krypto

Kjøp Chainlink (LINK) i Norge

1

Firi

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

 • star iconOmfattende sikkerhet og beskyttelse
 • star iconTilbyr egen app for iOS og Android
 • star iconKundeservice chat tilgjengelig 09-19
 • star iconStort utvalg selvhjelp artikler
 • star iconEnkel registrering med Vipps eller BankID
 • star iconIntegrert med norske banker
 • star iconRegistrert hos finanstilsynet
 • star iconHandle kryptovalutaer direkte med norske kroner
Kjøp Chainlink

Handel medfører risiko for tap av kapital.

2

Coinbase

Beste alt-i-ett kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 50+ mynter

 • star iconBrukervennlig
 • star iconHøy sikkerhet
 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconLisensiert og børsnotert i USA
Kjøp Chainlink

Handel medfører risiko for tap av kapital.

3

Binance

Beste utvalg og gebyrer

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.1%/0.1% (Maker/taker)

Utvalg: 500+ mynter

 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconKjøp kryptovaluta med kredittkort
 • star iconRimelige gebyrer
 • star iconHøy sikkerhet
Kjøp Chainlink

Handel medfører risiko for tap av kapital.

4

Kraken

Best for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0% - 0.26% per handel

Utvalg: 90+ mynter

 • star iconGod likviditet og handelsvolum
 • star iconLave gebyrer
 • star iconAvanserte funksjoner
 • star icon50X giring
 • star iconKundeservice via live chat 24/7
Kjøp Chainlink

Handel medfører risiko for tap av kapital.

5

Plus500

Best for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon

4/5

Nøkkeltall

Avgifter: Ingen avgifter

Utvalg: CFD'er

 • star iconRegulert og lisensiert
 • star iconBrukervennlig plattform
 • star iconStort utvalg av verktøy
Kjøp Chainlink

Handel medfører risiko for tap av kapital.

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

En steg-for-steg guide for nybegynnere

Ønsker du å kjøpe Chainlink, men vet ikke hvordan? Da har du funnet riktig artikkel! Vi har samlet alt du trenger å vite om Chainlink, og ikke minst hvor du lettest kan kjøpe det i Norge. Vår steg-for-steg guide vil vise deg hvordan du kan kjøpe Chainlink eller hvilken som helst annen kryptovaluta på så lite som 1-2-3. 

Som en av de største desentraliserte oracle nettverkene innen blokkjede verden har Chainlink raskt blitt en populær investering. Det er nemlig ingen tilsvarende plattformer som har kommet like langt som Chainlink. Så hva er det egentlig Chainlink gjør? Det, og mye, mye mer vil du få svar på ved å fortsette å lese. 

Oppsummering

 • Chainlink er en krypto plattform som gjør det mulig å koble blokkjeder sammen med ikke-blokkjede basert enheter. På denne måten kan man benytte ekstern data i smart kontrakter, noe som kan gjøre det lettere å ta i bruk teknologien. 
 • Chainlink (LINK) omsettes som en fri token på de fleste store markedsplasser for kryptovaluta. Dette betyr at du kan kjøpe dem hos CoinBase, Binance, Crypto.co, eToro og Firi.

Klar til å komme i gang? La oss starte! 

Beste kryptobørser for å kjøpe Chainlink

Viste du at kryptovaluta og aksjer har flere likheter enn mange ønsker å tro? Nå skal vi ikke gå oss bort i en sammenligning av aksjer og kryptovaluta, men en viktig fellesnevner er at begge omsettes på sentraliserte børser. Aksjer handles på tradisjonelle aksjebørser, mens kryptovaluta omsettes på kryptobørser. 

Du vil derfor trenge tilgang til en kryptobørs før du kan kjøpe Chainlink og andre valutaer. Du la kanskje merke til listen over de fem beste kryptobørsene øverst i denne artikkelen? Her skal vi gå litt nærmere gjennom hva vi mener om de ulike. 

Firi har lenge vært en populært plattform i Norge, mye fordi den er nettopp det – norsk. Firi er nemlig et selskap etablert og drevet fra Norge, noe som appellerer til mange nye krypto investorer. Ønsker du deg derimot et større utvalg kryptovaluta å investere i, så vil internasjonale børser som CoinBase og Binance være gode alternativer. Vil du derimot ha en kombinasjon av godt utvalg og høy brukervennlighet, ja da er det uten tvil eToro som er det beste valget. 

Hva er Chainlink?

Chainlink er en krypto plattform som gjør det mulig å koble blokkjeder med ikke-blokkjede baserte enheter. Kort fortalt betyr dette at Chainlink kobler smart kontrakter fra blokkjeden til ekstern data – eksempelvis aksjepriser eller resultatet til en fotballkamp. Som transportmiddel for denne transaksjonen kommer kryptovalutaen LINK inn i bildet. 

Hvorfor investere med eToro?

Som vi allerede har vært inne på, så finnes det et stort utvalg handelsplattformer du kan velge fra. Så hvorfor anbefaler vi eToro? Det er nemlig ikke helt tilfeldig. Mange av de nyeste plattformene som tilbyr handel i kryptovaluta er nye, og ble lansert de siste årene.

eToro på sin side har mer enn 20 års erfaring med ulike aktiva, og tilbyr en av de mest populære plattformene for finansielle investeringer i verden. I dag er eToro plattformen tilgjengelig i mer enn 140 ulike land, og selskapet kan vise til mer enn 20 millioner kunder. Dette fører oss videre til neste spørsmål – nemlig hvem er egentlig eToro?

Selskapet bak den populære plattformen har tilhørighet på Kypros, og det er også her på øya de er regulert av finansielle myndigheter. Imidlertid er plattformen også registrert hos en rekke andre regulatoriske myndigheter, noe som inkluderer FCA i Storbritannia og Finanstilsynet i Norge. 

Hvordan kjøpe Chainlink (LINK): Steg-for-steg guide

Som du kanskje har skjønt om du har lest helt hit, så vil vi ta utgangspunkt i handelsplattformen til eToro når vi nå går gjennom prosessen ved å kjøpe Chainlink. For å gjøre dette så oversiktlig som mulig har vi valgt å legge det opp som en steg-for-steg guide som illustrerer hele prosessen fra a til Å. På denne måten håper vi å vise hvor enkelt du kan investere i Chainlink, samt illustrere hvor enkel plattform eToro tilbyr. 

Steg 1: Opprett en eToro konto

 logo

star icon

/5

Nøkkeltall

Avgifter:

Utvalg:

Gå til

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Hva vi likte med

Fordeler

Ulemper

Det første du vil trenge for å følge denne guiden er en eToro konto. Heldigvis er dette en lynrask registrering som bare tar noen få minutter. Vi tar derfor utgangspunkt i hjemmesiden til eToro – har du ikke allerede denne åpen må du gjøre dette nå. 

Når du har åpnet eToro sin hjemmeside vil du finne en knapp nederst til venstre begynn å investere. Trykk på denne så iverksetter du registreringsprosessen hos eToro. 

Det første du må gjøre som del av denne prosessen er å opprette et brukernavn, velge et passord og oppgi e-posten din. Deretter vil du bli bedt om å oppgi grunnleggende personalia om hvem du er. Straks dette er ferdig, vil du bli bedt om å verifisere kontoen din.

Hos eToro foregår dette gjennom en link du mottar på mail. I de fleste tilfeller vil denne komme innen få sekunder etter at du har registrert deg ferdig, men i noen tilfeller kan de ta opptil et par minutter. Når den dukker opp i innboksen trykker du på linken, og voilá du er klar. 

Før vi går til neste steg anbefaler vi at du gjør ferdig KYC-prosessen på kontoen din. Dette er en sikkerhets verifikasjon som skal bekrefte at du er den du utgir deg for å være. Prosessen er lovpålagt, men tar heldigvis bare et par minutter ekstra. Dersom du ikke gjennomfører den nå, så vil du måtte gjøre det før du kan ta ut penger fra kontoen din igjen. 

Steg 2: Sett inn penger

Du har nå en verifisert eToro konto og er klar til å handle, men et vesentlig punkt mangler. eToro kontoen din har nemlig ingen midler å handle for. Derfor må du overføre penger til kontoen før du kan kjøpe LINK eller gjøre andre investeringer. Her tilbyr eToro et utvalg innskuddsmetoder som inkluderer bankoverføring, PayPal og bankkort. 

Vi anbefaler at du benytter en av de to sistnevnte da disse overføres øyeblikkelig til kontoen din. Velger du derimot bankoverføring kan det ta opptil 3-5 dager før midlene blir kreditert til din konto. 

Steg 3: Søk frem Chainlink (LINK)

Nå begynner det å ligne noe, og vi er klare til å finne vår første investering. Her kan du velge to ulike fremgangsmåter for å finne det du ønsker å kjøpe. Den første metoden innebærer å bruke søkefeltet på dashbordet ditt – her taster du enkelt og greit inn LINK, før du deretter trykker på Chainlink når det dukker opp.

Det andre alternativet ditt er å bruke finn og deretter krypto i den venstre navigasjonen din. Dette vil føre deg til oversikten over de ulike kryptovalutaene som er tilgjengelig hos eToro. Her velger du Chainlink så blir du tatt med videre til Chainlink sin side på eToro. 

Steg 4: Kjøp Chainlink 

Du bør nå befinne deg inne på informasjonssiden til Chainlink. Her vil du se kursutviklingen, litt statistikk om mynten og lignende. Vi skal gå videre til å kjøpe chainlink, og du velger derfor handle knappen øverst til høyre. 

 logo

star icon

/5

Nøkkeltall

Avgifter:

Utvalg:

Gå til

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Dette vil åpne transaksjonsvinduet til eToro. Her oppgir du hvor mye du ønsker å investere (må være dekning på kontoen din) og deretter gjennomfører du handelen ved å trykke på åpne handel. Gratulerer du har nå kjøpt din første kryptovaluta!

Steg 5: Oppbevar Chainlink (LINK) trygt 

En betydelig forskjell mellom kryptovaluta og aksjer, er at kryptovaluta ikke oppbevares på din personlige konto (VPS). Du vil derfor ha behov for en trygg metode for å oppbevare dine digitale valutaer, slik at de ikke havner på avveie.

Her er en kryptolommebok det beste valget. Du kan riktignok la valutaene stå hos eToro eller annen kryptobørs du har valgt, men dersom denne siden opplever et datainnbrudd kan du oppleve at kryptovalutaene dine forsvinner. Du bør derfor legge de i lommeboken slik du ville gjort med vanlige kontanter. 

Her tilbyr eToro en egen løsning som lar deg sikre dine digitale verdier, eller du kan velge å bruke en tredjepart. I de fleste tilfeller anbefaler vi eToro sin egen kryptolommebok, da denne er koblet direkte til handelsplattformen hos eToro. Dette lar deg enkelt kjøpe og selge, helt uten at du må overføre mellom flere ulike parter. 

eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer samt handel med CFD-er. Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 77 % av investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine. Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare. eToro tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

Trygg oppbevaring av Chainlink (LINK)

Som vi allerede har vært inne på, så bør du oppbevare dine digitale verdier med en kryptolommebok. Dette er programmer som beskytter dine private nøkler (eierrettigheter) til mynter på blokkjeden slik at de ikke havner på avveie. 

Du kan velge å bruke en digital kryptolommebok (det vanligste) eller du kan benytte en offline lommebok. Disse fungerer i praksis som krypterte, eksterne harddisker som lar deg beskytte dine kryptovaluta offline. Dette er uten tvil det tryggeste alternativet, men det også det som medfører mest arbeid. 

Med andre ord er sistnevnte sjeldent verdt bryet ved mindre du sitter på enorme verdier i form av digitale valutaer. De aller fleste vil finne tilstrekkelig sikkerhet i form av en vanlig kryptolommebok slik den eToro tilbyr sine kunder. 

Oppsummering

Chainlink eller LINK som er den faktiske kryptovalutaen er en spennende plattform der du kan knytte smartkontrakter opp mot ekstern data utenfor blokkjeden. Dette har åpnet en rekke muligheter til å skape kontrakter utenfor det tradisjonelle nettverket ved hjelp av Chainlink som bindeledd. 

I denne artikkelen har vi derfor sett nærmere på hvordan du kan kjøpe Chainlink, samt hva du bør vite om denne populære teknologien. Vi har også sett på hvilke kryptobørser som er best egnet for norske investorer, slik at du enkelt kan komme i gang med dine investeringer. 

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.