generic

Kjøpe Stellar (XLM): En rask og enkel steg-for-steg guide

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

Transaksjoner på tvers av landegrenser har lenge vært plaget av høye kostnader, men dette er noe en rekke ulike kryptovaluta plattformer har forsøkt å gjøre noe med. Blant de mest populære av disse vil man finne Stellar plattformen utviklet av Stellar Development Foundation. Stellar har til hensikt å tilby en plattform som ved hjelp av den interne valutaen Lumen (XLM) fasiliterer kostnadseffektive alternativer for tradisjonelle transaksjoner.

Dette har vist seg å være et prosjekt mange anser som lovende, noe som også har påvirket kursen til Lumen kraftig. For deg som investor kan dette by på en spennende mulighet til å eksponere porteføljen din mot kryptovaluta, men da gjelder det å vite hvordan man investerer i kryptovaluta

Oppsummering

  • Stellar er et betalingsnettverk som benytter blokkjede teknologi for enklere overføring av verdier på nett. Dette skjer ved hjelp av selskapets egen token LUMEN (XLM) som fritt kan omsettes på nett.
  • Du kan kjøpe Lumen (XLM) hos de fleste kryptobørser som Kraken, Coinbase og Binance. Det er blant de mest likvide myntene på markedet og har siden lansering blitt blant de mest verdifulle på markedet.

På denne siden har vi derfor samlet alt du trenger å vite om å kjøpe stellar (XLM) i en enkel steg-for-steg guide. 

Om Stellar

Stellar er et betalingsnettverk utviklet av Stellar Development Foundation. Plattformen benytter seg av blokkjedeteknologi, og lar bruke den interne kryptovalutaen Lumen (XLM) som betalingsmiddel. Visjonen bak prosjektet er å tilby et trygt og enkelt alternativ til tradisjonelle overføringer av verdier på tvers av landegrenser.

For brukere har dette resultert i en lynrask overføring som krever langt lavere avgifter enn tradisjonelle banker gjør. Dette har raskt blitt en populær kryptovaluta, og Lumen (XLM) er en av de best presterende altcoins de siste årene. Mynten er i dag verdsatt til rett over $1 milliard, noe som gjør den til en av de største basert på markedsverdi. 

Stellar har blitt et populært alternativ for overføring av midler på tvers av landegrenser, og har i dag utviklet en plattform der både finansielle institusjoner og privatpersoner kan delta. Alt dette bygger videre på deres XLM kryptovaluta (lumen), noe som har gjort denne til et populært utgangspunkt for langsiktige investorer. Vi skal derfor se nærmere på hvordan du kan delta i denne veksten og legge til Stellar i din langsiktige portefølje. 

Kjøpe Stellar (XLM) i 4 enkle trinn

En viktig grunn til at investorer søker til kryptovaluta er måten det åpner for nye muligheter i en svært tradisjonell bransje. Imidlertid er det vel også rettferdig å si at den enorme avkastningen kan friste selv den mest konservative investor til å vurdere kryptovaluta. Til tross for dette er det mange som fortsatt ikke vet hvordan man investerer i nettopp kryptovaluta.

Vi har derfor tatt en titt på hvordan du raskt og enkelt kan kjøpe kryptovaluta i bare fire steg:

  1. Du vil først trenge tilgang til en markedsplass der kryptovaluta omsettes – her anbefaler vi Firi som det mest gunstige alternativet for norske investorer. 
  2. Deretter må du opprette en konto på den aktuelle markedsplassen. Heldigvis trenger du ingen VPS konto slik som med aksjer, så det bør gå relativt fort. 
  3. Straks kontoen din er klar for bruk må du overføre pengene du har til hensikt å handle for. Her anbefaler vi at du aldri overfører mer enn du har råd til å frase. 
  4. Du er nå klar til å handle dine foretrukne kryptovaluta!

Det hørtes vel ganske enkelt ut? Om du fortsatt er i tvil, så har vi gått litt nærmere gjennom prosessen nedenfor. 

Hvordan kjøpe Stellar (XLM): Steg-for-steg

Det er mye likt i måten man kjøper kryptovaluta og aksjer, men det er også en betydelig forskjell investorer bør kjenne til. Aksjer og aksjemarkedet er nemlig regulert av myndigheter over hele verden, mens kryptovaluta er uregulert. For deg som investor betyr dette at hvem som helst kan tilby en plattform hvor det omsettes kryptovaluta.

Imidlertid betyr dette også at det har dukket opp en del useriøse aktører på markedet de siste årene. Vi anbefaler derfor at du forholder deg til de godt etablerte aktørene som har et godt rykte og historikk. For norske investorer kan dette være plattformer som Binance, Coinbase og Firi. Vår foretrukne favoritt blant disse er Firi, og det er denne vi vil bruke som utgangspunkt for guiden vår. 

logo

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

Gå til Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Hva vi likte med Firi

Firi er spesielt tilpasset det norske markedet med verktøy for å sende inn forenklet skattemelding og mulighet til å integrere plattformen med banken din. Du kan betale og registrere deg ved hjelp av Vipps og BankID. Gebyrene er høyere enn hos mange internasjonale kryptobørser, men du slipper derimot valutagebyr. Plattformen er tilgjengelig på desktop, nettbrett og mobil. Vi liker også veldig godt at det finnes en avansert versjon for viderekomne og en forenklet versjon for nybegynnere.

Fordeler

  • star iconOmfattende sikkerhet og beskyttelse
  • star iconTilbyr egen app for iOS og Android
  • star iconKundeservice chat tilgjengelig 09-19
  • star iconStort utvalg selvhjelp artikler
  • star iconEnkel registrering med Vipps eller BankID
  • star iconIntegrert med norske banker
  • star iconRegistrert hos finanstilsynet
  • star iconHandle kryptovalutaer direkte med norske kroner

Ulemper

  • star iconIkke 24/7 support
  • star iconHøye gebyrer på handel
  • star iconTilbyr ikke gearing
  • star iconIkke mulig å få VISA-kort slik som en del internasjonale aktører tilbyr
  • star iconEt noe begrenset utvalg kryptovalutaer tilgjengelig

Steg 1: Opprett kontoen din

Når du har funnet plattformen du ønsker, er det på tide å opprette en konto på Firi. Dette kan enkelt gjøres fra hjemmesiden deres ved å klikke på «Registrer deg» øverst til høyre. Et nytt vindu vil åpnes der du blir bedt om å opprette et brukernavn, passord og oppgi e-postadressen din.

Deretter må du fylle ut noen grunnleggende personlige opplysninger før du avslutter med å bekrefte e-postadressen din. Før du går videre til neste trinn, anbefaler vi at du fullfører KYC-prosessen for å unngå problemer i fremtiden.

Steg 2: Sett inn penger

Selv om du har en verifisert Firi-konto, så vil det på nåværende tidspunkt mangle noe vesentlig. Kontoen din vil nemlig ha 0 kroner disponibelt, noe som betyr at du må overføre penger før du kan investere med Firi. Her kan du velge bankoverføring, PayPal eller bankkort som innskuddsmetode. 

Vår erfaring er at de to sistnevnte er det beste alternativet, da bankoverføringer ofte kan ta unødvendig lang tid. Det er også verdt å merke seg at minimumsbeløpet for bankkort og PayPal er $50 – mens bankoverføringer er minimum $500. 

Steg 3: Kjøpe Stellar (XLM) med Firi

Straks pengene står klare på kontoen din er du klar til å gjøre din første investering med Firi. Dette er en ganske enkel prosess, og det første du må gjøre er å lokalisere søkefeltet øverst på skjermen etter at du har logget inn. 

Her skriver du i dette tilfellet XLM eller Stellar – Begge deler vil fungere. Deretter trykker du på Stellar som kommer opp i søkefeltet. Dette vil ta deg med videre til kjøpssiden hos Firi. Her finner du en del grunnleggende informasjon, samt kurser og historikk. 

Velg deretter «Handle» øverst til høyre, så åpner du transaksjonsvinduet. Her oppgir du hvor mye du ønsker å investere i Stellar før du bekrefter investeringen med knappen nederst på skjermen din. Gratulerer – du har nå kjøpt din første kryptovaluta med Firi!

NB: Vi anbefaler at du overfører dine kryptovaluta til en kryptolommebok, da dette vil beskytte dem bedre mot tyverier. 

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.