krypto

Kjøp Ripple (XRP) i Norge

1

eToro

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconBrukervennlig
 • star iconStort nettverk med erfarne tradere
 • star iconCopyTrading-funksjon
 • star iconTilgang via desktop, nettbrett og mobil
Kjøp XRP

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

2

Firi

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

 • star iconOmfattende sikkerhet og beskyttelse
 • star iconTilbyr egen app for iOS og Android
 • star iconKundeservice chat tilgjengelig 09-19
 • star iconStort utvalg selvhjelp artikler
 • star iconEnkel registrering med Vipps eller BankID
 • star iconIntegrert med norske banker
 • star iconRegistrert hos finanstilsynet
 • star iconHandle kryptovalutaer direkte med norske kroner
Kjøp XRP

Handel medfører risiko for tap av kapital.

3

Coinbase

Beste alt-i-ett kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 50+ mynter

 • star iconBrukervennlig
 • star iconHøy sikkerhet
 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconLisensiert og børsnotert i USA
Kjøp XRP

Handel medfører risiko for tap av kapital.

4

Binance

Beste utvalg og gebyrer

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.1%/0.1% (Maker/taker)

Utvalg: 500+ mynter

 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconKjøp kryptovaluta med kredittkort
 • star iconRimelige gebyrer
 • star iconHøy sikkerhet
Kjøp XRP

Handel medfører risiko for tap av kapital.

5

Kraken

Best for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0% - 0.26% per handel

Utvalg: 90+ mynter

 • star iconGod likviditet og handelsvolum
 • star iconLave gebyrer
 • star iconAvanserte funksjoner
 • star icon50X giring
 • star iconKundeservice via live chat 24/7
Kjøp XRP

Handel medfører risiko for tap av kapital.

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

5 enkle steg for nybegynnere i 2023

Vil du kjøpe Ripple, men du er usikker på hvordan du kommer i gang? Vi viser deg hvordan her i vår enkle steg-for-steg guide til hvordan kjøpe Ripple/XRP. Du får også tips til beste kryptobørs for å kjøpe XRP, samt hvordan du oppbevarer krypto på en trygg måte.

Oppsummering

 • Ripple er en åpen distribuert protokoll utviklet av Ripple Labs i 2012. Plattformen gjør det enklere å gjennomføre transaksjoner på tvers av systemer og benyttes i dag av en rekke banker og finansinstitusjoner over hele verden. 
 • Ripple sin token XRP er tilgjengelig for kjøp hos de fleste markedsplasser hvor det omsettes kryptovaluta. Du finner den under ticker XRP hos Binance, Coinbase, Kraken, Firi og eToro.

5 beste kryptobørser for å kjøpe Ripple (XRP)

Øverst i artikkelen finner du en oversikt over 5 beste kryptobørser for å kjøpe Ripple. Dette er en generell veiledning til hvordan velge beste plattform, basert på viktige faktorer som sikkerhet, gebyrer og brukervennlighet. 

Dine personlige preferanser vil også være viktig for å avgjøre hva som er beste plattform for å kjøpe XRP. For eksempel, Firi vil være et godt alternativ for deg som ønsker å kjøpe Ripple på norsk kryptobørs. eToro er imidlertid et supert valg for deg som vil ha mange valgmuligheter, samt lære mer om investeringer.

Du kan lese om hvordan du velger beste kryptobørs for dine behov her.

Hvordan kjøpe Ripple (XRP) på eToro på 5 steg

Vi har valgt å bruke eToro som eksempel i vår steg-for-steg guide til hvordan kjøpe Ripple. Grunnen til at vi valgte eToro som eksempel er fordi plattformen er svært populær i Norge. Det er et trygt og godt valg for de aller fleste. 

Det er likevel personlig preferanse som bør være avgjørende for hvilken plattform du velger for å kjøpe XRP.

Selve fremgangsmåten er ganske lik på tvers av forskjellige kryptobørser. Plattformene er nok litt ulikt strukturert med forskjellige navn på linkene, men prinsippet er mye det samme. Du vil derfor også ha en god forståelse for hvordan kjøpe XRP på andre kryptobørser ved å lese gjennom denne veiledningen.

Slik kan du kjøpe XRP på eToro steg-for-steg

Uansett hvor du velger å kjøpe XRP, bør du ha en forståelse for selve plattformen som du bruker. Du bør også sette deg inn i hvilke tjenester og funksjoner du har tilgjengelig. Derfor vil vi gjerne fortelle deg litt om eToro før vi setter i gang med de praktiske stegene til hvordan kjøpe Ripple.

eToro er en populær, internasjonal kryptobørs som er regulert og lisensiert, deriblant av Finanstilsynet. Sikkerheten er svært høy, og du har et stort utvalg av trygge betalingsmetoder. Gebyrer og avgifter er dessuten svært konkurransedyktige. En av de største fordelene med eToro er imidlertid CopyTrading-funksjonen. 

CopyTrading lar deg kopiere porteføljen til erfarne tradere som gjør det bra. Plattformen er bygget opp som et sosialt nettverk, hvor du kan diskutere strategier og lære av andre. Erfarne tradere har mulighet til å tjene ekstra ved å tilby støtte til nye tradere. Plattformen kan tilpasses kunnskap og ferdigheter med egen versjon for profesjonelle.

Steg 1: Opprett brukerkonto

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

Gå til eToro

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Hva vi likte med eToro

eToro er en sosial tradingplattform med over 20 millioner brukere. Plattformen er svært brukervennlig, og du kan bruke den til å lære om nye tradingstrategier og ulike typer investeringer. Du har også mulighet til å kopiere vellykkede porteføljer ved å bruke CopyTrading-funksjonen, noe som gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang. Erfarne tradere kan skaffe seg en ekstrainntekt ved å dele kunnskapen sin med andre.

Fordeler

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconBrukervennlig
 • star iconStort nettverk med erfarne tradere
 • star iconCopyTrading-funksjon
 • star iconTilgang via desktop, nettbrett og mobil

Ulemper

 • star iconUttaksgebyr
 • star iconValutagebyr

Det første du må gjøre for å kjøpe XRP på eToro er å opprette brukerkonto. Du kommer raskt i gang ved å opprette brukernavn og passord. Deretter må du fylle ut profilen din med flere opplysninger for å øke innskuddsgrensen. 

eToro stiller deg også en rekke spørsmål for å kunne tilpasse plattformen etter dine behov. Visse funksjoner er forbeholdt profesjonelle eller svært erfarne tradere. Du kan imidlertid gå videre til de mer avanserte funksjonene på eToro etterhvert som du lærer.

Du må imidlertid også verifisere identitet og adresse for å fjerne innskuddsgrensen helt. Dette gjør du ved å laste opp bilder av passet ditt, bankkort eller førerkort. Du må laste opp en kopi av en nylig strømregning for å bekrefte adressen.

Steg 2: Sett inn penger på eToro

Det neste du må gjøre for kjøpe Ripple på eToro er å sette inn penger på kontoen din. Du finner lenken “Sett inn penger” i menyen. Nå skal du få opp en meny for å velge betalingsmetode.

Som du kan se på bildet, så kan du velge blant mange pålitelige og trygge betalingsmetoder på eToro. Vi anbefaler imidlertid å kjøpe Ripple med VISA eller PayPal for å komme raskt i gang. Det er i så fall bare snakk om minutter for (før) du har midlene tilgjengelige på konto.

Steg 3: Søk frem XRP

Det neste du må gjøre er å søke frem XRP på eToro. Du kan enten bruke søkefeltet øverst på nettsiden eller trykke deg frem i menyen. Dersom du sitter på desktop og vil trykke deg frem, må du velge Finn → Krypto → XRP.

Steg 4: Kjøp XRP

Trykk på XRP for å kjøpe Ripple. Deretter velger du ønsket beløp for å iverksette handelen. Nå er du den stolte eier av XRP på eToro. Som du kan se på bildet, kan du velge om du vil kjøpe eller selge XRP helt øverst. Det er nyttig å vite, dersom du senere ønsker å selge Ripple / XRP.

Steg 5: Oppbevar Ripple (XRP) trygt

Sist, men ikke minst, så er det viktig å oppbevare Ripple på en sikker og forsvarlig måte. Selv om Ripple ikke er vanlig for privat bruk, må du sørge for at verdiene er trygge og tilgjengelige. Mange velger å ha kryptoen stående på kryptobørsen, men vi skal nå forklare hvorfor du bør overføre midlene dine til en digital lommebok.

eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer og kryptovaluta, samt handel med CFD-er. Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 78 % av investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine. Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er en porteføljestyringstjeneste levert av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission. Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare. eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

Slik oppbevarer du XRP trygt

De siste årene har det vært mulig å ha oppbevare kryptoen på kryptobørsene. Vi anbefaler ikke dette, ettersom kryptobørser tidligere har vært hacket og midlene ble tømt. Selv om sikkerheten er forbedret i dag, så er kryptolommebøker det tryggeste valget.

eToro og mange andre kryptobørser har egne digitale lommebøker som du kan bruke. Digitale løsninger vil imidlertid alltid være i risikoen for hacking eller phishing. Det er likevel en praktisk løsning, særlig om du skal kjøpe og selge krypto aktivt.

Alternativt kan du bruke en hardware-wallet, en løsning som anses for å være blant de aller sikreste. Passordet/tilgangen blir oppbevart på en fysisk enhet, uten tilkobling til nett. Dette er et bra valg for deg som ønsker å sikre verdiene dine på lang sikt.

Du kan lese mer om kryptolommebøker her for å finne frem til det beste alternativet for deg.

Andre måter å kjøpe XRP 

Hittil har vi diskutert hvordan du kjøper Ripple på regulerte kryptobørser med meglertjenester. Med det mener vi at selve kryptobørsen fungerer som en megler. Alternativet er å kjøpe og selge kryptovaluta direkte med andre brukere gjennom såkalte P2P-nettverk (peer-to-peer/bruker-til-bruker).

Vi anbefaler imidlertid de aller fleste å bruke kryptobørser, da det er større risiko tilknyttet P2P-nettverk. Du må selv forhandle med andre brukere inne på P2P-nettverket, og det er viktig å ha god kunnskap om hva du gjør for å unngå bli lurt. 

Du må også ha en digital lommebok for å handle direkte med andre brukere. Det er enklere å komme i gang på en kryptobørs, da du kan sette inn norske kroner for å kjøpe XRP. De fleste kryptoplattformer har et stort utvalg av betalingsløsninger. Vi skal nå se nærmere på de mest brukte betalingsmetodene.

Ulike betalingsmetoder for å kjøpe Ripple

Uansett hvilken betalingsmetode du velger, må du passe på at løsningen er trygg og sikker. Vi anbefaler kun pålitelige plattformer som bruker svært sikre løsninger. Velger du en annen krypto plattform for å kjøpe XRP enn dem du finner her, må du gjøre nøye undersøkelser selv.

Du må også være oppmerksom på at de ulike betalingsløsningene har forskjellige innskuddsgrenser. For eksempel, bankoverføring via RapidTransfer har en maksgrense på $5500 og Trustly har maksgrense på $40 000.

Hvordan kjøpe Ripple (XRP) med VISA

Det går raskt å kjøpe Ripple med VISA, Mastercard eller Maestro. Godkjenningen tar bare noen få minutter, og du blir informert via epost om betalingen mislykkes. Det er ikke mulig å sette inn penger på kort som står i noen andres navn av sikkerhetsmessige årsaker.

Hvordan kjøpe XRP med bankoverføring

Enkelte foretrekker å kjøpe Ripple via bankoverføring eller nettbank. eToro lar deg velge blant ulike alternativer som f.eks. RapidTransfer. RapidTransfer er en populær metode for øyeblikkelige transaksjoner og støttes av nærmere 200 banker verden over. Et annet alternativ er å bruke Trustly for å overføre midler umiddelbart via nettbanken din.

Prinsippet er mye likt, uansett hvordan du overfører fra banken. Du må velge ønsket metode fra menyen inne på eToro. Skriv inn ønsket innskuddsbeløp. Deretter må du velge din bank blant en liste med alternativer og angi riktige opplysninger. Betalingen må godkjennes inne i nettbanken din.

Hvordan kjøpe XRP med eWallet som PayPal og Skrill

Velg hvilken eWallet du ønsker å benytte og trykk på fortsett. Nå blir du sendt videre til ewallet-kontoen din for å logge inn og se over transaksjonen. Trykk på “betal” når du er fornøyd og du er sikker på at opplysningene er korrekte. Du må imidlertid være obs på at det kan ta en stund før pengene er inne på eToro-kontoen din.

Å kjøpe XRP med eWallets som PayPal er nyttig om du f.eks. har USD stående, ettersom du i så fall kan slippe valutagebyr. eToro lar deg velge blant mange ulike valutaer, men du må betale valutagebyr når du gjør innskudd fra norske bankkontoer.

Hva er forskjellen på Ripple og XRP?

Hva er Ripple?» Og hva er forskjellen på Ripple og XRP?” er spørsmål som vi ofte hører. Forståelig nok kan det herske litt forvirring rundt temaet. Selve navnet Ripple brukes nemlig til å referere til både en kryptovaluta og et betalingsnettverk.

Hva er Ripple?

Ripple Labs utviklet RippleNet tilbake i 2012. RippleNet er en åpen distribuert protokoll/betalingsnettverk som lar deg utføre globale transaksjoner øyeblikkelig og omtrent uten gebyrer. Infrastrukturen er desentralisert, det vil si at det ikke er en spesifikk enhet/autoritet som styrer betalingsprotokollen. 

Finansindustrien og mange banker ble raskt begeistret for løsningen, deriblant Bank of America og Santander. RippleNet gjør det mulig for store organisasjoner og banker å overføre midler på en rask og trygg måte, uavhengig av beliggenhet. Hver transaksjon tar knappe fire sekunder, og transaksjonskostnadene er svært lave.

Hva er XRP?

Ripple XRP er kryptovalutaen som brukes på betalingsnettverket RippleNet. Kryptovalutaen ble derfor hovedsakelig utviklet for finansindustrien og banker. XRP er i konstant bruk inne på nettverket, men eksisterer kun på dette nettverket. 

XRP fungerer som en slags megler mellom ulike typer valutaer, inkludert kryptovalutaer. Den brukes også for å dekke overføringsgebyrer. Ripple har likevel opparbeidet seg en verdi blant kryptotradere, selv om den ikke er utbredt for privat bruk.

Bør jeg investere i Ripple (XRP)?

Det er viktig å merke seg at XRP er blant de mest volative kryptovalutaene på markedet. Det er likevel populært å kjøpe Ripple, hovedsakelig blant dem som ønsker å investere i systemet og som tåler risikoen tilknyttet volatile investeringer.

Mange har troen på selve systemet bak RippleNet, og de ønsker å investere verdier i et nettverk som kan bli svært viktig for store, globale finansinstitusjoner i tiden som kommer. Bare vær obs på at dette er antagelser, og du har ingen garantier.

Høye svingninger betyr imidlertid at du kan kjøpe mens prisen er lav for å senere selge mens den er høy. Det åpner opp for ganske høy fortjeneste. Du bør aldri investere mer enn du har råd til å tape, ettersom det er høy risiko tilknyttet slik handel. Vi anbefaler at du setter deg godt inn i kursbevegelser og prisfaktorer før du kjøper XRP.

Kryptobørsene tilbyr verktøy og statistikker for at du skal kunne følge med på svingningene. For eksempel, på eToro kan du velge “statistikk” under hver av de ulike kryptovalutaene for å bevegelser flere år tilbake i tid. Dere kan se et eksempel på svingningene de siste 6 månedene på bildet.

Kort oppsummering: hvorfor og hvordan kjøpe Ripple (XRP) steg-for-steg

Ripple / XRP er en annerledes kryptovaluta og er hovedsakelig beregnet for  finansinstitusjoner. XRP er lite tilrettelagt privat bruk, men er så absolutt interessant for dem som er nysgjerrige på hvordan systemet RippleNet kan utvikle seg på sikt.

Ripple er også et populært alternativ blant kryptotradere som aktivt kjøper og selger krypto. Det er mulighet til å bruke de høye svingningene til å kjøpe og selge på gunstige tidspunkt, selv om det er svært høy risiko tilknyttet dette.

Vi har nå dekket mye informasjon om hvordan kjøpe Ripple på eToro og andre kryptobørser for deg som synes at dette høres spennende ut. Du har også fått verdifull innsikt i hvordan du beskytter verdiene dine på best mulig måte ved å velge rett kryptolommebok. 

Helt til sist, vil vi kort oppsummere hvordan du kjøper XRP på 5 steg:

 1. Registrer brukerkonto
 2. Sett inn penger
 3. Søk opp XRP
 4. Kjøp XRP
 5. Overfør kryptoen til et trygt sted

Da er det bare å ønske deg lykke til med å kjøpe og selge Ripple.

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.