Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.
Enkel steg-for-steg guide for nybegynnere
Her får du en steg-for-steg guide til hvordan kjøpe kryptovaluta. Populariteten til kryptovaluta bare fortsetter å vokse, men det viktig å forstå hvordan handelen fungerer for å komme i gang på en trygg og sikker måte.
Populariteten til kryptovaluta har eksplodert siden Bitcoin først ble lansert i januar 2009 av Satoshi Nakamoto. Bitcoin banet det veien for en av historiens mest revolusjonerende og raskest voksende markeder. Satoshis visjon var å revolusjonere måten betalinger ble foretatt og skape en desentralisert valuta.
Han ønsket å skape en verdi som ikke var kontrollert av en sentralbank og som ikke var preget av inflasjon ved å bruke en teknologi kalt BlockChain. Dersom det ikke er én enhet som har kontroll over en valuta og det ikke lar seg produsere mer enn et bestemt antall «penger», så vil heller ikke verdien tape seg på samme måte som vi trykker vanlige penger.
Det har siden dukket opp mange nye kryptovalutaer, og ikke minst mange nye “kryptomillionærer” verden over. I dag kan du kjøpe over 2000 ulike kryptovalutaer på forskjellige børser over hele verden, Mange mener vi er helt i startgropen for et av verdens nye store investeringsmarkeder.
Oppsummering
- Kryptovaluta kan kjøpes på lik linje som aksjer ved at man handler på krypto børser der disse omsettes. Alt du trenger er en konto på en slik markedsplass og tilgang til en krypto lommebok dersom du ønsker å oppbevare de på egenhånd.
- Det har etterhvert dukket opp flere muligheter for å handle kryptovaluta i Norge, inkludert eToro, Kraken og Firi som alle er registrert hos Finanstilsynet. Disse lar deg investere i et bredt utvalg kryptovaluta på en enkel og kostnadseffektiv måte.
Vi vil nå forklare litt om hvordan og hvor du kan kjøpe krypto steg-for-steg, samt gi deg litt informasjon om kjente og høyt omsatte «coins». Hvert steg blir forklart i detalj med eksempel.
Hvordan kjøpe kryptovaluta steg-for-steg
Prosessen med å kjøpe krypto er veldig lik handel av andre verdier, for eksempel vanlig valuta og aksjer. Kryptobørsene er digitale plattformer, og du har stort sett tilgang via desktop, nettbrett og mobil. Mange av plattformene tilbyr egne apper for å gjøre det enklere å kjøpe krypto når man er på fargen. Du kan begynne å handle så snart registrering og innskudd er på plass.
Steg 1: Velg en kryptobørs

Best for nybegynnere
4.8/5
Nøkkeltall
Avgifter: 1%
Utvalg: 59 mynter
Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.
Hva vi likte med eToro
eToro er en sosial tradingplattform med over 20 millioner brukere. Plattformen er svært brukervennlig, og du kan bruke den til å lære om nye tradingstrategier og ulike typer investeringer. Du har også mulighet til å kopiere vellykkede porteføljer ved å bruke CopyTrading-funksjonen, noe som gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang. Erfarne tradere kan skaffe seg en ekstrainntekt ved å dele kunnskapen sin med andre.
Fordeler
Registrert hos Finanstilsynet
Brukervennlig
Stort nettverk med erfarne tradere
CopyTrading-funksjon
Tilgang via desktop, nettbrett og mobil
Ulemper
Uttaksgebyr
Valutagebyr
Det første du må vurdere er hva som er beste kryptobørs for dine behov. Vi har skrevet inngående om noen av de beste kryptobørsene for Norge her. Det er umulig å si at den ene handelsplattformen er bedre enn den andre, ettersom de ulike plattformene retter seg mot forskjellige typer brukere. Det er dine personlige preferanser som avgjør hvilken kryptobørs som er best.
Vi har valgt å bruke eToro som eksempel på hvordan du kjøper kryptovaluta, uten at det nødvendigvis betyr at dette er den beste plattformen for deg. eToro er imidlertid en svært sikkert plattform som er godt regulert og lisensiert. De gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang, samtidig som de tilbyr en avansert versjon for viderekomne og profesjonelle.
På eToro kan du i likhet med mange aksjehandelsplattformer følge og se hva andre investorer gjør i sanntid. Det vil si at man som på en sosial plattform kan følge personer man syns gjør det bra eller som har gode kunnskaper, og rett og slett kopiere deres handel.
Den gjennomsnittlige årlige avkastningen på de 50 mest fulgte porteføljene ligger på rundt 83 %, dette er i motsetning til hovedindeksen på Oslo børs, OSEBX, som har hatt en årlig avkastning på rundt 10 %. Denne løsningen koster absolutt ingenting for deg, og alle kan fritt navigere mellom brukere og finne ut hvem de ønsker å følge. eToro tilbyr også mye mer enn bare kopiering av handelsporteføljer.
De tilbyr et samfunn der tradere og investorer kan møtes, dele kunnskap og lære av hverandre. Du får tilgang til millioner av porteføljer og kan følge risiko-scores, statistikker og mye mer. Man kan også chatte med andre tradere, diskutere strategier og dra fordel av deres kunnskap og erfaringer.
Steg 2: Registrer brukerkonto
Vi skal som sagt bruke eToro som eksempel i denne guiden for hvordan kjøpe kryptovaluta, men prinsippene er ganske like på mange av kryptobørsene. Det første du må gjøre er å lage brukerkonto. Du kommer raskt i gang ved å velge brukernavn, samt angi epostadresse og ønsket passord. Deretter må du verifisere epostadressen din før du kan bruke plattformen.
Nå som du er inne på eToro-kontoen din, kan du sette inn opptil 2000 euro før du må verifisere deg. Dette er bra for deg som vil kjøpe krypto raskt. Bare vit at jo bedre du fyller ut kontoen, desto mer penger kan du sette inn på konto.
Nødvendige opplysninger som du må oppgi for å kunne sette inn høye beløp inkluderer adresse og personnummer. Du må laste opp bilde av pass eller ID-kort for å fjerne innskuddsbegrensningene helt, samt kopi av f.eks. en strømregning som viser adressen din for å kunne verifisere adressen din.
Du må også svare på endel spørsmål om tidligere erfaring, slik at eToro kan tilpasse produkter og tjenester for å matche dine behov. For eksempel, giring anses for å være en avansert funksjon og vil være begrenset for nybegynnere.
Dette er for å forhindre stort tap og risiko. Du får imidlertid alt du trenger for å lære deg masse om trading og kjøp av krypto, slik at du kan ta i bruk avanserte funksjoner etter hvert som du lærer.
Steg 3: Sett inn penger på kontoen
Du blir automatisk ført videre til innskudd etter at du har fullført profilen din. eToro tilbyr mange forskjellige betalingsløsninger, slik at du enkelt kan velge en trygg løsning som imøtekommer dine preferanser. Minsteinnskuddet er i skrivende stund 50 USD.
Du kan blant annet velge følgende betalingsmetoder for å kjøpe krypto på eToro:
- Kredittkort/bankkort
- Bankoverføring med Trustly
- Rapid Transfer
- PayPal
- Bankoverføring
- Skrill (kun tilgjengelig etter første godkjente innskudd)
Du må også velge foretrukket valuta: USD, EUR, GPB eller AUD. Vær obs på at det vil påfalle et valutagebyr, ettersom du betaler med norske kroner. Unntaket er selvsagt om du har en lommebok på nett som f.eks. PayPal eller Skrill med utenlandsk valuta. Velg bankkort eller PayPal for raskeste løsning.
Steg 4: Finn den kryptovalutaen du vil kjøpe
Når pengene dine har kommet inn på eToro-konten, så er du klar til å kjøpe kryptovaluta. Det første du må vurdere er hvilken kryptovaluta du vil velge. Du kan lese mer om forskjellige typer kryptovaluta lengre ned i artikkelen. Når du har bestemt deg, kan du enten bruke søkefeltet øverst på eToro eller klikke deg frem til handelsmarkeder via lenken “finn” i menyen.
Herfra kan du velge kryptovaluta.
Steg 5: Kjøp kryptovaluta
Nå skal du få opp mulighet til å velge hvilken kryptovaluta du vil kjøpe, samt mengde når du trykker deg videre inn på den aktuelle kryptoen. Deretter er det bare å klikke på handel og kjøp, og du eier nå kryptovaluta på eToro. Denne prosedyren vil som sagt være ganske lik på tvers av kryptobørser.
Det finnes imidlertid andre funksjoner på eToro som du kan vurdere for å kjøpe krypto. For eksempel, eToro lar deg kopiere porteføljen til erfarne tradere via CopyTrade-funksjonen. Dette er et praktisk alternativ for nybegynnere som vil komme raskt i gang, men du kjøper da som regel andre investeringer i tillegg som f.eks. i aksjer eller råvarer.
Steg 6: Oppbevar kryptoen trygt
Nå som du er den stolte eier av kryptovaluta er neste spørsmål: Hvordan oppbevare krypto trygt? Vi anbefaler å ikke ha kryptoen på en børs, men heller oppbevare den i en kryptolommebok. De kalles også for wallet. Du kan nå ta i bruk eToro Wallet, slik at du slipper å overføre kryptoen du akkurat kjøpte.
Du kan laste ned eToro Wallet gjennom Google Play eller App Store. Deretter må du identifisere deg gjennom eToro-kontoen din. Dette er en av de aller tryggeste kryptolommebøkene på markedet for øyeblikket.
eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer og kryptovaluta, samt handel med CFD-er. Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 78 % av investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine. Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er en porteføljestyringstjeneste levert av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission. Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare. eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.
Kjøp kryptovaluta på flere forskjellige måter
Det finnes også andre metoder for å kjøpe og selge kryptovaluta for de mer viderekomne, for eksempel CDF-trading hvor du spekulerer i prisbevegelser. Du eier imidlertid ikke kryptovalutaen i dette tilfellet, og denne formen for trading er tilknyttet høy risiko. Dersom du ønsker å kjøpe og selge direkte med andre brukere, må du velge et P2P-nettverk.

Best for nybegynnere
4.8/5
Nøkkeltall
Avgifter: 1%
Utvalg: 59 mynter
Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.
Det tryggeste for de fleste er imidlertid å bruke en kryptobørs til å kjøpe krypto som beskrevet i denne guiden. Dette er det tryggeste alternativet for folk flest som ønsker å komme i gang med kryptovaluta.
Hvilke kryptovaluta burde jeg vurdere å kjøpe?
Du er kanskje kjent med kryptovaluta fra før, eller kanskje du har hørt om Bitcoin i medier og fra andre? I dag finnes det mange ulike typer kryptovaluta, og markedet er i sterk vekst. Markedet er tidvis preget av ekstrem volatilitet, og nyvinninger innen teknologi skjer på omtrent daglig basis. Her tar vi en nærmere titt på hva du bør vite før du velger og kjøper krypto. Men husk: vi kommer ikke med investeringsråd. Alle kjøp du gjør er på eget ansvar.
Bitcoin (BTC)
Bitcoin er som sagt den første kryptovalutaen noen gang. Det var en ukjent person eller en gruppe mennesker som kalte seg Satoshi Nakamoto som står bak Bitcoin. De publiserte en artikkel kalt «Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System» i 2009.
Formålet med Bitcoin var at personer skulle kunne sende penger direkte til hverandre. I dag kalles det «peer-to-peer» (P2P), og muliggjør transaksjoner uten å måtte gå gjennom et kontrollert banksystem.
Begrenset antall Bitcoins
Det kan kun eksistere 21 millioner Bitcoins, uten at det produseres mer enn dette. Målet er å unngå inflasjon, noe som stadig skjer med trykte penger. Inflasjon betyr kort fortalt at en spesifikk valuta taper seg i verdi fordi det hele tiden blir produsert mer penger som kommer i omløp.
Inflasjon har blitt så omfattende at man gjerne taper på å ha pengene sine spart i banken. Produkter og tjenester stiger hvert år, gjerne over 2 %. Dersom banken kun gir deg 1 % i renter, har du dermed “tapt” pengene fordi du får mindre verdi igjen for dem. Kjøpekraften blir dermed mindre hvert år.
Hva betyr mining?
Du har nok hørt om “mining”, dersom du også har hørt om Bitcoin. Mining er prosessen som har skapt Bitcoins. Det er avanserte matematiske formler som ligger bak. Hver eneste transaksjon som utføres på Bitcoin sin «Blockchain» registreres og lagres på et offentlig register. Dette er for å redusere risikoen for forfalskning av transaksjoner og data.
Denne prosessen krever altså at noen bruker datakraft for å gjennomføre og lagre transaksjoner, i tillegg til å utvinne de resterende Bitcoins som enda ikke er på markedet. Disse tar betalt i form av en fraksjon av transaksjonene som insentiv for å holde dette gående.
Staten kan ikke kontrollere Bitcoins
Resultatet av dette er en valuta/verdi som ikke er kontrollert av et statlig organ. Staten har ikke makt til å stanse transaksjoner eller fryse midler. For eksempel, den greske regjeringen frøs alle banker og bankkontoer i 2015. De innførte en grense hvor man kun fikk ta ut 67 dollar hver dag fra egne kontoer.
Akkurat dette er nok ikke noe nordmenn flest går og tenker på, men det er en av grunnene til at det ble så populært å kjøpe krypto i mange land preget av ustabilitet. Visjonen bak Bitcoins har likevel endret litt retning. Konsensus er ikke lenger at Bitcoin er en fremtidens valuta, men heller en form for uavhengig verdi – nesten som digitalt gull (gull har historisk sett vært den tryggeste og jevneste investeringen man kan gjøre).
Det faktum at det kun kan finnes et begrenset antall Bitcoins, kombinert med spekulering, har ført til en prisvekst ut av en annen verden de siste årene. Det ser heller ikke ut til å avta med det første. Det er derfor mange mener at Bitcoin har kommet for å bli. De tror også at Bitcoins vil være fremtidens investorer sin såkalte «safe-haven», altså digitalt gull uten påvirkning av inflasjon eller statlige reguleringer.
Ethereum (ETH)
Hvis du ønsker å kjøpe kryptovaluta, så har du kanskje hørt om Ethereum allerede. Ethereum er mest kjent i kryptovalutaens verden, bortsett fra Bitcoin. Den har også nest høyest totalverdi av samtlige krypto. Ethereum har i årevis fulgt tett oppunder Bitcoin med en noenlunde lik prisutvikling. I løpet av tidlig 2021 spiste Ethereum seg likevel kraftig innpå og nærmet seg halve verdien.

Best for nybegynnere
4.8/5
Nøkkeltall
Avgifter: 1%
Utvalg: 59 mynter
Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.
Ethereum bygger på Blockchain-teknologi på samme måte som Bitcoin, men har hatt et helt annet utviklerteam. De har også en litt annen visjon. Kryptovalutaen ble lansert i 2015 av Vitalik Buterin. Valutaen ble finansiert gjennom såkalt «crowdfunding» fra 2013 til 2015, altså gjennom vanlige mennesker på nett.
Ethereum har med sin Ethereum Virtual Machine åpnet opp for mye større og mer omfattende bruksområder. Ethereum representerer mer enn å bare kjøpe kryptovaluta. For eksempel, det er mulig å bygge og utvikle ulike typer kryptovalutaer på Ethereum sitt nettverk. Man kan også skape noe som heter NFTer, og man kan opprette smartkontrakter.
På grunn av dette har det utviklet seg helt nye økosystemer. Bransjen generelt har ekspandert voldsomt og mulighetene øker omtrent daglig. Takket være de såkalte smartkontraktene, kan utviklere stadig bygge helt nye coins med nye og spennende bruksområder på Etherum sitt globale nettverk.
Smartkontraktene åpner også opp for flere muligheter innen finansiell og samfunnsmessig utvikling. De kan for eksempel benyttes til alt fra huslån, nedbetalinger, banktjenester, superraske og automatiserte ut- og innbetalinger og veldig mye mer. Dette er svært spennende for deg som ønsker å kjøpe krypto.
Helt enkelt forklart, så programmeres det inn et sett med regler og instruksjoner. Det vil si en slags digital kontrakt. Når kriteriene i kontrakten blir oppfylt, vil en spesifikk funksjon bli iverksatt. Eksempler på dette er at man kan sende betalinger automatisk, så lenge de forhåndsinnstilte kriteriene for dette blir utfylt.
Dapps
En annen viktig funksjon ved Ethereum er Dapps (Decentralized Apps/Desentraliserte apper), hvor man kan kutte ut mellommannen i visse omstendigheter. Med andre ord, man kan utvikle desentraliserte apper og plattformer som ikke blir kontrollert av en enhet. Dermed kan innebygde betalingsløsninger være helt uovervåket, man er fritatt for absolutt alle former sensur.
Det er mulig sette opp krypterte og sikre nettverk, uten tilgang for uvedkommende. Systemene har heller ingen nedetid. Sist, men ikke minst: ingen eier systemer som Dapps. Dette er et viktig prinsipp i kryptoverdenen: Hvis ingen eier systemene, kan heller ingen stoppe eller endre noe.
I dag blir det mer og mer vanlig at populære apper og nettjenester samler inn informasjon om deg og dine digitale brukervaner. Informasjonen selges videre, for eksempel til annonsører for å vise deg målrettet reklame. Stadig flere engasjerer seg mer i personvern på nett. Desentraliserte apper kommer trolig til å bli svært viktige i årene som kommer.
NFT
NFT står for Non-Fungible Tokens (betyr noe som fritt kan handles/byttes). NFTer har skapt et helt nytt marked i kryptoverden. Du kan opprette, kjøpe og selge NFT på Ethereum-systemet. Det er ikke helt det samme som å selge eller kjøpe krypto, og foreløpig har man brukt denne teknologien til å handle kunst og samleobjekter.
NFT er på mange måter en slags digital verdi som representerer kunstverk og samleobjekter. Det mest kjente eksempelet av å bruke NFT for kunst er salget av det digitale kunstverket «The First 5000 days». Det ble laget av den kjente kunstneren Beeple og solgte for 69,3 millioner USD.
IOTA(MIOTA)
IOTA er en kryptovaluta som kan være kjent for noen nordmenn. En nordmann var faktisk en av grunnleggerne. IOTA er et litt annerledes system enn de fleste andre. Det vedlikeholdes i dag av en Berlin-basert organisasjon, støttet og betalt for av IOTA-samfunnet selv.
Den aller største forskjellen mellom IOTA og mange andre kryptovalutaer er systemet det er bygget på. De aller fleste er som sagt basert på Blockchain-teknologien som stammer fra Satoshi Nakamoto i 2009. IOTA har imidlertid skapt et helt nytt system som kalles DAG (Direct Acyclic Graph) og benytter seg av noe som kalles for «Tangle».
Grunnleggerne er Dr. Serguei Popov, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener og nordmannen David Sønstebø. De så store huller i Blockchain-teknologien i kjølvannet av Bitcoin og fremgangen av kryptomarkedet. Derfor bestemte de seg for å utvikle et system som kan fungere på lang sikt. De anså det som et problem at Blockchain ikke er skalerbart. I tillegg er det en utfordring at det tekniske nivået ikke er i stand til å håndtere mange transaksjoner på én gang.
De valgte å rette seg mot et av fremtidens markeder, nemlig IoT (Internet of Things). IoT er rett og slett samarbeid og kommunikasjon mellom milliarder av digitale enheter: mikrobetalinger for bruk i delingsøkonomi, tilkobling til alt av sensorer i biler, målinger av landbruk og mye mer.
IOTA har samarbeidet tett med store aktører som Bosch, Jaguar-LandRover og DELL på grunn av sin banebrytende og avanserte teknologi. Målet er å danne et grunnlag for fremtidens økonomiske system.
Det største skillepunktet er likevel at IOTA ikke krever noen som helst betaling for transaksjoner, noe samtlige andre kryptovalutaer gjør. Det er heller ikke noe behov for den tidligere nevnte «miningen», altså utvinning av mynter. Det er fordi alle myntene ble frigitt med én gang.
Teknologien kontrer også en av de mest kritiserte aspektene ved Bitcoin og BlockChain-teknologien, nemlig strømforbruket. I dag krever utvinning av Bitcoin alene 0.6 % av verdens totale strømforbruk. Det forbrukes mer strøm enn hele Norge bruker til sammen. DAG-teknologien medfører ikke mer strømbruk enn det koster å sende en e-post, og teknologien er derfor gratis og miljøvennlig.

Best for nybegynnere
4.8/5
Nøkkeltall
Avgifter: 1%
Utvalg: 59 mynter
Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.
IOTA lanserte versjon 2.0 av sitt nettverk i 2021. Nettverket åpnet et helt nytt økosystem der man kan lage smartkontrakter og lage NFTer, samt en helt ny markedsplass for systemet. Det vil også være mulig å «wrappe» tradisjonelle kryptovalutaer som Bitcoin på IOTA sitt system, og på denne måten sende Bitcoin avgiftsfritt og miljøvennlig i mye høyere volum.
Dogecoin (DOGE)
Dogecoin er utvilsomt den valutaen som ble mest omtalt i 2021, og du har nok hørt om den om du har ønsket å kjøpe kryptovaluta den siste tiden. Den har hatt en absurd vekst på kort tid og ble raskt en av de aller mest verdifulle. Dogecoin ble introdusert i 2013 av Billy Markus og Jackson Palmer, og kryptovalutaen var i utgangspunktet ment som en «meme». Den var med andre ord en spøk.
De brukte hodet til en Shiba Inu og stavet navnet feil intensjonelt. Det var nok få som kunne spå at en slik mynt skulle ta seg hele veien til toppen og bli omtalt av kjente milliardærer som Elon Musk og Mark Cuban. Dogecoin er basert på en tidligere kjent mynt kalt Litecoin (LTC) som sammen med Bitcoin og Ethereum var tidlig ute med Blockchain-teknologi.
Den enorme veksten var i mai 2021 på hele svimlende 20.000% ila ett år. Bakgrunnen har nok vært det humoristiske, kombinert med en tilsynelatende veldig lav pris for å kjøpe kryptoen. Det er svært mange som bare ser på verdien av hver mynt, mens det reelt sett er den totale markedsverdien av en valuta som gjelder.
Et annet viktig aspekt med Dogecoin er at skaperne la inn inflasjon i kildekoden. Det vil derfor være en økning på 4 % hvert år for nye Dogecoins på markedet. Dogecoin har et av de absolutt mest aktive samfunnene og er preget av ekstrem spekulering. Grunnleggerne har imidlertid gått vekk fra prosjektet og det vil ikke skje noe utvikling eller vedlikehold i fremtiden.
Kort oppsummert: Hvordan kjøpe krypto steg-for-steg
Nå har vi gått gjennom en stor mengde med informasjon. Vi ønsker derfor å gi deg en kort oppsummering av hvordan kjøpe kryptovaluta, steg-for-steg:
- Velg beste kryptobørs for deg
- Registrer ny brukerkonto. Du må blant annet oppgi navn og e-postadresse for å bruke regulerte og lisensierte kryptobørser, samt annen personlig informasjon for å sikre uttak av penger og verdier.
- Sett inn penger på kontoen din ved å bruke den betalingsmetoden som du foretrekker. Forskjellige kryptobørser bruker ulike metoder, men det er viktig å velge en krypto plattform som kun bruker sikre metoder.
- Finn kryptovalutaen som du vil kjøpe.
- Kjøp kryptovaluta som f.eks. Bitcoin eller Ethereum ved å bruke pengene du overførte.
- Overfør kryptovaluta til en kryptolommebok for sikker oppbevaring.
Da er det bare å ønske deg lykke til med handelen og velkommen inn i kryptoverdenen.