er en innovativ CFD plattform som tilbyr handel i mer enn 700 ulike instrumenter. Plattformen tilbyr et stort utvalg gratis webinarer, kurs og guider som kommer godt med for nybegynnere. Lave minimumsinnskudd gjør det også enkelt å komme i gang.

Fordeler

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconStort utvalg med over 900 instrumenter
 • star icon0% kurtasje på aksjer
 • star iconSkillingCopy ™
 • star iconBrukervennlig plattform
 • star iconRegistrering med BankID

Ulemper

 • star iconUttaksgebyr

Om Freyr

Freyr Battery SA er et norsk industriselskap som har til hensikt å bruke kraften fra norsk natur til å utvikle bærekraftige batterier. Selskapet ble først etablert i 2018 og har i dag hovedkontor i Mo i Rana. Selskapet ble først notert på OTC børsen i Oslo, men ble deretter slått sammen med en såkalt SPAC (Special Purpose Acquisition Company) i USA. Dette førte til at selskapet ble notert på New York Stock Exchange hvor selskapet i dag handles. 

Det som har gjort Freyr til en interessant aksje er at flere statlige selskaper i Norge allerede har forpliktet seg til milliarder i investeringer. Næringsdepartementet har også vært svært positive til denne nye industrien, noe som kan styrke mulighetene for utviklingen av selskapet. 

Foreløpig har de ikke bygd den planlagte fabrikken i Norge, men store deler av den nødvendige kapitalen er forpliktet. Mange investorer mener derfor at det er duket for et nytt norsk industrielt eventyr når Freyr nå begynner å tiltrekke seg internasjonal oppmerksomhet. 

Kjøpe Freyr aksje i 4 enkle trinn

Tidligere var det en omfattende jobb å kjøpe aksjer, men slik er det heldigvis ikke lenger. Det finnes et stort utvalg applikasjoner og plattformer som gjør aksjemarkedet lett tilgjengelig for hvem som helst. Du kan derfor handle aksjer i kun fire enkle trinn som vi illustrerer nedenfor:

 1. Det første du må gjøre er å finne deg en nettmegler – Her anbefaler vi Skilling basert på deres store utvalg aksjer og lave kostnader. 
 2. Når du har opprettet en konto på din foretrukne nettmegler må du overføre midler til kontoen. 
 3. Straks pengene er på konto er du klar til å kjøpe aksjer. 
 4. Søk opp den aktuelle aksjen og angi hvor mye du ønsker å kjøpe for. 

Det hørtes vel ikke så komplisert ut? Nedenfor tar vi deg gjennom hele prosessen med utdypende informasjon. 

Hvordan kjøpe Freyr aksje: Steg-for-steg

For å kunne handle aksjer vil du måtte opprette en konto hos en aksjemegler. Her kan du riktignok bruke banken din, men i de fleste tilfeller er dette unødvendig dyrt. Vi anbefaler derfor at du benytter deg av en såkalt nettmegler, og av de tilgjengelig i Norge er Skilling en av de mest populære. Denne plattformen tilbyr lav kurtasje på aksjer fra hele verden, samt en utrolig brukervennlig plattform som er godt egnet for aksje-nybegynnere

Som utgangspunkt for vår guide har vi derfor valgt å fokusere på denne prosessen gjennom nettopp Skilling sin plattform. Imidlertid kan du benytte hvilken som helst plattform du selv måtte foretrekke for å kjøpe aksjer. Prosessen vil i stor grad se lik ut, men måten plattformene fungerer på kan avvike noe. 

Steg 1: Opprett en konto hos nettmegler

Som vi allerede har vært innom, så vil det første du trenger å lage være en konto hos en nettmegler. Hos Skilling gjør du dette raskt og enkelt ved å gå inn på hjemmesiden deres. Deretter velger du bli med eller join now avhengige av hvilket språk du benytter siden på. Når du trykker her vil du iverksette registreringsprosessen som bare tar noen få minutter.

Som en del av denne prosessen vil du bli bedt om å opprette et brukernavn og velge et passord. Du vil også måtte oppgi litt grunnleggende personalia, samt verifisere e-postadressen din før du kan ta i bruk kontoen din. Vi anbefaler at du ferdigstiller KYC prosessen også, slik at du slipper gjøre dette på et senere tidspunkt. 

Steg 2: Overfør midler til kontoen din

Straks kontoen din er klar for bruk vil det være tid for å fylle på midler. Dette er pengene du har til hensikt å kjøpe Freyr aksjer med, og du bør derfor overføre det du trenger av penger. Imidlertid er det greit å huske at det kan være en risiko for tap knyttet til finansielle investeringer. Du bør derfor ikke overføre mer enn du har råd til å avse. 

Steg 3: Kjøp Freyr aksjer med Skilling

Nå som du har opprettet, verifisert og finansiert kontoen din – er du klar for å kjøpe freyr aksjer. Det første du må gjøre er å logge inn på Skilling, deretter vil du finne et søkefelt øverst på skjermen din. Her kan du skrive inn Freyr så dukker selskapet opp i menyen. Klikk på selskapet som kommer opp, og du vil bli tatt med videre til informasjonssiden om selskapet.

Skilling har en slik side for hvert selskap som er tilgjengelig på plattformen. Her har de samlet en del grunnleggende informasjon, samt analyser og omtaler fra andre brukere på plattformen. Vi anbefaler at du leser denne informasjonen som del av din egen analyse. 

Når du er klar til å kjøpe aksjer trykker du på handle knappen som du finner i høyre hjørne. Denne åpner et nytt vindu der du angir hvor mye du ønsker å handle for (beløp) og eventuell gearing (belåning). Deretter bekrefter du handelen gjennom iverksatt handel nederst på siden. Du har nå kjøpt dine første Freyr aksjer med Skilling!

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0% – 3,5%

Utvalg: CFD innen aksjer, krypto m.m.

Gå til Skilling

Skilling er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.

Skilling er en multi-asset plattform som tilbyr både investering i aksjer og handel med CFD-er.

Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har høy risiko for å tape penger raskt på grunn av gearing. 77% av detaljistinvestorkontoene taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape penger.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Handelshistorikken som presenteres er mindre enn 5 komplette år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutninger.

Copy Trading utgjør ikke investeringsrådgivning. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er i fare.

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.