generic

Kjøpe Algorand (ALGO): En rask og enkel steg-for-steg guide

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

Algorand er en bærekraftig blokkjede plattform og kryptovaluta som er utviklet med den hensikt å kunne utføre store mengder transaksjoner samtidig. Dette har gjort at mange anser Algorand som kryptoverden sin versjon av Mastercard og Visa. På toppen av dette kan Algorand knytte til seg andre kryptovalutaer og blokkjedebaserte prosjekter på sin egen blokkjede. Denne egenskapen gjør Algorand til en direkte konkurrent til den langt større plattformen Ethereum. 

I denne artikkelen skal vi derfor finne ut litt mer om Algorand og hva denne plattformen har å by på, samt hvordan interesserte investorer kan kjøpe Algorand (ALGO). Ettersom Algorand anses som en potensiell konkurrent til Ethereum, kan det bli en attraktiv utvikling for langsiktige investorer. 

Klar til å lære mer om Algorand og hvordan du kan kjøpe denne populære mynten? Da har du kommet til rett plass!

Om Algorand

Algorand er en blokkjede platform som gjør det mulig å knytte til seg ulike prosjekter og kryptovaluta fra andre blokkjeder. Prosjektet ble opprinnelig startet av Silvio Micali i 2017. I dag er det en open-source plattform som kombinerer kryptovalutaen ALGO med plattformen Algorand. Mange analytikere har anslått at Algorand kan ha potensiale for å bli kryptoverden sin versjon av Visa eller Mastercard. 

Prosjektet har en rekke likheter med Ethereum, men byr på en langt raskere betalingsprosess. Mange antar derfor at Algorand kan bli en seriøs utfordrer til Ethereum plattformen dersom den skaleres riktig. For deg som investor kan dette by på en spennende kursutvikling over tid. Noe av det som skiller Algorand fra Ethereum er bærekraftighet. Der Ethereum fortsatt benytter seg av Proof-of-Work (PoW) benytter Algorand Proof-of-Stake (PoS). Dette sørger for at nettverket ikke er avhengige av såkalt mining, men heller verifikasjon fra nettverket for å utvinne nye mynter. 

Kjøpe Algorand (ALGO) i 4 enkle trinn

Kryptovaluta har blitt en attraktiv investering for mange, men hvordan kjøper du egentlig digitale verdier? Vi skal se nærmere på hvordan du kan kjøpe populære kryptovalutaer som Algorand i fire enkel trinn. Her er det greit å merke seg at den samme prosessen fungerer på de fleste ulike typer kryptovaluta, så du kan benytte den uansett hva du ønsker å kjøpe. 

Nedenfor har vi illustrert hvordan du raskt og enkelt kan kjøpe Algorand (ALGO) i fire enkle trinn.

 1. Det første du vil trenge er en konto på en kryptobørs der den aktuelle kryptovalutaen omsettes. Her anbefaler vi at man benytter seg av eToro, da de tilbyr et stort utvalg kryptovaluta med svært lave kostnader. 
 2. Når du har valgt den plattformen du ønsker å bruke, så vil du måtte gjennomføre registreringsprosessen. Dette tar sjeldent mer enn et par minutter. 
 3. Deretter vil du måtte overføre pengene du har til hensikt å kjøpe kryptovaluta for. 
 4. Nå som både penger og konto står klart, er du klar til å handle kryptovaluta. 

Høres ikke dette ganske enkelt ut? Skulle du ønske litt mer utdypende informasjon har vi gått nærmere gjennom hele prosessen nedenfor. 

Hvordan kjøpe Algorand (ALGO): Steg-for-steg

Akkurat som med aksjer, så vil handel i kryptovaluta kreve at man har tilgang til en markedsplass der disse instrumentene omsettes. Den store forskjellen er at kryptovaluta ikke er regulert, noe som betyr at det finnes utallige markedsplasser der man kan kjøpe kryptovaluta på nett. Imidlertid betyr dette også at det finnes en rekke useriøse aktører som dessverre forsøker å lure seg inn på markedet.

Vi anbefaler derfor at man benytter seg av en godt etablert aktør når man skal handle kryptovaluta. For deg som skal handle kryptovaluta i Norge finnes det gode alternativer som eToro, Firi, Binance og Coinbase. Som utgangspunkt for denne guiden vil vi bruke eToro, da dette er en plattform som gir godt utvalg, men også har utrolig lave kostnader. 

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

Gå til eToro

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Hva vi likte med eToro

eToro er en sosial tradingplattform med over 20 millioner brukere. Plattformen er svært brukervennlig, og du kan bruke den til å lære om nye tradingstrategier og ulike typer investeringer. Du har også mulighet til å kopiere vellykkede porteføljer ved å bruke CopyTrading-funksjonen, noe som gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang. Erfarne tradere kan skaffe seg en ekstrainntekt ved å dele kunnskapen sin med andre.

Fordeler

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconBrukervennlig
 • star iconStort nettverk med erfarne tradere
 • star iconCopyTrading-funksjon
 • star iconTilgang via desktop, nettbrett og mobil

Ulemper

 • star iconUttaksgebyr
 • star iconValutagebyr

Steg 1: Opprett en konto

For å kjøpe Algorand vil du trenge en konto på en kryptobørs. Her har vi valgt å ta utgangspunkt i eToro, og heldigvis har de en utrolig enkel registreringsprosess. Det eneste du trenger gjøre er å gå til hjemmesiden deres og velge bli med. Dette vil iverksette registreringsprosessen. 

Som del av registreringen vil du bli bedt om å opprette et brukernavn og passord, samt verifisere e-postadressen din. Du vil også måtte oppgi en del grunnleggende personalia som navn, bostedsadresse og alder. 

NB: Når du først er i gang med registreringen anbefaler vi at du ferdigstiller KYC-prosessen også. Alt du trenger gjøre er å laste opp en kopi av gyldig ID-kort som matcher det navnet du har oppgitt på kontoen din. 

Steg 2: Overfør midler til kontoen din

Straks kontoen er klar for bruk kan du logge inn på eToro, men det mangler noe vesentlig. Kontoen vil nemlig stå i null, noe som betyr at du ikke har noe å handle for på kontoen din. Du vil derfor måtte overføre midler til kontoen din før du kan bruke eToro. Her tilbyr de innskudd med bankkort eller PayPal som de mest effektive alternativene. 

Du kan riktignok også bruke bankoverføring, men dette kan ta flere dager og medføre unødvendige gebyrer. Vi anbefaler derfor at du velger bankkort eller PayPal når du skal overføre penger til kontoen din. 

Steg 3: Kjøp Algorand (ALGO) med eToro

Nå er kontoen din klar for bruk, og du kan er klar til å handle kryptovaluta. Alt du trenger gjøre nå er å logge deg inn (om du ikke allerede er innlogget) og deretter skrive inn ALGO i søkefeltet øverst på skjermen din. Deretter trykker du på Algorand i menyen som dukker opp. 

Nå vil du bli tatt med videre til handelssiden hos eToro. Her finner du en del generell informasjon om instrumentet, samt synet til andre investorer på eToro. Velg deretter handle øverst til høyre – her oppgir du hvor mye du ønsker å investere i Algorand før du til slutt bekrefter handelen. Du har nå kjøpt dine første kryptovaluta – og kan gjenta den samme prosessen hver gang du ønsker å kjøpe en ny kryptovaluta med eToro! 

eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer og kryptovaluta, samt handel med CFD-er. Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 78 % av investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine. Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er en porteføljestyringstjeneste levert av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission. Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare. eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

Til slutt anbefaler vi at du benytter en ekstern lommebok for oppbevaring av dine kryptovaluta fremfor å ha de stående på en kryptobørs. Dette vil øke sikkerheten til dine digitale verdier betraktelig.

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.