krypto

Kjøp Litecoin (LTC) i Norge

1

Firi

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

 • star iconOmfattende sikkerhet og beskyttelse
 • star iconTilbyr egen app for iOS og Android
 • star iconKundeservice chat tilgjengelig 09-19
 • star iconStort utvalg selvhjelp artikler
 • star iconEnkel registrering med Vipps eller BankID
 • star iconIntegrert med norske banker
 • star iconRegistrert hos finanstilsynet
 • star iconHandle kryptovalutaer direkte med norske kroner
Kjøp Litecoin

Handel medfører risiko for tap av kapital.

2

Coinbase

Beste alt-i-ett kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 50+ mynter

 • star iconBrukervennlig
 • star iconHøy sikkerhet
 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconLisensiert og børsnotert i USA
Kjøp Litecoin

Handel medfører risiko for tap av kapital.

3

Binance

Beste utvalg og gebyrer

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.1%/0.1% (Maker/taker)

Utvalg: 500+ mynter

 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconKjøp kryptovaluta med kredittkort
 • star iconRimelige gebyrer
 • star iconHøy sikkerhet
Kjøp Litecoin

Handel medfører risiko for tap av kapital.

4

Kraken

Best for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0% - 0.26% per handel

Utvalg: 90+ mynter

 • star iconGod likviditet og handelsvolum
 • star iconLave gebyrer
 • star iconAvanserte funksjoner
 • star icon50X giring
 • star iconKundeservice via live chat 24/7
Kjøp Litecoin

Handel medfører risiko for tap av kapital.

5

Plus500

Best for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon

4/5

Nøkkeltall

Avgifter: Ingen avgifter

Utvalg: CFD'er

 • star iconRegulert og lisensiert
 • star iconBrukervennlig plattform
 • star iconStort utvalg av verktøy
Kjøp Litecoin

Handel medfører risiko for tap av kapital.

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

En steg-for-steg guide for nybegynnere

Ønsker du å legge til Litecoin i din portefølje, men vet ikke helt hvordan du skal komme i gang? Da har vi samlet alt du trenger av informasjon! På denne siden finner du en omfattende guide til hvordan du kan kjøpe Litecoin gjennom bare noen få enkle steg. 

Vi vil også se nærmere på hva du bør vite om LiteCoin, samt hvor du finner de beste kryptobørsene. Hensikten med dette er å gi deg en best mulig introduksjon til det å investere i Litecoin kryptovaluta. 

Oppsummering

 • Litecoin er en populær kryptovaluta som ble lansert i 2011. Den bygger videre på prinsippene bak Bitcoin, men har som hensikt å gjøre det enklere å håndtere store transaksjonsvolum – derav navnet Litecoin. 
 • Du kan investere i Litecoin gjennom de fleste markedsplasser for kryptovaluta, inkludert eToro, Binance, crypto.com, Kraken og Firi. LiteCoin er også integrert i en rekke ulike plattformer som gjør det mulig å omsette de gjennom e-wallets.

Klar til å kjøpe LiteCoin? La oss ta en titt på hva du bør vite.

Beste kryptobørser for å kjøpe LiteCoin

Det første du trenger for å investere i kryptovaluta er en kryptobørs. De fleste kryptovalutaer omsettes nemlig på lik linje som aksjer, nemlig gjennom en sentralisert børs. Dette høres kanskje rart ut for desentralisert valuta, men selv disse trenger et system som knytter kjøpere og selgere sammen på en brukervennlig måte. Du la kanskje merke til listen over fem beste kryptobørser øverst i denne artikkelen? La oss forklare litt mer. 

I Norge har Firi uten tvil blitt den mest populære løsningen for nybegynnere. Dette skyldes at selskapet er registrert i Norge og dermed er den mest synlige merkevaren. Utover dette har internasjonale kryptobørser som Binance og CoinBase fått en økende følgerskare blant norske kryptovaluta entusiaster. Imidlertid er det en tradisjonell nettmegler som kommer best ut av denne duellen. 

Det er nemlig eToro som lenge har vært det mest brukervennlige alternativet for deg som vil investere i kryptovaluta. De tilbyr en utrolig enkel plattform som kan gjøre det hakket enklere å sette seg inn i et ellers komplisert emne. På toppen av dette tilbyr de en egen kryptolommebok og kan vise til konkurransedyktige priser. En slik kombinasjon kan fort bli populært, og det er kanskje ikke så rart?

Hva er LiteCoin?

LiteCoin er en altcoin først lansert i oktober 2011 av Charles «Charlie» Lee. Lee var en tidligere Google ingeniør som benyttet Bitcoin sin open-source kode til å lansere en ny kryptovaluta. Imidlertid gjorde han flere modifikasjoner underveis for å forbedre det han anså som svakheter knyttet til Bitcoin sin funksjonalitet. 

Når LiteCoin ble introdusert i 2011 ble den ansett som en av de første altcoins på markedet. Målet var å tilby en kryptovaluta som hadde raskere block generering, samt bruken av Scrypt som bevis for arbeid. LiteCoin hadde også til hensikt å forbedre transaksjonstiden – en av de største utfordringene knyttet til den originale Bitcoin. Når den først ble lansert var LiteCoin utpekt som en seriøs utfordrer til Bitcoin, men gjennom økt konkurranse har denne posisjonen falt noe tilbake. 

LiteCoin har en estimert markedsverdi på rundt $15 milliarder, noe som gjør den til den 14-største kryptovalutaen på markedet i dag. I nyere tid har denne mynten blitt mer populær som betalingsmiddel da den tilbyr raske transaksjoner med lave kostnader. 

Hvorfor investere med eToro?

Vi har allerede vært inne på det, men mulighetene eToro byr på er mange. Som en nettmegler med over 20 års erfaring kan eToro tilby en godt testet løsning med høy brukervennlighet. I tillegg kan de vise til det de kaller Social trading ™ – en funksjon som lar deg kopiere handlene til profilerte eksperter. 

Om dette ikke var nok, så kan vi ta en kort introduksjon av eToro. Plattformen til eToro er tilgjengelig i mer enn 140 ulike land og benyttes i dag av over 20 millioner tradere. Selskapet har kontor på Kypros og er underlagt regulering av landets finansielle myndigheter (CySEC). De er også registrert som aktør hos regulatoriske myndigheter i en rekke andre land, inkludert Norge. 

Når det gjelder bruk av handelsplattformen får man tilgang til over 2000 ulike aktiva hos eToro. Disse inkluderer råvarer, valuta, aksjer, kryptovaluta og ETF-er. Som om ikke dette var nok, så utvider de stadig utvalget – noe deres raske tilnærming til kryptovaluta var et klart bevis på. 

Hvordan kjøpe Litecoin (LTC): Steg-for-steg guide

For å illustrere hvor enkelt du kan kjøpe Litecoin (LTC) har vi lagt opp hele prosessen i en steg-for-steg guide. Som utgangspunkt for denne prosessen har vi benyttet oss av eToro sin handelsplattform, men fremgangsmåten vil være tilsvarende også hos de fleste andre større aktører på markedet. Hensikten med dette er å vise deg hvor enkelt det er å investere i en kryptovaluta som LiteCoin, og dermed bryte en oppfatning om at kryptovaluta investeringer er vanskelig. 

Steg 1: Opprett en eToro konto

 logo

star icon

/5

Nøkkeltall

Avgifter:

Utvalg:

Gå til

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Hva vi likte med

Fordeler

Ulemper

Om du skal bruke eToro sin plattform vil du trenge en bruker. Heldigvis tar det bare noen få sekunder å opprette en eToro konto, og det er helt gratis. Vi skal derfor ta deg gjennom prosessen som et utgangspunkt for denne guiden. 

Når du har åpnet eToro sin hjemmeside vil du finne en knapp nederst til venstre begynn å investere. Trykk på denne så iverksetter du registreringsprosessen hos eToro. 

Det første du blir bedt om er å opprette et brukernavn, velge et passord for brukeren og deretter oppgi e-posten din. Når du har gjort dette, og trykker deg videre – vil eToro be om en del mer personalia, slik som navn, nasjonalitet og alder. Alt dette bidrar til å sikre kontoen din og er opplysninger eToro er pliktig til å samle inn. 

Straks du har gjennomført denne registreringen vil du bli bedt om å verifisere e-posten din. I de fleste tilfeller vil du allerede ha mottatt en mail fra eToro med link for verifikasjon, men noen ganger tar dette et par minutter. Trykk på denne linken og du vil være ferdig med verifikasjonen. 

Før vi går videre til neste steg anbefaler vi at du gjennomfører KYC-prosessen til eToro. Dette vil sikre at du slipper gjøre dette senere når du eventuelt måtte ønske å ta penger ut av kontoen din igjen. Dette er en lovpålagt verifikasjon eToro må gjøre av alle medlemmer, og har til hensikt å redusere faren for hvitvasking av penger eller identitetstyveri. Prosessen tar bare et par minutter ekstra. 

Steg 2: Sett inn penger 

Har du kommet hit er kontoen din klar for bruk, men det mangler et essensielt punkt. Du har nemlig en eToro konto uten midler å handle for. Før vi går videre må du derfor overføre penger til din eToro konto. Her tilbyr eToro et lite utvalg betalingsmetoder, men det bør være tilstrekkelig for de fleste. 

Du kan velge mellom bankoverføring, PayPal og bankkort som innskuddsmetode på eToro i Norge. Vi anbefaler at du benytter en av de to sistnevnte, da bankoverføringer ofte tar 3-5 dager og medfører et unødvendig gebyr. 

Steg 3: Søk frem LiteCoin (LTC)

Nå begynner det å ligne noe. Har du kommet hit har du en verifisert eToro konto med midler klare for handel. Da er det tid for å finne frem til det vi ønsker å kjøpe ( i dette tilfellet Litecoin). For å finne frem i utvalget hos eToro har du to ulike alternativer.

Du kan enten søke det opp ved hjelp av søkefeltet øverst på dashbordet (søk på LTC) eller du kan velge Finn og deretter krypto i navigasjonen på venstre side. Deretter trykker du på Litecoin

Steg 4: Kjøp Litecoin (LTC)

Dersom du fulgte rekkefølgen i steg 3 bør dette ha ført deg videre til informasjonssiden til LiteCoin. Her kan du se litt statistikk og lignende, men det er knappen handle øverst til høyre vi er ute etter. Trykk på denne så vil du åpne transaksjonsvinduet til eToro. 

 logo

star icon

/5

Nøkkeltall

Avgifter:

Utvalg:

Gå til

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Her oppgir du hvor mye du ønsker å handle for (må være innenfor det du har som saldo på kontoen) og iverksetter handelen med åpne handel. Du har nå kjøpt dine første LiteCoin!

NB: Denne fremgangsmåten er lik for alle aktiva du ønsker å kjøpe på eToro. 

Steg 5: Oppbevar Litecoin (LTC) trygt 

Nå som du har LiteCoin er det viktig å oppbevare disse trygt. Her anbefaler vi at man benytter seg av en kryptolommebok fremfor å bare ha de stående på konto hos børsen. Sistnevnte er riktignok et alternativ, men dersom børsen skulle oppleve et datainnbrudd kan du risikere at dine kryptovaluta havner på avveie. 

Heldigvis tilbyr eToro (og riktignok en rekke andre aktører) et godt alternativ. Vi velger å benytte oss av eToro sin egen lommebok da denne er direkte knyttet til børsen. Dette gjør det langt enklere å kjøpe/selge kryptovaluta uten at man må overføre de frem og tilbake. 

eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer samt handel med CFD-er. Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 77 % av investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine. Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare. eToro tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

Oppsummering

LiteCoin var en av de første altcoins som ble lansert, og er en nær kopi av den koden Bitcoin er bygget på. I denne artikkelen har vi derfor sett nærmere på hvordan du kan kjøpe Litecoin, samt hva du bør vite om denne populære kryptovalutaen. Vi har også sett nærmere på den tekniske transaksjonen knyttet til kjøp og salg, og ikke minst hvor du finner de beste kryptovaluta børsene for denne typen handel. 

Investikon tilbyr et bredt utvalg artikler om kjøp og salg av ulike kryptovaluta, så om du ønsker å lære mer om dette – eller finne andre populære valutaer å tilføre porteføljen din, så finner du oversikten over vårt innhold her

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.