krypto

Kjøp Avalanche (AVAX) i Norge

1

Firi

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

 • star iconOmfattende sikkerhet og beskyttelse
 • star iconTilbyr egen app for iOS og Android
 • star iconKundeservice chat tilgjengelig 09-19
 • star iconStort utvalg selvhjelp artikler
 • star iconEnkel registrering med Vipps eller BankID
 • star iconIntegrert med norske banker
 • star iconRegistrert hos finanstilsynet
 • star iconHandle kryptovalutaer direkte med norske kroner
Kjøp Avax

Handel medfører risiko for tap av kapital.

2

Coinbase

Beste alt-i-ett kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 50+ mynter

 • star iconBrukervennlig
 • star iconHøy sikkerhet
 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconLisensiert og børsnotert i USA
Kjøp Avax

Handel medfører risiko for tap av kapital.

3

Binance

Beste utvalg og gebyrer

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.1%/0.1% (Maker/taker)

Utvalg: 500+ mynter

 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconKjøp kryptovaluta med kredittkort
 • star iconRimelige gebyrer
 • star iconHøy sikkerhet
Kjøp Avax

Handel medfører risiko for tap av kapital.

4

Kraken

Best for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0% - 0.26% per handel

Utvalg: 90+ mynter

 • star iconGod likviditet og handelsvolum
 • star iconLave gebyrer
 • star iconAvanserte funksjoner
 • star icon50X giring
 • star iconKundeservice via live chat 24/7
Kjøp Avax

Handel medfører risiko for tap av kapital.

5

Plus500

Best for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon

4/5

Nøkkeltall

Avgifter: Ingen avgifter

Utvalg: CFD'er

 • star iconRegulert og lisensiert
 • star iconBrukervennlig plattform
 • star iconStort utvalg av verktøy
Kjøp Avax

Handel medfører risiko for tap av kapital.

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

En steg-for-steg guide for nybegynnere

Skal du kjøpe AVAX, men vet ikke helt hvordan? Da har du kommet til riktig sted! Vi har utarbeidet denne nybegynneren guiden som gir deg en lynrask introduksjon til nettopp dette. Her finner du alt du trenger å vite om Avalanche (AVAX) og hvilke kryptobørser du bør benytte deg av. 

Vi vil også ta deg med gjennom hele prosessen for kjøp av AVAX, så du vet hva du bør gjøre. Når det er sagt, så er denne artikkelen kun for informative formål – og bør ikke anses som investeringsråd. Du kan lære mer om investeringer i kryptovaluta her.

Oppsummering

 • Avalanche (AVAX) er en blokkjede som er optimalisert for å gjennomføre opptil 4500 transaksjoner hvert sekund. Visjonen bak kryptovalutaen er å utvikle et nettverk som tilbyr rask, kostnadseffektiv og skalerbar overføring av verdier. 
 • AVAX har etterhvert blitt en svært populær kryptovaluta og du vil i dag finne den hos de fleste markedsplasser. Norske investorer kan kjøpe AVAX gjennom eToro, Firi, Kraken, Binance, CoinBase og NBX.

Høres det ut som en god plan? Isåfall la oss komme i gang!

Beste kryptobørser for å kjøpe AVAX

Før du kan kjøpe en kryptovaluta vil du trenge tilgang til en kryptobørs. Dette er markedsplasser der ulike kryptovaluta omsettes slik vi er vant til fra aksjemarkedet. Imidlertid har det dukket opp et stort utvalg børser de siste årene, noe som har gjort det vanskelig å vite hvilken man bør satse på. 

For å gjøre dette enklere har vi inkludert en oversikt over de beste kryptobørsene på toppen av denne artikkelen. Eksempelvis kan vi anbefale Firi dersom du ønsker en norsk kryptobørs. Skulle du derimot være på jakt etter de mest stort utvalg, så vil Binance og Coinbase være godt egnet. 

Vil du derimot ha en god kombinasjon av utvalg og kostnader, så er det lite som kan slå handelsplattformen til eToro. Vi kommer derfor til å bruke eToro som utgangspunkt videre i denne guiden. 

Hva er AVAX?

Avalanche er en blokkjede med kapasitet til 4,500 transaksjoner i sekundet. Det er et relativt nytt nettverk som ble lansert så seint som 2020. Visjonen er å skape et nettverk med rask, versatil, trygge og kostnadseffektive transaksjoner. 

Nettverket er open-source, noe som betyr at alle som ønsker kan bidra til plattformens kode. På nettverket er det AVAX som er den aktuelle valutaen. Dette kombinert med muligheten til smarte kontrakter har gjort at Avalanche raskt har blitt en utfordrer til Ethereum nettverket på funksjonalitet. 

Hvorfor investere med eToro?

Du lurer kanskje på hvorfor vi anbefaler eToro? Det er ikke helt uten grunn. Handelsplattformen til eToro er nemlig en av de mest populære på markedet, og kan i dag vise til mer enn 20 millioner aktive bruker fordelt på 140 ulike land. I tillegg kan du handle langt flere aktiva hos eToro enn lignende plattformer tilbyr. 

For småsparere inkluderer dette muligheten til å kjøpe aksjer kurtasjefritt, samt investere i en rekke andre aktiva med svært lave kostnader. Når det gjelder formalitetene, så er eToro registrert med kontorer på Kypros. Det er også er selskapet har utstedt sin lisens fra regulatoriske myndigheter. 

Som du vil se senere i denne guiden er det utrolig lett å ta i bruk eToro sin plattform. Dette er også grunne til at vi anbefaler eToro som et godt utgangspunkt for nybegynnere. Her får du tilgang til en rekke ulike funksjonaliteter, noe som kommer godt med for deg som skal lære mer om investeringer

Hvordan kjøpe Avalanche (AVAX): Steg-for-steg guide

For å illustrere hvor enkelt du kan investere i AVAX har vi laget en steg-for-steg guide med hele prosessen. Som utgangspunkt for denne har vi benyttet oss av eToro sin handelsplattform, men fremgangsmåten vil i stor grad være lignende hos alle de store handelsplattformene. 

Steg 1: Opprett en eToro konto

 logo

star icon

/5

Nøkkeltall

Avgifter:

Utvalg:

Gå til

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Hva vi likte med

Fordeler

Ulemper

Det første du vil trenge før du kan handle AVAX med eToro er en eToro konto. Heldigvis er registreringsprosessen hos eToro svært lett, så du bør være i mål på bare noen få minutter. Du kan starte registreringen ved å gå til eToro sin hjemmeside og trykke på knappen begynn å investere som du finner nederst til venstre. 

Når du trykker på denne vil du iverksette registreringsprosessen. Det første du blir bedt om vil være å lage et brukernavn, oppgi ønsket passord og deretter e-postadressen din. Deretter vil du bli bedt om litt mer personalia som navn, adresse, nasjonalitet og alder. 

Straks du har fylt ut disse skjemaene vil du bli bedt om å verifisere e-posten knyttet til din konto. I de fleste tilfeller vil e-posten fra eToro vente på deg i innboksen din, men i noen tilfeller har vi sett eksempler på at det kan ta noen minutter. Husk å sjekke spam og søppelposten dersom den ikke har dukket opp ila noen minutter. 

Sist, men ikke minst anbefaler vi at du gjennomfører KYC-prosessen før du går videre i denne guiden. Du kan nemlig ikke ta penger ut av kontoen din før denne er gjort, så det er like greit å få den unna først som sist. Alt du trenger å gjøre for dette er å laste opp et godkjent ID-kort som matcher navnet du har brukt på kontoen din. Dette er en prosess eToro er lovpålagt, og den har til hensikt å forhindre ID-tyveri på plattformen. 

Steg 2: Sett inn penger

Når du har gjennomført KYC prosessen er kontoen din klar til bruk, men det mangler en vesentlig ting. Saldoen på kontoen din vil nemlig være null, så du har ingenting å handle for. For å overføre penger til eToro kan du velge bankoverføring, bankkort og PayPal i Norge. 

Vi anbefaler at du benytter en av de to sistnevnte, da bankoverføring ofte kan ta unødvendig lang tid. Det er også ulikheter i minsteinnskudd, der bankoverføring krever $500 og PayPal/Bankkort kun krever $50. 

Steg 3: Søk frem Avalanche (AVAX)

Når pengene er kreditert til din konto er du klar for å kjøpe AVAX. Da gjenstår det bare å finne frem i det store utvalget hos eToro. Her kan du velge to ulike metoder for å finne frem de til aktiva du ønsker å investere i. Det første, og kanskje kjappeste alternativet er å bruke søkefeltet du finner i dashbordet ditt. 

Her søker du bare på AVAX og velger den som kommer opp i nedfalls menyen. Det andre alternativet er å bruke finn i navigasjonen til venstre for deretter å velge krypto. Dette tar deg med til en oversikt over alle tilgjengelige kryptovaluta hos eToro. Deretter finner du frem til AVAX og klikker på denne. 

Steg 4: Kjøp Avalanche (AVAX)

Du bør nå befinne deg inne på informasjonssiden til AVAX. Her ser du litt statistikker, tidligere hendelser og siste omtaler i nyhetene. Det vi ser etter er knappen handle som du finner til høyre på siden din. Klikker du på denne vil du åpne transaksjonsvinduet. 

 logo

star icon

/5

Nøkkeltall

Avgifter:

Utvalg:

Gå til

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Her oppgir du hvor mye du ønsker å handle for, før du iverksetter handelen med åpne handel. Gratulerer – du har nå kjøpt din første kryptovaluta med eToro! Det er greit å merke seg at denne fremgangsmåten fungerer på alle handler med eToro.

Steg 5: Utvid porteføljen din

Som langsiktig investor anbefaler vi at du alltid har en diversifisert portefølje av kryptovalutaer. Her bør du velge en kombinasjon av stablecoins, altcoins og Bitcoin som til sammen utgjør din portefølje. Husk å gjøre de nødvendige undersøkelsene og finn de kryptovalutaene som passer din langsiktige investeringsstrategi. 

eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer samt handel med CFD-er. Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 77 % av investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine. Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare. eToro tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

Trygg oppbevaring av dine digitale verdier

Når det kommer til oppbevaring av kryptovaluta, så er det mange som blir overrasket over hvor utsatte slike verdier kan være. De aller fleste nybegynnere vil nemlig la sine investeringer stå på konto hos en kryptobørs, slik de ville gjort med aksjer hos en nettmegler. Imidlertid er aksjer knyttet til deg personlig, mens kryptovaluta enkelt kan overføres til en annen lommebok. 

Vi anbefaler derfor alltid at man benytter seg av en kryptolommebok for trygg oppbevaring av investeringer. Du kan riktignok velge å gå så langt som å anskaffe en offline crypto Wallet, men i de fleste tilfeller vil en digital variant være tilstrekkelig. 

Her finnes det et stort utvalg du kan velge mellom, men om du allerede har benyttet eToro, så kan det være greit å vite at de tilbyr en lommebok. Denne er direkte knyttet til deres handelsplattform, noe som gjør det enkelt å kjøpe og selge, for deretter å oppbevare dine private nøkler trygt. 

Hvordan fungerer en hardware wallet?

For deg som ønsker å holde dine digitale verdier ekstra trygge, så vil en hardware wallet være det beste alternativet. Disse fungerer i praksis som en avansert ekstern harddisk med kryptering som beskytter dine private nøkler. På denne måten kan du holde utenfor nettverket og dermed også utenfor rekkevidde for potensielle tjuvradder. Om du sitter på store kryptoverdier vil dette være et godt tiltak som beskytter dine investeringer fra potensielle dataangrep og hacking. 

Oppsummering

Avalanche eller AVAX som kryptovalutaen på nettverket heter, har gjort seg bemerket som en verdig utfordrer til Ethereum nettverket. Dette har også gjort den til en attraktiv investering, selv om mynten er relativt ny. I denne artikkelen har vi derfor sett nærmere på hvordan du kan kjøpe AVAX og hvilke kryptobørser som er best egnet for norske investorer. 

Vi har også tatt en grunnleggende introduksjon til hvilke egenskaper AVAX nettverket har å by på. Skulle du ønske å lære mer om kryptovaluta generelt, så finner du våre kryptovaluta artikler her

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.