generic

Kjøpe Polygon (MATIC): En rask og enkel steg-for-steg guide

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

Stadig flere investorer ønsker å eksponere porteføljen sin mot kryptovaluta, men vet kanskje ikke hvordan de kommer i gang. Heldigvis er det langt enklere enn mange frykter, og det er nettopp dette vi skal illustrere med denne artikkelen. Her vil vi vise deg hvordan du raskt og enkelt kan investere i den populære kryptovalutaen Polygon ved hjelp av en nettmegler. 

Som utgangspunkt for denne guiden vil vi benytte oss av den populære plattformen Firi. Fordelen med denne er at du kan handle et stort utvalg kryptovaluta med svært lave kostnader, samt at de tilbyr sin egen kryptolommebok. De er også kompatible med populære hot wallets som MetaMask, noe som gjør det mulig å overføre dine digitale verdier til en annen plattform om ønskelig. 

Oppsummering

 • Polygon Matic er en ERC-20 token som betyr at den bygger på Ethereum sin blokkjede. Den er derfor kompatibel med andre Ethereum baserte kryptovalutaer og kan knytte forskjellige plattformer sammen. 
 • Polygon Matic (MATIC) er tilgjengelig for kjøp hos de fleste plattformer som omsetter kryptovaluta. Dette inkluderer blant annet Kraken, Binance og Firi som er tilgjengelig for norske investorer.

Klar for å lære mer om hvordan du handler kryptovaluta, samt hvorfor Polygon fortjener en plass i porteføljen din? Da har du kommet til rett plass! 

Om Polygon

Polygon ble først lansert som Matic Network i 2017 og er en ERC-20 token som bygger på Ethereum sin blokkjede. Dette sørger for at den er kompatibel med andre ethereum baserte kryptovalutaer, og nettopp dette er nøkkelen til Polygon. Nettverket har nemlig som formål å knytte ulike Ethereum plattformer sammen for å øke fleksibiliteten, skalerbarhet og nytten av prosjekter bygget på den populære blokkjeden

Noe av det mest spennende som skjer rundt Polygon plattformen i disse dager er Polygon studios. Dette er et datterselskap av Polygon nettverket som fokuserer på blokkjede basert gaming og NFTs. Selskapet ansatte nylig Ryan Watts som ny CEO for satsingen, noe som viser at de absolutt legger ned innsatsen på dette området. Watts kommer fra stillingen som head of gaming fra YouTube, så det kan bli spennende å følge med videre på Polygon sine prosjekter. 

Kjøpe Polygon (MATIC) i 4 enkle trinn

Når kryptovaluta først dukket opp i kjølvannet av finanskrisen rundt 2009 var det svært komplisert å gjennomføre transaksjoner. Det var lite infrastruktur på plass og de fleste som omsatte kryptovaluta befant seg på ulike darkweb forumer. Heldigvis har dette endret seg betraktelig etterhvert som digitale valutaer har økt kraftig i popularitet. Nå finnes det en rekke gode løsninger for både private og profesjonelle investorer som ønsker å handle med kryptovaluta. Vi skal derfor illustrere hvordan du raskt og enkelt kan kjøpe Polygon (MATIC) i kun fire enkle trinn. 

 1. Først vil du trenge en kryptobørs der det omsettes kryptovaluta. Dette er en plattform hvor du kan kjøpe digitale valuta for tradisjonelle midler – Her anbefaler vi Firi ettersom du kan kjøpe både aksjer og kryptovaluta på samme plattformen. 
 2. Når du har valgt hvilken plattform du ønsker å bruke, så vil du måtte opprette en konto og overføre midler til denne kontoen. 
 3. Deretter er du klar til å kjøpe Polygon eller andre kryptovaluta du skulle ønske å investere i. 
 4. Tiden er da er inne for å søke opp Polygon på Firi og oppgi hvor mye du ønsker å investere. 

Høres ikke det ganske enkelt ut? For deg som ønsker litt mer informasjon før du hopper uti det har vi gjennomgått hele prosessen nedenfor. 

Hvordan kjøpe Polygon (MATIC): steg-for-steg

Akkurat som med aksjer vil du trenge tilgang til en markedsplass for kryptovaluta dersom du ønsker å investere. Her finnes det en rekke ulike alternativer, men vi anbefaler at man forholder seg til de som er rettet mot det norske markedet. Ettersom kryptovaluta fortsatt ikke er regulert, så vil det være stor risiko for at mindre seriøse aktører utsettes for dataangrep og lignende. 

Vårt foretrukne utgangspunkt for kryptohandel i Norge er gjennom Firi sin handelsplattform. Denne byr på et stort utvalg kryptovaluta, samt er kompatibel med en rekke ulike lommebøker. Skulle du ønske å utforske utvalget mer før du velger, så kan Binance og Coinbase være aktuelle alternativer. 

Steg 1: Opprett en konto

Det første du vil trenge er en konto på en markedsplass der det omsettes kryptovaluta. Vi har allerede valgt ut Firi som vår foretrukne plattformen og vil derfor bruke dette som illustrasjon. Registreringsprosessen hos Firi er ganske enkel, og vil sjeldent ta deg mer enn noen få minutter.

logo

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

Gå til Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Hva vi likte med Firi

Firi er spesielt tilpasset det norske markedet med verktøy for å sende inn forenklet skattemelding og mulighet til å integrere plattformen med banken din. Du kan betale og registrere deg ved hjelp av Vipps og BankID. Gebyrene er høyere enn hos mange internasjonale kryptobørser, men du slipper derimot valutagebyr. Plattformen er tilgjengelig på desktop, nettbrett og mobil. Vi liker også veldig godt at det finnes en avansert versjon for viderekomne og en forenklet versjon for nybegynnere.

Fordeler

 • star iconOmfattende sikkerhet og beskyttelse
 • star iconTilbyr egen app for iOS og Android
 • star iconKundeservice chat tilgjengelig 09-19
 • star iconStort utvalg selvhjelp artikler
 • star iconEnkel registrering med Vipps eller BankID
 • star iconIntegrert med norske banker
 • star iconRegistrert hos finanstilsynet
 • star iconHandle kryptovalutaer direkte med norske kroner

Ulemper

 • star iconIkke 24/7 support
 • star iconHøye gebyrer på handel
 • star iconTilbyr ikke gearing
 • star iconIkke mulig å få VISA-kort slik som en del internasjonale aktører tilbyr
 • star iconEt noe begrenset utvalg kryptovalutaer tilgjengelig

Alt du trenger gjøre er å gå til hjemmesiden deres og velge «Bli medlem» eller «Join now» avhengige av hvilket språk du benytter nettsiden på. Deretter starter registreringsprosessen automatisk. Her blir du først bedt om å opprette et brukernavn og passord. Deretter må du oppgi litt grunnleggende personalia som navn, adresse og e-postadresse. 

*NB: Vi anbefaler at du fullfører både registreringen og KYC prosessen før du går videre til steg 2 – dette vil spare deg tid når du skal ta penger ut av kontoen din.*

Steg 2: Overfør penger til kontoen din

Når kontoen din er ferdig registrert, så vil det være tid for å overføre midler. Dette er pengene du har til hensikt å veksle inn i Polygon (MATIC). Pass på at du aldri overfører mer enn du har råd til å tape, dette gjelder alle typer finansielle investeringer. 

Steg 3: Kjøp Polygon (MATIC) med Firi

Har du kommet hit bør du ha en verifisert Firi-bruker og penger på kontoen klar til bruk. Selve kjøpsprosessen til Firi er heldigvis svært enkel. Det første du må gjøre er riktignok å logge inn i brukerpanelet ditt. Øverst på siden vil du finne et søkefelt hvor du kan skrive inn Polygon eller bare MATIC. Begge deler vil sørge for at Polygon dukker opp i søkefeltet.

Klikk på Polygon, så vil dette ta deg videre til informasjonssiden om Polygon. Her finner du ulike analyser og nyttige opplysninger om valutaen. Klikk deretter på «kjøp» som vil åpne enda et nytt vindu hos Firi. Her oppgir du hvor mye du ønsker å handle for, og deretter bekrefter du transaksjonen. 

Kjøpet ditt vil gjennomføres automatisk og din nye beholdning med kryptovaluta vil oppføres på din Firi-konto. Du kan deretter velge å flytte de til en ekstern lommebok, eller ha de stående hos Firi.

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.