krypto

Kjøpe Polkadot (DOT) i Norge

1

eToro

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconBrukervennlig
 • star iconStort nettverk med erfarne tradere
 • star iconCopyTrading-funksjon
 • star iconTilgang via desktop, nettbrett og mobil
Kjøp Polkadot

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

2

Firi

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

 • star iconOmfattende sikkerhet og beskyttelse
 • star iconTilbyr egen app for iOS og Android
 • star iconKundeservice chat tilgjengelig 09-19
 • star iconStort utvalg selvhjelp artikler
 • star iconEnkel registrering med Vipps eller BankID
 • star iconIntegrert med norske banker
 • star iconRegistrert hos finanstilsynet
 • star iconHandle kryptovalutaer direkte med norske kroner
Kjøp Polkadot

Handel medfører risiko for tap av kapital.

3

Coinbase

Beste alt-i-ett kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 50+ mynter

 • star iconBrukervennlig
 • star iconHøy sikkerhet
 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconLisensiert og børsnotert i USA
Kjøp Polkadot

Handel medfører risiko for tap av kapital.

4

Binance

Beste utvalg og gebyrer

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.1%/0.1% (Maker/taker)

Utvalg: 500+ mynter

 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconKjøp kryptovaluta med kredittkort
 • star iconRimelige gebyrer
 • star iconHøy sikkerhet
Kjøp Polkadot

Handel medfører risiko for tap av kapital.

5

Kraken

Best for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0% - 0.26% per handel

Utvalg: 90+ mynter

 • star iconGod likviditet og handelsvolum
 • star iconLave gebyrer
 • star iconAvanserte funksjoner
 • star icon50X giring
 • star iconKundeservice via live chat 24/7
Kjøp Polkadot

Handel medfører risiko for tap av kapital.

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

En steg-for-steg guide for nybegynnere

Polkadot har blitt en av de mest omtalte kryptovalutaer i markedet etter sin lansering i 2020. Denne populariteten har også gjort den til en attraktiv investering, men hvordan kan investorer kjøpe Polkadot? Det er nettopp dette vi skal se nærmere på i denne artikkelen! 

Her har vi samlet alt du trenger å vite for å tilføre Polkadot (DOT) til din portefølje. Vi tar deg gjennom hele prosessen fra valg av kryptobørs til selve kjøpet av Polkadot. Dersom dette høres nyttig ut, så har du absolutt kommet til rett plass.

Oppsummering

 • Polkadot er en programvare som lar forskjellige datamaskiner knytte seg sammen til et nettverk driftet av kryptovaluta. På denne måten kan man raskt og enkelt overføre tokens (DOT) på tvers av nettverket med lynrask gjennomføring. 
 • Polkadot (DOT) er en av de mest populære kryptovaluta og vil være tilgjengelig hos de aller fleste markedsplasser som omsetter kryptovaluta, inkludert eToro, Kraken, Firi, Binance, NBX, Coinbase og Crypto.com.

Klar for å kjøpe Polkadot? La oss ta en titt på hvordan det gjøres!

Beste kryptobørser for å kjøpe DOT

Før du kan kjøpe Polkadot eller hvilken som helst annen kryptovaluta, så vil du trenge tilgang til en kryptobørs. Dette er markedsplasser som omsetter ulike kryptovaluta, slik som Oslo Børs gjør med tradisjonelle aksjer. For selv om kryptovaluta er desentralisert, så omsettes de primært på børser. 

For å gjøre det så enkelt som mulig har vi inkludert en oversikt over de fem beste kryptobørsene som tilbyr Polkadot øverst i denne artikkelen. Her finner du en norsk favoritt i form av Firi, men også flere internasjonale valg. Hvilken du bør velge er gjerne basert på egne preferanser, og du kan finne mer om hver enkelt i våre anmeldelser. 

Hva er Polkadot?

Polkadot er en programvare som har til hensikt å bygge et globalt nettverk av datamaskiner som drifter en kryptovaluta. Dette nettverket skal deretter la brukere lansere sine egne kryptovaluta med utgangspunkt i dette nettverket. På denne måten kan vi si at Polkadot er en direkte utfordrer til andre kryptovalutaer som Ethereum, Cosmos og EOSIO. 

Imidlertid er Polkadot den absolutt nyeste av disse ettersom den ble lansert så sent som 2020. Polkadot ble utviklet av Gavin Wood, Peter Czaban og Robert Habermeier. Førstnevnte var sentral i utviklingen av Ethereum og har en bakgrunn som forsøker hos Microsoft. Både Wood og Czaban har viktige roller i Web3 Foundation, organisasjonen som står for drift og salg av DOT tokens. 

Hvorfor investere med eToro?

Som vi innledningsvis nevnte, så finnes det en rekke ulike plattformer du kan kjøpe Polkadot med i Norge. Imidlertid har vi valgt å anbefale eToro, og det er ikke uten grunn. Dette er en plattform som er tilgjengelig i mer enn 140 ulike land, og kan vise til mer enn 20 millioner aktive brukere. 

I tillegg til dette kan eToro by på en rekke smarte funksjonaliteter, noe som gjør plattformen svært brukervennlig. Vi har også valgt å trekke frem det faktum at plattformen er helt gratis å bruke, og transaksjonsgebyrene de belaster kundene sine er langt lavere enn de man finner hos mange konkurrenter. 

Alt-i-alt er kanskje ikke eToro den mest avanserte løsningen, men den er uten tvil den mest brukervennlige. Nettopp derfor har vi sett den som det beste alternativet for vår nybegynnerguide til kryptovaluta investeringer

Hvordan kjøpe Polkadot (DOT): Steg-for-steg guide

For å illustrere hvor enkelt det er å investere i Polkadot (DOT) tokens ved hjelp av eToro sin handelsplattform, har vi lagt opp prosessen i en steg-for-steg guide. Hensikten med dette er å gi deg et godt innblikk i hva du kan forvente, men også hva som kreves for å investere i kryptovaluta.

Mange investorer vegrer seg nemlig for å investere i krypto, da de har en oppfatning av at dette er svært komplisert. Dette er noe vi ønsker å endre på ved hjelp av vår enkle guide. 

Steg 1: Opprett en eToro konto

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

Gå til eToro

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Hva vi likte med eToro

eToro er en sosial tradingplattform med over 20 millioner brukere. Plattformen er svært brukervennlig, og du kan bruke den til å lære om nye tradingstrategier og ulike typer investeringer. Du har også mulighet til å kopiere vellykkede porteføljer ved å bruke CopyTrading-funksjonen, noe som gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang. Erfarne tradere kan skaffe seg en ekstrainntekt ved å dele kunnskapen sin med andre.

Fordeler

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconBrukervennlig
 • star iconStort nettverk med erfarne tradere
 • star iconCopyTrading-funksjon
 • star iconTilgang via desktop, nettbrett og mobil

Ulemper

 • star iconUttaksgebyr
 • star iconValutagebyr

Det første du vil trenge er en brukerkonto på eToro. Vi skal derfor vise deg hvordan du oppretter en slik konto på bare noen få minutter. Først må du besøke hjemmesiden til eToro. 

Når du er på hjemmesiden vil du finne en knapp nederst til venstre begynn å investere. Trykker du på denne vil du iverksette registreringsprosessen deres. Her vil du først bli bedt om å opprette et brukernavn og passord, for deretter å oppgi e-mailen din. 

Etter dette vil eToro be om litt mer personalia som navn, alder, land og telefonnummer. Pass på at du oppgir korrekt informasjon her, da det vil bli viktig for verifikasjonen senere. Straks du er ferdig med dette vil du bli bedt om å verifisere e-posten din. Dette gjør du gjennom linken som eToro har sendt deg på mail under registreringen. Denne e-posten bør dukke opp innen få sekunder, men kan også ta noen minutter avhengige av mail leverandøren din. 

Du er nå klar for å ta i bruk din eToro konto, men vi anbefaler at du gjør en siste ting før du går videre. eToro er nemlig pliktig til å gjennomføre en KYC-prosess før du kan ta ut penger fra din konto igjen. Denne er det greit å få unnagjort så fort som mulig, så slipper du tenke på dette senere. 

Steg 2: Sett inn penger 

Etter KYC prosessen er kontoen din klar for bruk, men det mangler et viktig element. Saldoen på kontoen din vil mest sannsynlig stå i null, noe som betyr at du ikke har midler å handle for. Du vil derfor måtte overføre penger til din eToro konto, og her har du tre ulike valg.

eToro tilbyr bankoverføring, bankkort og PayPal som innskuddsmetoder i Norge. Her anbefaler vi at du benytter en av de to sistnevnte, da bankoverføringer kan ta unødvendig lang tid og har en høyere innskuddsgrense enn de øvrige metodene. 

Eksempelvis kan du sette inn $50 med bankkort eller PayPal, men om du velger bankoverføring er minimumskravet $500. I tillegg kan det ta 3-5 virkedager før pengene dukker opp på din konto, så det er en lite effektiv metode. 

Steg 3: Søk frem Polkadot (DOT)

Nå som pengene er kreditert til din konto og brukeren din er verifisert, så er du klar for å handle. Ettersom denne guiden handler om å kjøpe Polkadot, så skal vi selvfølgelig vise deg hvordan du finner frem til dette hos eToro. 

Du kan nemlig velge to ulike metoder for å finne frem i utvalget aktiva som er tilgjengelig hos eToro. Du kan enten bruke søkefeltet du finner øverst på ditt brukerpanel, eller du kan bla gjennom kategoriene. 

Benytter du deg av søkefeltet kan du enkelt søke på DOT som er kryptovalutaen benyttet på Polkadot nettverket. Resultatet vil da dukke opp i søkefeltet og du klikker enkelt på det søkeresultatet som dukker opp. 

Den andre metoden som dukker opp ved å velge finn i navigasjonen til venstre. Deretter går du til krypto som vil ta deg til det store utvalget kryptovaluta som eToro tilbyr handel i. Her blar du deg nedover og finner Polkadot (DOT).

Steg 4: Kjøp Polkadot (DOT)

Når du klikker på Polkadot vil dette ta deg med videre til informasjonssiden for Polkadot hos eToro. Denne ligner på den for aksjer, og vil inneholde litt grunnleggende informasjon om instrumentet. 

I vårt tilfelle går vi videre til å kjøpe Polkadot. Dette gjør du ved å velge knappen handle som du finner øverst til høyre på denne siden. Nå vil et transaksjonsvindu åpne seg. 

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

Gå til eToro

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Her oppgir du hvor mye du ønsker å handle Polkadot for (pass på at det er dekning for beløpet på din konto). Når du har valgt beløp trykker du åpne handel. Dette vil iverksette handelen og du har kjøpt dine første Polkadot!  

Steg 5: Oppbevar Polkadot (DOT) trygt 

Det dukker stadig opp nyhetsartikler om at ulike depot for kryptovaluta har blitt hacket, noe som betyr at trygg oppbevaring av dine digitale verdier er essensielt. En feil mange nybegynnere begår er nemlig at de bare lar krypto stå på handelskontoen hos kryptobørsen de benytter seg av. 

Dette er noe vi sjeldent anbefaler, så her bør du anskaffe en kryptolommebok. Disse fungerer som trygge oppbevaringsmetoder for dine private nøkler, så ikke kryptovaluta havner på avveie. 

Her finnes det et stort utvalg løsninger, men for deg som ønsker en lettvint og trygg plattform, så har eToro sin egen lommebok for kryptovaluta. Som kunde av eToro kan du benytte denne, så slipper du overføre kryptovaluta frem og tilbake til ulike leverandører. 

eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer og kryptovaluta, samt handel med CFD-er. Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 78 % av investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine. Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er en porteføljestyringstjeneste levert av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission. Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare. eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

Hardware wallet

Et annet alternativ for deg som vil beskytte dine digitale valutaer, er såkalte hardware wallets. Disse er kort fortalt en minnepinne eller ekstern harddisk med komplisert kryptering. En slik lommebok lar deg oppbevare dine digitale valutaer offline, så de er helt skjermet mot potensielle dataangrep på nett. 

En ulempe med dette er at du selvfølgelig må huske passordet du har benyttet til denne. Skulle du være uheldig å miste din private nøkkel, så vil du ha en wallet full av verdier som ingen kan hente ut.

Oppsummering

Til tross for bare to år på markedet, så har Polkadot raskt blitt en populær investering. Vi har derfor sett nærmere på hvordan du kan handle Polkadot og hvilke plattformer som er best egnet for dette i Norge. Her konkluderte vi med at eToro var den mest allsidige plattformer – som tilbyr både brukervennlighet og et godt utvalg underliggende aktiva. Vi har derfor illustrert hvordan handelsprosessen foregår ved hjelp av eToro sin plattform som del av denne guiden. 

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.