krypto

Kjøp Ethereum i Norge

1

eToro

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconBrukervennlig
 • star iconStort nettverk med erfarne tradere
 • star iconCopyTrading-funksjon
 • star iconTilgang via desktop, nettbrett og mobil
Kjøp Ethereum

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

2

Firi

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

 • star iconOmfattende sikkerhet og beskyttelse
 • star iconTilbyr egen app for iOS og Android
 • star iconKundeservice chat tilgjengelig 09-19
 • star iconStort utvalg selvhjelp artikler
 • star iconEnkel registrering med Vipps eller BankID
 • star iconIntegrert med norske banker
 • star iconRegistrert hos finanstilsynet
 • star iconHandle kryptovalutaer direkte med norske kroner
Kjøp Ethereum

Handel medfører risiko for tap av kapital.

3

Coinbase

Beste alt-i-ett kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 50+ mynter

 • star iconBrukervennlig
 • star iconHøy sikkerhet
 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconLisensiert og børsnotert i USA
Kjøp Ethereum

Handel medfører risiko for tap av kapital.

4

Binance

Beste utvalg og gebyrer

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.1%/0.1% (Maker/taker)

Utvalg: 500+ mynter

 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconKjøp kryptovaluta med kredittkort
 • star iconRimelige gebyrer
 • star iconHøy sikkerhet
Kjøp Ethereum

Handel medfører risiko for tap av kapital.

5

Kraken

Best for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0% - 0.26% per handel

Utvalg: 90+ mynter

 • star iconGod likviditet og handelsvolum
 • star iconLave gebyrer
 • star iconAvanserte funksjoner
 • star icon50X giring
 • star iconKundeservice via live chat 24/7
Kjøp Ethereum

Handel medfører risiko for tap av kapital.

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

5 enkle steg for nybegynnere (2023)

Lurer du på hvordan du kan kjøpe Ethereum? Her i denne guiden dekker vi steg-for-steg hva du må gjøre for å kjøpe ETH på eToro og andre pålitelige kryptobørser.

Ethereum er i skrivende stund den nest største kryptoen i verden. Mange tradere tror at ETH er den “neste Bitcoin”. Det tok knappe to år for ETH til å toppe seg med en bratt økning på hele 1600 %. 

Til tross for den enorme veksten, er det mange som mener at prisen kommer til å fortsette å stige. Det er fordi Ethereum er mer enn bare en kryptovaluta. Det er også en plattform og en løsning som åpner opp for mange ulike desentraliserte tjenester og digitale nettverk.

Beste kryptobørs for å kjøpe Ethereum

Nå som vi har sett på hvorfor mange tradere kjøper Ethereum, er neste spørsmål hvor du kan kjøpe ETH. Øverst i artikkelen får du en oversikt over topp 5 kryptobørser i Norge for å kjøpe kryptovalutaen. Vi har blant annet vurdert følgende kriterier for å komme frem til denne listen:

Det er viktig å være oppmerksom på at det er dine behov og preferanser som bør være avgjørende for hvem av disse du bør velge. Du kan lese om hvordan du finner beste kryptobørs her.

Slik kan du kjøpe Ethereum på eToro på 5 steg

Vi har valgt å bruke eToro som eksempel i vår guide til hvordan kjøpe Ethereum. Årsaken til det er at prinsippene er mye de samme på tvers av handelsplattformene. Du vil kunne bruke veiledningen vår, også hvis du velger å kjøpe ETH på en annen kryptobørs. Navn på lenker og selve oppsettet kan variere, alt etter hvilken plattform du bruker.

En annen grunn til hvorfor vi bruker eToro som eksempel er rett og slett fordi plattformen er så populær og brukervennlig. Mange nybegynnere ender imidlertid opp med eToro fordi det er en brukervennlig og sikker plattform som er registrert hos Finanstilsynet. Gebyrene er lave, og du kan bruke verktøy som er tilrettelagt for norske brukere. For eksempel, du kan godkjenne bankoverføringer via nettbanken din.

eToro er en sosial handelsplattform hvor nye brukere kan lære av erfarne tradere. Du kan for eksempel bruke CopyTrading-funksjonen til å kopiere porteføljen til erfarne tradere med stor fortjeneste. Du kan også diskutere strategier med andre brukere. Det er imidlertid dine personlige preferanser som bør veie tyngst når du skal velge kryptobørs. 

Andre foretrekker internasjonale plattformer med større muligheter for profesjonelle og avanserte brukere. Coinbase er et godt eksempel på en internasjonal handelsplattform med stort utvalg. Enkelte liker å bruke norske kryptobørser som Firi med verktøy som forenkler skattemelding.

Steg 1: Opprett brukerkonto på eToro

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

Gå til eToro

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Hva vi likte med eToro

eToro er en sosial tradingplattform med over 20 millioner brukere. Plattformen er svært brukervennlig, og du kan bruke den til å lære om nye tradingstrategier og ulike typer investeringer. Du har også mulighet til å kopiere vellykkede porteføljer ved å bruke CopyTrading-funksjonen, noe som gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang. Erfarne tradere kan skaffe seg en ekstrainntekt ved å dele kunnskapen sin med andre.

Fordeler

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconBrukervennlig
 • star iconStort nettverk med erfarne tradere
 • star iconCopyTrading-funksjon
 • star iconTilgang via desktop, nettbrett og mobil

Ulemper

 • star iconUttaksgebyr
 • star iconValutagebyr

Du kommer raskt i gang ved å oppgi ønsket brukernavn, epost og passord. Deretter må du bekrefte epostadressen din. Det er alt som skal til for å kjøpe ETH. Du må imidlertid være obs på at innskuddsgrensen din er begrenset når du ikke har fullført profilen din. 

For å sette inn høyere beløp eller fjerne innskuddsgrensene, må du svare på et spørreskjema med videre opplysninger. Du må også verifisere identiteten din og adressen din ved å laste opp legitimasjon. Selve verifiseringen går svært raskt, og det tar ikke lang tid før du kan trade som ønsket.

Spørreskjemaet brukes også til å vurdere din erfaring og kunnskapsnivå. eToro tilpasser plattformen etter svarene dine med egne versjoner for nybegynnere og erfarne tradere. Nybegynnere får tilgang til avanserte verktøy og funksjoner etterhvert som de lærer. 

Dette er en svært nyttig funksjon som sikrer at du ikke blir overveldet, samt at du får en god og brukervennlig opplevelse av plattformen.

Steg 2: Sett inn penger for å kjøpe ETH

Trygg (Trykk) på den store knappen som står “Sett inn penger” for å gjøre innskudd. Nå skal det dukke opp et vindu som forklarer hva du skal gjøre, akkurat som på bildet. Bildet viser hvordan dette vinduet ser ut om du skal kjøpe Ethereum med VISA. Du velger ønsket beløp, samt fyller ut dine kortopplysninger.

Vennligst vær oppmerksom på at du ikke kan bruke kort som er registrert på andre. Du kan kun bruke egne bankkort av sikkerhetsmessige årsaker. Dersom innskuddet av en eller annen grunn ikke blir godkjent, så vil du få en epost om dette innen et lite minutt.

Steg 3: Søk opp Ethereum

Neste steg er å finne Ethereum på eToro. Den raskeste måten er å bruke søkefeltet, hvor du simpelthen skriver “Ethereum” og trykker på søk. Alternativt kan du bruke menyen: Finn → Krypto → Ethereum.

Steg 4: Kjøp Ethereum

Trykk deg inn på ETH for å kjøpe Ethereum. Deretter må du trykke på “Handle”. Nå skal du få opp et eget vindu hvor du kan velge ønsket beløp. Du vil også kunne selge Ethereum her, dersom du allerede har ETH i porteføljen din. Trykk på “Åpne handel” når du er fornøyd. 

Steg 5: Overfør verdiene dine til en kryptolommebok

Sist, men ikke minst, så må du bestemme deg for hvor du skal oppbevare kryptoen din. Selv om det er mindre risikabelt å oppbevare verdiene dine inne på kryptobørsen i dag enn før i tiden, anbefaler vi likevel å bruke en kryptolommebok.

eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer og kryptovaluta, samt handel med CFD-er. Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 78 % av investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine. Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er en porteføljestyringstjeneste levert av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission. Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare. eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

Oppbevar ETH trygt 

Det finnes mange løsninger og apper for digitale kryptolommebøker. For eksempel, eToro har en egen tjeneste/software som også kan lastes ned på mobilen din. Dette er svært praktisk for deg som kun bruker eToro, ettersom du har alt du trenger samlet på én plattform. 

Det vil imidlertid alltid være en viss risiko for phishing og hacking når du bruker digitale løsninger. Mange velger derfor å bruke hardware til å oppbevare kryptovaluta på en sikker måte. Tilgangen til midlene dine blir rett og slett lagret på en fysisk enhet, slik at risikoen tilknyttet digitale løsninger blir eliminert. 

Vi anbefaler å bruke hardware til å oppbevare størsteparten av dine verdier. Denne løsningen er også best for deg som kjøper ETH for å oppbevare den over lang tid. Software (digital kryptolommebok) er derimot mest praktisk for aktiv kjøp og salg av krypto. 

Du kan for eksempel ha en gitt sum i den digitale kryptolommeboken kun til aktiv handel, mens du sikrer størstedelen av verdiene dine i en fysisk enhet. Du kan lese mer om kryptolommebøker ved å trykke her.

Andre måter å kjøpe ETH

eToro tilbyr et stort utvalg av betalingsmetoder for å kjøpe ETH. Du får opp en liste med valgmuligheter når du trykker på betalingsmetode. Herfra kan du velge hvordan du vil kjøpe Ethereum, basert på dine personlige preferanser. Vi skal nå se nærmere på de ulike metodene, slik at du vet hva som passer best for deg.

Kjøp Ethereum med VISA, Maestro eller Mastercard

Det er mange fordeler med å kjøpe Ethereum med VISA. Metoden er svært trygg og sikker. Ikke minst, er den veldig rask. Det er som regel bare snakk om et lite minutt før du har pengene inne på eToro-kontoen din, klar for å brukes på kryptovaluta. 

Du må imidlertid være obs på valutagebyret som påfaller når du setter inn norske kroner. Dette er typisk for alle internasjonale kryptobørser. Du kan stort sett kun unngå dette gebyret om du heller bruker en norsk kryptobørs til å kjøpe ETH.

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

Gå til eToro

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Kjøp ETH med bankoverføring

Du må også betale valutagebyr når du kjøper ETH med bankoverføring, dersom du overfører fra norsk bankkonto med norske kroner. Bankoverføring er likevel er en rask og praktisk metode som godkjennes i nettbanken din. 

Du kan velge blant løsninger som f.eks. Trustly og RapidTransfer. Begge disse metodene er mye brukt blant norske nettbanker og du har raskt pengene på eToro. RapidTransfer har en innskuddsgrense på $5500, mens Trustly har en innskuddsgrense på $40 000.

Kjøp Ethereum med digitale lommebøker

Digitale lommebøker som PayPal og Skrill er et godt alternativ for deg som hyppig kjøper og selger i utenlandsk valuta. For eksempel, du kan ta ut penger i USD for å så oppbevare de amerikanske dollarene i PayPal. Når du senere setter inn penger på eToro, så kan du overføre i USD for å slippe valutagebyr.

Vennligst vær oppmerksom på at du ikke kan velge Skrill første gang du gjør innskudd på eToro. Det er først mulig å bruke Skrill som betalingsmetode etter at du har et allerede godkjent innskudd på plattformen.

Hva er Ethereum og hvorfor er det mange som investerer i ETH?

Før du eventuelt velger å kjøpe Ethereum på en kryptobørs som eToro, er det viktig at du gjør deg kjent med hva Ethereum er for noe. Ethereum er en teknologi som brukes for kryptovalutaen ether. Kryptovalutaen blir også kalt for ETH. Begrepene kan være litt forvirrende, da mange mener kryptovalutaen og ikke teknologien når de sier Ethereum.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kjøper kryptoen, ikke hvordan du bruker teknologien. Det er likevel viktig å nevne at mange velger å jobbe med Ethereum på grunn av teknologiens langsiktige potensiale. Grunnleggeren Vitalik Buterin ønsket å videreutvikle teknologien bak Bitcoin til å inkludere mer enn bare transaksjoner, noe han ser ut til å lykkes med.

Utviklerne til Ethereum kan opprette smartkontrakter og applikasjoner, uten risiko for nedetid eller svindel. Det betyr at brukerne får mer kontroll over nettbasert data og finans, uten å måtte bekymre seg for tredjeparter. Appene og nettverkene blir dermed desentralisert, enten det er snakk om finansielle nettverk eller sosiale nettverk.

Hvorfor er det mange som kjøper ETH?

Ethereum brukes til finansielle transaksjoner verden over, akkurat som annen kryptovaluta. Noen kjøper Ethereum for å handle på nett eller overføre penger til venner, mens andre ønsker å investere i ETH for å tjene penger på krypto.

Som vi allerede nevnte, er det mange som velger å investere i Ethereum på grunn av at de har troen på appene og selve teknologien. De ønsker seg å sikre seg midler og verdier, og de vil vente og se hvor populær teknologien kan bli i fremtiden. Det er imidlertid umulig å forutsi hva fremtiden bringer, og det er alltid risiko med denne typen spekuleringer.

Andre velger å kjøpe ETH mens prisen er lav for å selge mens prisen er høy. Denne formen for trading innebærer også høy risiko for tap, men med potensiale for høye fortjenester. Vi anbefaler at du følger nøye med på prisutviklingen over tid. Du bør heller aldri investere mer enn du har råd til å tape.

Dersom du kjøper Ethereum på eToro, vil du kunne se tilbake på trender de siste årene. Trykk deg inn på Ethereum enten gjennom porteføljen din eller ved å søke opp ETH. Deretter velger du statistikk. Nå kan du velge ønsket tidsperiode og få verdifull informasjon om blant annet avkastning.

Bør jeg kjøpe Ethereum med eller uten meglertjenester?

Du kan kjøpe Ethereum på kryptobørser, hvor kryptobørsen da fungerer som en megler. Dette er løsningen som vi anbefaler de aller fleste. Den er en trygg og sikker løsning som reduserer risikoen for svindel. Du får også tilgang til mange praktiske verktøy som gjør det enkelt å komme i gang med kryptovaluta.

Et annet alternativ er å kjøpe ETH direkte fra andre brukere via såkalte P2P-nettverk. P2P står for peer-to-peer, det vil si bruker-til-bruker. Det er imidlertid viktig å vite nøyaktig hva du gjør, ettersom du f.eks. må forhandle prisen selv. 

Binance er et godt eksempel på en desentralisert plattform som både tilbyr meglertjenester og P2P-nettverk. Her vil du kunne velge ønsket metode for å kjøpe krypto etter behov, formål og kunnskapsnivå, takket være et stort utvalg av produkter og tjenester.

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

Gå til eToro

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Kort oppsummert: Hvordan kjøpe Ethereum i Norge steg-for-steg

Nå har vi dekket mye informasjon i vår guide til hvordan kjøpe Ethereum på kryptobørser i Norge. Vi ønsker å oppsummere de fem stegene helt kort, slik at du har klart for deg nøyaktig hva du må gjøre:

 1. Registrer konto
 2. Sette inn penger
 3. Søke opp ETH
 4. Kjøpe ETH
 5. Overføre til kryptolommebok

Les deg gjerne opp på de andre guidene du finner på nettsiden vår mens du er her. Da er det bare å ønske deg lykke til med å kjøpe og selge Ethereum.

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.