cardano

Kjøp Cardano i Norge

1

eToro

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconBrukervennlig
 • star iconStort nettverk med erfarne tradere
 • star iconCopyTrading-funksjon
 • star iconTilgang via desktop, nettbrett og mobil
Kjøp Cardano

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

2

Firi

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

 • star iconOmfattende sikkerhet og beskyttelse
 • star iconTilbyr egen app for iOS og Android
 • star iconKundeservice chat tilgjengelig 09-19
 • star iconStort utvalg selvhjelp artikler
 • star iconEnkel registrering med Vipps eller BankID
 • star iconIntegrert med norske banker
 • star iconRegistrert hos finanstilsynet
 • star iconHandle kryptovalutaer direkte med norske kroner
Kjøp Cardano

Handel medfører risiko for tap av kapital.

3

Coinbase

Beste alt-i-ett kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 50+ mynter

 • star iconBrukervennlig
 • star iconHøy sikkerhet
 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconLisensiert og børsnotert i USA
Kjøp Cardano

Handel medfører risiko for tap av kapital.

4

Binance

Beste utvalg og gebyrer

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.1%/0.1% (Maker/taker)

Utvalg: 500+ mynter

 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconKjøp kryptovaluta med kredittkort
 • star iconRimelige gebyrer
 • star iconHøy sikkerhet
Kjøp Cardano

Handel medfører risiko for tap av kapital.

5

Kraken

Best for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0% - 0.26% per handel

Utvalg: 90+ mynter

 • star iconGod likviditet og handelsvolum
 • star iconLave gebyrer
 • star iconAvanserte funksjoner
 • star icon50X giring
 • star iconKundeservice via live chat 24/7
Kjøp Cardano

Handel medfører risiko for tap av kapital.

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

Steg-for-steg guide for nybegynnere (2022)

Vil du kjøpe Cardano i Norge, men du er usikker på hvordan du går frem? I så fall har du kommet til rett sted. Her får du en enkel steg-for-steg guide til hvordan kjøpe ADA med eksempler og skjermbilde. 

Vi ser også på hvor og hvorfor du bør vurdere å investere, samt gir deg en praktisk oversikt over beste kryptobørs i Norge for å kjøpe Cardano. Vi bruker eToro som eksempel, men prinsippene er ganske like på tvers av de ulike plattformene.

Beste kryptobørser for å kjøpe Cardano

Her får du en liste over fem beste kryptobørser for å kjøpe ADA. Vi ser på kriterier som sikkerhet, gebyrer, brukervennlighet og lisenser i våre vurderinger. I tillegg anbefaler vi at du tenker over dine ønsker og behov for å finne frem til beste krypto plattform for deg. Du kan lese mer om dette her.

5 steg for å kjøpe Cardano (ADA) på eToro

I denne steg-for-steg guiden til hvordan kjøpe Cardano, så kommer vi til å bruke eToro som eksempel. eToro er en populær og sosial handelsplattform som er godt egnet for nybegynnere. De tilbyr samtidig avanserte funksjoner for erfarne tradere. Du svarer på noen få, enkle spørsmål på profilen din for å stille inn plattformen etter behovene dine.

En stor fordel med eToro er CopyTrading-funksjonen og muligheten til å diskutere strategier med andre. CopyTrading lar deg ganske enkelt kopiere porteføljen til suksessrike, erfarne tradere. Det gjør at alle har mulighet til å gjøre smarte investeringer, uavhengig av kunnskapsnivå. Plattformen kan minne om et sosialt nettverk med mulighet til å kommentere og publisere innlegg.

Du kan imidlertid bruke de samme fem stegene til hvordan kjøpe ADA på de aller fleste kryptobørsene, da prinsippene er ganske like.

Steg 1: Lag brukerkonto på eToro

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

Gå til eToro

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Hva vi likte med eToro

eToro er en sosial tradingplattform med over 20 millioner brukere. Plattformen er svært brukervennlig, og du kan bruke den til å lære om nye tradingstrategier og ulike typer investeringer. Du har også mulighet til å kopiere vellykkede porteføljer ved å bruke CopyTrading-funksjonen, noe som gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang. Erfarne tradere kan skaffe seg en ekstrainntekt ved å dele kunnskapen sin med andre.

Fordeler

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconBrukervennlig
 • star iconStort nettverk med erfarne tradere
 • star iconCopyTrading-funksjon
 • star iconTilgang via desktop, nettbrett og mobil

Ulemper

 • star iconUttaksgebyr
 • star iconValutagebyr

Du kommer kjapt i gang ved å angi ønsket passord og brukernavn, samt oppgi epostadressen din. Når du er inne på plattformen, kan du velge om du vil fylle ut profilen med én gang eller vente litt. Jo bedre du har fylt ut profilen din, desto mer verdier kan du sette inn på kontoen.

Innskuddsbegrensningene fjernes helt kun etter at du har verifisert identitet og adresse. Dette kan du gjøre ved å laste opp bilde av pass eller førerkort. Du må også laste opp et bilde av f.eks. en strømregning som viser hele adressen din. Verifiseringen går heldigvis raskt, og du må ikke vente lenge før eToro gir deg tilbakemelding.

Steg 2: Sett inn minst $50

Trykk på den store blå knappen “Sett inn penger” for å gjøre ditt første innskudd. Det enkleste for å komme raskt i gang er å kjøpe ADA med VISA. Minste tillatte beløp er på $50, det vil si ca. 450 kroner. 

Akkurat som for de fleste internasjonale kryptobørser, må du veksle inn norske kroner til amerikanske dollar for å kjøpe ADA. Dette unngår du bare ved å velge en norsk kryptobørs til å kjøpe Cardano.

Steg 3: Finn ADA på eToro

Neste steg for å kjøpe ADA er å søke opp valutaen. eToro har en praktisk søkefunksjon øverst på siden som gir deg rask tilgang til mynten. Du kan også bruke menyen for å trykke deg frem: Finn → Krypto.

Nå som du er inne på siden for “Krypto” vil du se en liste over populære mynter. Du får også oversikt over prisendringer, anbefalinger til kjøp og lignende. Hvis du ikke ser Cardano på hovedsiden for kryptovaluta, så må du trykke deg videre inn på “Mynter” og bla nedover listen til du ser “ADA”. Trykk deg videre inn på mynten.

Steg 4: Åpne handel for å kjøpe Cardano (ADA)

På hovedsiden for ADA kan du se en nyhetsstrøm med innlegg og kommentarer som vedrører kryptovalutaen. Herfra kan du også studere statistikk og prisbevegelser, samt gjøre videre research. Det er nyttig å studere prisbevegelsene før du kjøper for å sikre at du kjøper på et gunstig tidspunkt. Prisen kan som nevnt variere flere ganger i løpet av én dag.

Trykk på den blå knappen “Handle” når du er klar for å kjøpe Cardano. Nå får du opp et nytt vindu for å velge ønsket beløp. Du fullfører kjøpet ved å deretter å trykke på “Åpne handel”. Hvis du ikke har nok penger på eToro-kontoen din, så får du muligheten til å gjøre et ytterligere innskudd først.

Steg 5: Overfør myntene til en kryptolommebok

Siste steg er å overføre myntene til en kryptolommebok, så sant du ikke skal selge dem raskt igjen. Profesjonelle daytradere velger for eksempel å ha myntene stående på børsen, da de gjerne foretar kjøp og salg av kryptovaluta flere ganger for dagen. Andre bør derimot vurdere andre alternativer.

eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer og kryptovaluta, samt handel med CFD-er. Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 78 % av investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine. Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er en porteføljestyringstjeneste levert av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission. Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare. eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

Oppbevar ADA på en trygg måte

Det beste du kan gjøre er å overføre myntene til en kryptolommebok for å oppbevare dem trygt. Dagens anbefalte kryptobørser er svært sikre, men det vil alltid være en viss risiko for hacking og phishing når du bruker digitale løsninger. Det har dessuten forekommet skandaler hvor handelsplattformer ble hacket og tømt for midler. 

Brukerne måtte ta regningen for eget tap, da ingen forsikringsselskaper dekket denne typen angrep da. Dagens løsninger er sikrere. Mange kryptobørser har egne fond og forsikringer som skal dekke eventuelle tap om noe skulle skje. Det beste er likevel å ta grep selv, særlig om du gjør store, langsiktige investeringer.

eToro tilbyr sin egen kryptolommebok som heter eToro Wallet. Det er en trygg løsning, og du kan laste den ned som app på mobil og nettbrett. De fleste kryptobørser tilbyr løsninger som dette, og det enkleste er å bruke plattformens egne tjenester. Da slipper du å overføre ADAen som du har kjøpt ut fra eToro.

Det aller tryggeste er imidlertid å bruke hardware som kryptolommebok, det vil si en fysisk enhet som beskytter verdiene dine. Denne løsningen eliminerer de farene som truer digitale løsninger. Fysiske enheter er best for deg som skal oppbevare myntene over lang tid. 

Du kan alternativt ha en gitt sum til handel på en digital lommebok, men størsteparten av verdiene bør du sikre så godt som mulig. Du kan lese om hvordan du velger beste kryptolommebok for dine behov ved å trykke her.

Andre måter å kjøpe ADA i Norge

Du kan kjøpe Cardano via mange ulike betalingsmetoder på eToro. De fleste kryptobørser gir deg flere løsninger å velge blant, slik at du kan velge noe som passer best for dine behov. Trykk på “Sett inn penger” → “Betalingskort” for å få opp en liste med hva du kan velge blant på eToro. Deretter trykker du på ønsket betalingsmetode for å gå videre.

Kjøp ADA med VISA eller Mastercard

Fordelen med å kjøpe Cardano med VISA, Maestro eller Mastercard er at kortbetaling er raskt og trygt. Kjøpet sikres ved hjelp av BankID. Du må imidlertid ha tilgang til egne kort for å sette inn penger. Det er for eksempel ikke lov å bruke partners bankkort, selv om dere har felles økonomi. Kortet stå i ditt navn.

Du har tilgang til pengene på eToro-kontoen din på mindre enn et minutt. Dersom innskuddes mislykkes, vil du få epost om dette. Pass også på at du har kodebrikken din i nærheten for å godkjenne innskuddet, evt. mobilen din om du bruker BankID på mobil.

Kjøp ADA med bankoverføring

Mange velger å bruke bankoverføring for å kjøpe ADA. Du kan sette inn opptil $5500 ved å bruke RapidTransfer og hele $40 000 ved å bruke Trustly. Innskuddet må godkjennes i nettbanken din, og du blir automatisk sendt videre fra eToro for å gjøre dette.

Kjøp Cardano med PayPal og Skrill

Bruker du digitale lommebøker som PayPal for internasjonale transaksjoner ganske hyppig? I så fall så kan du allerede ha amerikanske dollar stående i lommeboken din. Du slipper valutagebyret om du har denne muligheten. Skrill er også et alternativ for deg som ikke er helt ny på eToro. Du må allerede ha et godkjent innskudd på eToro for å kunne bruke Skrill.

Akkurat som ved bankoverføring, blir du sendt videre til nettstedet for den digitale lommeboken for å godkjenne innskuddet. Deretter kan det variere hvor lang tid det tar før pengene er på konto. eToro opplyser at det kan ta flere dager hvis du f.eks. bruker PayPal.

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

Gå til eToro

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Hva er Cardano (ADA)?

Det er smart å sette seg inn i “hva er Cardano for å forstå om det er rett investering for dine behov. Kort fortalt, er Cardano en populær, tredjegenerasjons kryptovaluta med høy volatilitet. Mynten er oppkalt etter den britiske grevinnen Ada Lovelace som antas å være verdens første dataprogrammerer.

ADA er forkortelsen på Cardano, og begge navn brukes om hverandre i kryptoverdenen. Cardano brukes også som navn på blokkjeden. Blokkjeden har åpen kildekode. Akkurat som for Ethereum, kan man lage desentraliserte protokoller og smartkontrakter ved hjelp av denne teknologien.

Faktisk så startet medgrunnleggeren av Ethereum også Cardano. Charles Hoskinson ønsket å løse tidligere utfordringer med blant annet skalering og bærekraft, noe som han også har kritisert både Ethereum og Bitcoin for tidligere. Han så manglene ved de tidligere løsningene og ønsket å gjøre noe med dette.

Hvorfor velger mange å kjøpe Cardano?

Det finnes flere grunner til hvorfor folk velger å kjøpe Cardano. Dette er nemlig ikke “bare” en mynt for langsiktig investering. Det er også en plattform som brukes til finansielle transaksjoner verden over. Privatpersoner, myndigheter, bedrifter og organisasjoner kan bruke plattformen. 

Det er også mulig å kjøre tjenester og applikasjoner via Cardano, samt opprette smartkontrakter. Mange spekulerer i fremtidens muligheter for teknologien. Systemet er så skalerbart at løsningen kan brukes av milliarder av mennesker. 

Du må imidlertid være obs på at spekulasjoner og antagelser ikke er det samme som garantier. Akkurat som annen kryptovaluta, bør du aldri investere mer enn du tåler å tape. Prisendringene er brå og svært varierende, og kryptotrading passer best for deg som tåler høy volatilitet og høy risiko.

Hvor bør jeg kjøpe Cardano?

Vi råder deg til å kjøpe ADA på kryptobørs som er lisensiert og regulert. Kryptobørsen fungerer dermed som en slags megler, noe som gir deg større trygghet. Vi anbefaler kun sikre, trygge og pålitelige kryptobørser her hos oss. Det er viktig at du gjør grundige undersøkelser på egenhånd for å unngå svindel, hvis du velger å bruke andre handelsplattformer.

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

Gå til eToro

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Du kan velge blant populære kryptobørser i Norge, samt norske kryptobørser for å kjøpe Cardano. Det er fordeler og ulemper ved begge deler. Du slipper valutagebyr når du kjøper ADA med norske kroner, men internasjonale kryptobørser kan ofte friste med stort utvalg av produkter og konkurransedyktige gebyrer.

Firi og Kaupang Krypto er gode eksempler på anbefalte kryptobørser for å kjøpe og selge Cardano i Norge. De tilbyr verktøy som er tilrettelagt norske brukere, for eksempel forenklet skattemelding og integrasjon med nettbank. 

Norske kryptobørser er under tilsyn fra Finanstilsynet, noe som mange synes er betryggende. Det er imidlertid viktig å påpeke at internasjonale kryptobørser også kan være tilstrekkelig regulert. eToro er for eksempel internasjonal med mange ulike lisenser, deriblant Finanstilsynet.

Et annet alternativ er å kjøpe ADA via P2P-nettverk, men kun hvis du har nok kunnskap og erfaring. P2P betyr bruker til bruker på godt norsk. Det betyr at du selv må forhandle pris og overføre midlene. Du mister dermed den sikkerheten og de verktøyene som en kryptobørs kan gi deg.

Binance er et godt eksempel på plattform som tilbyr P2P-nettverk. Fordelen med denne plattformen er at den også tilbyr kryptobørser med meglertjenester, slik at du kan variere og tilrettelegge selv etter ønske, behov og erfaring.

Kort oppsummert: Hvordan kjøpe Cardano i Norge steg-for-steg

Vi anbefaler at du vurderer all informasjonen du har fått her til å vurdere om Cardano er en riktig investering for deg. Kort fortalt, er ADA et godt kjøp for deg som tåler høy risiko. Det er også en god investering for deg som har troen på fremtiden til selve systemet Cardano.

Her har du en oppsummering på hvordan kjøpe Cardano på noen få, enkle steg:

Da er det bare å ønske deg lykke til med å kjøpe ADA. Les gjerne gjennom våre artikler om andre kryptovalutaer også, dersom du vil ha mer inspirasjon til hvilken krypto du bør kjøpe.

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.