krypto

Kjøp Solana (SOL) i Norge

1

eToro

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconBrukervennlig
 • star iconStort nettverk med erfarne tradere
 • star iconCopyTrading-funksjon
 • star iconTilgang via desktop, nettbrett og mobil
Kjøp Solana

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

2

Firi

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

 • star iconOmfattende sikkerhet og beskyttelse
 • star iconTilbyr egen app for iOS og Android
 • star iconKundeservice chat tilgjengelig 09-19
 • star iconStort utvalg selvhjelp artikler
 • star iconEnkel registrering med Vipps eller BankID
 • star iconIntegrert med norske banker
 • star iconRegistrert hos finanstilsynet
 • star iconHandle kryptovalutaer direkte med norske kroner
Kjøp Solana

Handel medfører risiko for tap av kapital.

3

Coinbase

Beste alt-i-ett kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 50+ mynter

 • star iconBrukervennlig
 • star iconHøy sikkerhet
 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconLisensiert og børsnotert i USA
Kjøp Solana

Handel medfører risiko for tap av kapital.

4

Binance

Beste utvalg og gebyrer

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.1%/0.1% (Maker/taker)

Utvalg: 500+ mynter

 • star iconStort utvalg av produkter, kryptovaluta og tjenester
 • star iconKjøp kryptovaluta med kredittkort
 • star iconRimelige gebyrer
 • star iconHøy sikkerhet
Kjøp Solana

Handel medfører risiko for tap av kapital.

5

Kraken

Best for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0% - 0.26% per handel

Utvalg: 90+ mynter

 • star iconGod likviditet og handelsvolum
 • star iconLave gebyrer
 • star iconAvanserte funksjoner
 • star icon50X giring
 • star iconKundeservice via live chat 24/7
Kjøp Solana

Handel medfører risiko for tap av kapital.

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

En steg-for-steg guide for nybegynnere

Ønsker du utvide porteføljen din ved å kjøpe Solana, men vet ikke hvor du bør starte? Da har du kommet til rett plass! Vi har utarbeidet en omfattende guide som inneholder alt du trenger å vite om Solana kryptovaluta. Her vil vi introdusere deg til Solana, vise deg hvor det lønner seg å handle og ikke minst komme med noen nyttige tips.

Oppsummering

 • Solana er en plattform utviklet av Solana Foundation hvor SOL benyttes som valuta. Visjonen er å tilby et betalingsnettverk som gjør det raskere og billigere å gjennomføre hyppige transaksjoner internasjonalt. 
 • I dag kan du kjøpe Solana (SOL) hos de fleste markedsplasser hvor kryptovaluta omsettes. Dette inkluderer eToro, Coinbase, Kraken og Binance. Det er høy likviditet i mynten, noe som gjør den enkel å omsette i det åpne markedet.

Før vi går videre til hva Solana egentlig er for noe, så er det viktig å vite hvor man kan kjøpe Solana. 

Beste kryptobørser for å kjøpe Solana

Kryptovaluta omsettes på en tilsvarende måte som aksjer ved at de handles på børser. Imidlertid har det dukket opp et bredt utvalg børser på markedet, noe som gjør det vanskelig å vite hvor man bør handle. Øverst i denne artikkelen har vi derfor presentert det vi anser som de fem beste kryptobørsene å handle Solana på. 

Her spiller riktignok personlige preferanser en rolle, men også formålet med investeringen din vil være viktig. Ønsker du eksempelvis å benytte deg av en norsk kryptobørs, så vil Firi være et godt utgangspunkt. Vil du ha det største utvalget vil derimot Binance eller CoinBase være gode kandidater. Ønsker du derimot en kombinasjon av utvalg og lave kostnader, så vil eToro være et supert valg. 

Som utgangspunkt for denne guiden har vi valgt å benytte eToro i vår steg-for-steg gjennomgang. Imidlertid er det greit å merke seg at fremgangsmåten vil være relativt lik uavhengig av hvilken kryptobørs du velger. 

Hva er Solana?

Solana er en blokkjede plattform som først ble introdusert i 2017. Hensikten med denne plattformen var å hoste skalerbare, desentraliserte applikasjoner. Systemet er open-source og drives i dag av Solana Foundation med hovedsete i Geneva. Selve blokkjeden var derimot utviklet av Solana Labs, et San Francisco basert selskap. 

Det er blant annet muligheten til å kjøre et høyt antall transaksjoner med svært lave kostnader som har gjort Solana så attraktivt. Her har de aktivt jobbet med tiltak som slår blant annet Ethereum – en rival med samme visjon og formål. I dag regnes Solana som en av de største kryptovalutaene basert på verdi, og hadde i 2021 en markedsverdi på svimlende $66 milliarder.

Hvorfor investere med eToro?

eToro har lenge vært en av de mest populære nettmeglere i Norge, og det er ikke uten grunn. Denne nettbaserte plattformen gir tilgang til mer enn 2000 ulike aktiva som inkluderer aksjer, kryptovaluta, ETF-er, råvarer og valuta. Selskapet regnes også som den største sosiale trading-plattformen i verden med over 20 millioner brukere fordelt på 140 ulike land. 

Selskapet har lenge hatt et fokus på brukervennlighet og lave kostnader, så her kan du handle kurtasjefritt i et stort utvalg aktiva. eToro er regulert av Cyprus Securities Exchange commission (CySEC) hvor de har lisens #109/10. 

For deg som skal handle i kryptovaluta så vil eToro være et godt utgangspunkt. De legger stadig til nye valutaer i sin handelsløsning, men de er også kompatible med et stort utvalg kryptolommebøker. Dette kombinert med de ulike funksjonalitetene de byr på, har gjort at dette raskt har blitt en favoritt hos mange. 

Hvordan kjøpe Solana (SOL): Steg-for-steg guide

Som vi allerede har vært inne på, så har vi til hensikt å bruke eToro som kryptobørs i vår veiledning. Dette skyldes blant annet at plattformen er svært populær i Norge, men også at de tilbyr en utrolig brukervennlig løsning. Her kan du raskt, trygt og enkelt handle i et stort utvalg kryptovaluta med ekstremt lave kostnader. 

Selv om vi anbefaler eToro, så vil fremgangsmåten for å kjøpe Solana (SOL) være lignende hos de fleste aktører. 

I de neste avsnittene skal vi vise deg hvordan du enkelt kan handle Solana med eToro gjennom bare noen få steg. Fremgangsmåten vil være helt lik dersom du ønsker å investere i andre kryptovalutaer tilgjengelig hos eToro, så følg godt med. 

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

Gå til eToro

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Hva vi likte med eToro

eToro er en sosial tradingplattform med over 20 millioner brukere. Plattformen er svært brukervennlig, og du kan bruke den til å lære om nye tradingstrategier og ulike typer investeringer. Du har også mulighet til å kopiere vellykkede porteføljer ved å bruke CopyTrading-funksjonen, noe som gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang. Erfarne tradere kan skaffe seg en ekstrainntekt ved å dele kunnskapen sin med andre.

Fordeler

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconBrukervennlig
 • star iconStort nettverk med erfarne tradere
 • star iconCopyTrading-funksjon
 • star iconTilgang via desktop, nettbrett og mobil

Ulemper

 • star iconUttaksgebyr
 • star iconValutagebyr

Steg 1: Opprett en eToro konto

Får at du kan ta i bruk eToro sin handelsplattform så må du ha en konto. Dette er heldigvis ikke noe som tar lang tid, og du kan gjennomføre registreringsprosessen på bare noen få minutter. Det første du må gjøre er å gå til hjemmesiden til eToro.
Her vil du finne en knapp nederst til venstre der det står begynn å investere. Dette vil iverksette registreringsprosessen hos eToro. Først vil du bli bedt om å opprette et brukernavn, passord og oppgi e-posten din. 

Når du har fylt ut dette vil du bli tatt med videre til et skjema som ber om mer personlig opplysninger. Her oppgir du navn, alder og nasjonalitet. Som en nettmegler er dette opplysninger eToro er pålagt å samle inn. Straks du har fylt ut disse skjemaene vil du bli bedt om å verifisere kontoen din. 

Dette skjer ved at du mottar en e-post fra eToro (tar oftest bare noen sekunder). Denne e-posten inneholder en link som du bare trykker på. Deretter vil du bli tatt med tilbake til eToro sin side og få en beskjed om at adressen din nå er verifisert. 

Før du går videre til neste steg, så anbefaler vi at du gjennomfører KYC prosessen til eToro. Dette er en prosess som har til hensikt å forebygge hvitvasking av penger og identitetstyveri på nett. Alt du må gjøre er å laste opp et godkjent ID-kort som verifiserer identiteten din hos eToro. 

Steg 2: Sett inn penger 

Nå har du en eToro konto som er klar for bruk, men det mangler fortsatt noe vesentlig. For å kunne investere i kryptovaluta må du jo ha midler tilgjengelig på kontoen din. Du må derfor overføre penger til din konto før du kan begynne å kjøpe Solana. 

Her tilbyr eToro et par ulike metoder, så du kan selv velge den du foretrekker. I dag inkluderer disse bankoverføring, PayPal og bankkort. Vår erfaring er at de to sistnevnte er å foretrekke, da bankoverføring kan ta opptil 5 dager, samt påfører deg et gebyr. 

Det er også noen forskjeller på minimumsbeløp knyttet til disse betalingsmetodene. PayPal og bankkort har en minstegrense på $50 (tilsvarende rundt 500 kroner), mens bankoverføring har en minstegrense på $500 (tilsvarende rundt 4800 kroner). 

Steg 3: Søk frem Solana (SOL)

Straks pengene har blitt kreditert til din konto er du klar for din første investering. Ettersom denne guiden har til hensikt å kjøpe Solana, så er det selvfølgelig det vi skal gjøre. Det første du må gjøre er å logge inn på din eToro konto dersom du ikke har gjort dette allerede.
 
Deretter har du to ulike muligheter. Du kan enten søke frem Solana ved hjelp av søkefeltet midt på siden (da bruker du ticker SOL), eller du kan gå til kryptovaluta siden. Denne finner du ved å gå til Finn i venstre meny, og deretter velge krypto. Her finner du en oversikt over de ulike valutaene tilgjengelig hos eToro. I vårt tilfelle velger vi SOL. 

Steg 4: Kjøp Solana 

Nå som vi har funnet frem til Solana hos eToro, er det på tide å gjennomføre selve handelen. Da trykker vi enkelt og greit på Solana. Dette tar oss videre til vinduet hvor du iverksetter handelen. Her oppgir du hvor mye du ønsker å kjøpe for (beløp) og trykker deretter åpne handel. Det er også greit å merke seg at det samme vinduet vil benyttes dersom du ønsker å selge dine Solana mynter i etterkant.

Steg 5: Oppbevar Solana (SOL) trygt 

Sist, men ikke minst må du ha en trygg måte å oppbevare dine digitale verdier på. Ettersom kryptovaluta ikke er knyttet til navn, men bare en ledger – så kan de i verste fall hackes. Du trenger derfor en pålitelig lommebok som kan beskytte dine verdier. Mange nybegynnere velger å la de stå hos kryptobørsen, men om du ønsker ekstra sikkerhet bør de flyttes til en digital lommebok.

eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer og kryptovaluta, samt handel med CFD-er. Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 78 % av investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine. Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er en porteføljestyringstjeneste levert av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission. Investering i kryptovaluta er uregulert i enkelte EU-land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare. eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

Trygg oppbevaring av Solana (SOL)

Selv om de fleste kryptobørser tilbyr muligheten til å oppbevare din kryptovaluta direkte hos dem, så er ikke dette noe vi anbefaler investorer. Dersom en plattform skulle bli utsatt for dataangrep eller hackes, så kan du i verste fall risikere at dine verdier forsvinner. 

logo

Best for nybegynnere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1%

Utvalg: 59 mynter

Gå til eToro

Investering i kryptovaluta er uregulert i noen EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Derfor vil det alltid være bedre å ha de oppbevart i en digital kryptolommebok. Disse fungerer i praksis som krypterte harddisker der du kan oppbevare dine private nøkler uten fare for tyveri. Vil du være helt sikker finnes det også flere alternativer som er helt offline, et enda tryggere alternativ. 

eToro tilbyr sin egen lommebok som er tilgjengelig for brukere, men du kan også velge å bruke en egen løsning. Imidlertid er det praktisk å ha en lommebok som allerede er knyttet til eToro, slik at du enkelt kan kjøpe mer eller selge din beholdning. 

Oppsummering

Solana er i dag en av de 10 største kryptovalutaene i verden basert på markedsverdi, noe som har gjort den til et populært investeringsobjekt. I denne guiden har vi derfor sett nærmere på hvordan du kan handle Solana, samt hva du bør tenke på før du kjøper kryptovaluta som investering. Vi har også sett på hvilke kryptobørser som legger best til rette for trygg handel med Solana i Norge. 

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.