generic

Hvordan kjøpe Tesla aksje: Enkel steg-for-steg guide

Tesla har raskt blitt en folkeaksje som investorer over hele verden ønsker å eie, men hva må man egentlig gjøre for å kjøpe Tesla aksje? I denne guiden har vi utarbeidet en steg-for-steg veiledning for hvordan du raskt og enkelt kan kjøpe Tesla aksjer fra Norge. 

Aksjer har lenge vært et populært alternativ til sparekontoen, men mange er usikre på hvordan man handler utenlandske aksjer. Derfor har vi utarbeidet denne enkle veiledningen som viser hvordan du kan kjøpe Tesla aksje på nett. Her er målet å ta deg gjennom alle stegene fra valg av megler til selve transaksjonen, noe som betyr at vi har en del å gå gjennom. 

Oppsummering

 • Tesla er en av de største produsentene av EL-biler i verden og har lenge vært en yndet investering. De produserer rundt 1 millioner biler i året og selskapets aksjer er notert på amerikanske NASDAQ. 
 • Du kan velge å kjøpe Tesla aksjer gjennom en nettmegler eller ved å kjøpe fond som gir deg indirekte eksponering mot Tesla. Aksjen er tilgjengelig for handel hos alle nettmeglere som tilbyr handel på NASDAQ.

Ønsker du å lære mer generelle aksjekjøp, kan du lese vår oppdaterte guide for nybegynnere. Her vil vi vi gå gjennom alt som omhandler kjøp og salg av aksjer på nett for nybegynnere, slik at du er best mulig rustet for å bli en investor. Ønsker du derimot å fortsette med denne veiledningen vil vi ta utgangspunkt i at du allerede vet hva kjøp- og salg av aksjer innebærer. 

Målet for denne guiden er nemlig å vise hvordan du kan kjøpe Tesla aksje så raskt og enkelt som mulig med en enkel handelsplattform. Som utgangspunkt for denne veiledningen vil vi ta utgangspunkt i eToro, vår anbefalte handelsplattform for aksjer på nett. Ønsker du lære mer om eToro kan du lese vår anmeldelse her

Kjøpe Tesla aksje i 4 enkle steg

Takket være moderne teknologi kan du enkelt kjøpe aksjer i bare fire enkle steg. Nedenfor viser vi deg hvordan. 

 1. Det første du må gjøre er å velge en nettmegler – her anbefaler vi eToro på grunn av lav kurtasje og gebyrer. 
 2. Deretter overfører du pengene du ønsker å handle for til din utvalgte nettmegler. 
 3. Finn frem til den aksjen du ønsker å kjøpe (i vårt tilfelle Tesla)
 4. Velg hvor mye du ønsker å handle for og gjennomfør transaksjonen. 

Høres det ikke enkelt ut? Nedenfor tar vi deg gjennom hele transaksjonen steg-for-steg. 

Hvordan kjøpe Tesla aksje: Steg-for-steg

For å kunne handle aksjer må du ha tilgang til en aksjekonto hos en megler. Her kan du riktignok velge å bruke den vanlige banken din, men disse er ofte svært kostbare for småsparere. Vi anbefaler derfor at man velger en nettmegler for personlig bruk. Disse tilbyr gjerne handel i en rekke aksjer til langt lavere kurtasje, og det er ingen som kan slå eToro på akkurat dette. 

Selskapet tilbyr nemlig kurtasjefri handel på en rekke aksjer, noe som betyr at du slipper bruke sparepengene dine på avgifter. eToro er derfor vår foretrukne nettmegler, og den vi vil bruke når vi illustrerer hvordan du kan handle aksjer i denne guiden. Når det er sagt, så finnes det en rekke alternativer til eToro, men de fleste har høyere kostnader uten at du får noe klart større fordel av plattformen deres. 

Det viktigste punktet du bør tenke på når du skal velge nettmegler, er hva du ønsker å handle med. Det er nemlig stor forskjell på hva ulike app-plattformer tilbyr, noe som avgjør hvilke verdier du kan plassere penger i. Ønsker du eksempelvis bare å handle i nordiske aksjer, kan ofte banken tilby en OK plattform. Vil du derimot ha tilgang til aksjer, kryptovaluta, Forex og lignende – ja, da må du ofte finne en litt mer avansert handelsplattform. 

Steg 1: Velg en nettmegler å handle hos

Som vi allerede har vært inne på, vil det være nødvendig med en aksjekonto før du kan handle aksjer. Her er registreringsprosessen hos ulike aktører litt variabel, men det tar sjeldent mer enn et par minutter. Den enkle forklaringen for hvorfor vi trenger en slik konto, er at vi må ha et sted å oppbevare aksjene våre. Du kan riktignok bruke banken som da vil opprette en individuell VPS-konto for deg, men dette tar ofte noen dager.

Vår anbefaling er derfor at man benytter seg av eToro, da denne handelsplattformen tilbyr depot konto for aksjer. Dette betyr at du kan være klar for å handle aksjer innen få minutter, og slipper å vente på at banken skal godkjenne søknaden din. Det er også verdt å merke seg at vi fant gebyrer fra 1-350,- per handel hos ulike banker i Norge, mens eToro tilbyr kurtasjefri handel på aksjer. På denne måten kan sparepengene dine gå til investering i aksjer, fremfor at du må bruke penger på gebyrer hos banken. 

logo

En god handelsplattform

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0kr for aksjer

Utvalg: aksjer, CFDer

Gå til eToro

eToro er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.

Hva vi likte med eToro

eToro er en sosial tradingplattform med over 20 millioner brukere. Plattformen er svært brukervennlig, og du kan bruke den til å lære om nye tradingstrategier og ulike typer investeringer. Du har også mulighet til å kopiere vellykkede porteføljer ved å bruke CopyTrading-funksjonen, noe som gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang. Erfarne tradere kan skaffe seg en ekstrainntekt ved å dele kunnskapen sin med andre.

Fordeler

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconBrukervennlig
 • star iconStort nettverk med erfarne tradere
 • star iconCopyTrading-funksjon
 • star iconTilgang via desktop, nettbrett og mobil

Ulemper

 • star iconUttaksgebyr
 • star iconValutagebyr

Når dette er sagt, så ønsker vi at Investikon skal være en så transparent kilde til informasjon som mulig. Derfor har vi listet opp de kriteriene vi vurderer ulike handelsplattformer på nedenfor. 

Basert på disse kriteriene er det spesielt to handelsplattformer som skiller seg ut i Norge. Dette er eToro og Nordnet. Begge disse plattformene tilbyr enkel handel i aksjer for nordmenn, men eToro kommer litt bedre ut av konkurransen med kurtasjefri handel (mot 79,- hos Nordnet). Vi kommer derfor til å ta utgangspunkt i eToro når vi går gjennom resten av denne guiden. 

Steg 2: Opprett en konto hos eToro

Når du har valgt en handelsplattform er det på tide å opprette en handelskonto. Vårt valg var eToro, så vi vil opprette en konto på denne handelsplattformen. Det er greit å merke seg at selve registreringsprosessen hos ulike aktører kan være litt variable, så her må du ta høyde for prosessen hos den plattformen du endte opp med å velge. 

Registreringsprosessen hos eToro er svært enkel og tok oss bare et par minutter. Det første du må gjøre er å gå inn på hjemmesiden deres. Her vil du finne knappen begynn å investere som du finner nederst til venstre. Trykker du her vil du bli tatt med til et registreringsskjema som ber om grunnleggende personalia. Her oppgir du navn, telefonnummer, epost og fødselsdato. 

Når du har gjennomført denne registreringen vil du motta en e-post fra eToro. Dette er for å verifisere adressen din, trykk på linken i e-posten og kontoen din er klar for bruk. Vi anbefaler at du gjennomfører KYC-prosessen før du går videre, slik at du slipper gjøre dette senere. Dette er en prosess som har til hensikt å verifisere identiteten din. Du må derfor laste opp godkjent ID (førerkort, pass, nasjonalt ID-kort) eller oppgi personnummeret ditt. eToro ber om dette for å etterfølge europeiske lovverk, samt for å forhindre at identiteten din misbrukes til hvitvasking av penger. 

Steg 3: Sett inn penger

Straks du har gjennomført hele registreringen av kontoen din, er det på tide å overføre midler til eToro. Dette er pengene du har til hensikt å kjøpe aksjer for. Her er det greit å kun overføre penger du faktisk har råd til å tape. Vi anbefaler derfor at du unngår å ta opp lån eller benytte kreditt for å handle i aksjer. 

For å overføre penger til eToro kan du velge mellom PayPal, Bankkort og bankoverføring. Vi anbefaler at du benytter en av de to førstnevnte, da en bankoverføring ofte tar flere dager før den når kontoen din. Det er også greit å merke seg at en bankoverføring har et minimumskrav på $500, mens du kan overføre $50 eller mer med PayPal og bankkort. 

Når du har valgt hvilken metode du ønsker å benytte deg av, overfører du det aktuelle beløpet til din eToro konto. 

Steg 4: Tid for å kjøpe Tesla aksje

Nå har vi opprettet en konto, overført penger og verifisert identiteten vår. Dermed er vi klare for å gjennomføre den faktiske transaksjonen. På dette punktet ville vi vanligvis anbefalt deg å gjøre omfattende undersøkelser og finne aksjer som passer til porteføljen din, men ettersom vi skal kjøpe Tesla aksje, slipper vi jo den biten. 

Det første du må gjøre dersom du ikke allerede er logget inn, er å logge inn på din eToro konto. Dette vil bringe deg til eToro dashbordet. Øverst på denne siden vil du se et søkefelt, her skriver du inn Tesla (eller hvilken som helst annen aksje du ønsker å kjøpe).
Når du søker opp aksjen vil den dukke opp i menyen og du trykker bare på den aktuelle logoen (i vårt tilfelle Tesla). Dette vil ta deg med videre til handelssiden for den aktuelle aksjen. På denne siden vil du finne en del opplysninger om selskapet, samt hva andre investorer på eToro tenker om selskapet. Du vil også finne en Handle knapp øverst til høyre, og det er denne vi skal bruke nå.

Når du trykker på Handle  vil du bli tatt med videre til et nytt vindu. Her oppgir du hvor mye du ønsker å handle for. Vår klare anbefaling her er at du ikke plasserer alle pengene i én aksje, men heller forsøker å bygge en godt diversifisert portefølje. Dette vil gjøre at den blir langt mindre volatil. 

Steg 5: Selg aksjer

Det siste steget du bør vite om, er hvordan du selger aksjer. Her vil det i stor grad være den samme prosessen som for å kjøpe aksjer, men du slipper søke opp selskapene. Du kan heller gå inn i porteføljen din og velge selg derfra. Dette vil automatisk bringe opp transaksjonsvinduet til eToro og la deg oppgi hvor mye du ønsker å selge.

eToro er en multi-asset-plattform som tilbyr både investering i aksjer samt handel med CFD-er. Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 77 % av investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine. Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutning. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare. eToro tilbyr ikke CFD-er og gir ingen representasjon og påtar seg intet ansvar med hensyn til nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved å bruke offentlig tilgjengelig ikke-enhetsspesifikk informasjon om eToro.

Oppsummering – Kjøpe Tesla aksjer

Det er mye å tenke på når man skal handle sine første aksjer, men en av de viktigste punktene er uten tvil en god nettmegler. Her anbefaler vi at man benytter seg av eToro, og i denne veiledningen har vi visst hvor enkelt det er å handle aksjer med nettopp eToro. Ønsker du å sammenligne plattformer kan vi anbefale Nordnet som en god kandidat for dette.

logo

Beste norske plattform for aksjer

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Nøkkeltall

Avgifter: 1 NOK – 79 NOK

Utvalg: aksjer, fond, ETFer m.m.

Selv om eToro uten tvil er den beste når det gjelder kostnader, så tilbyr Nordnet en utmerket løsning for småsparere. Her vil du finne tilgang til en rekke ulike aksjer, enkle handelsløsninger og muligheten til å sette opp automatisk sparing. 

Helt til slutt ønsker vi å belyse viktigheten av lave kostnader. Dette gjelder spesielt for deg som handler for små beløp hver gang. Mange nettmeglere i Norge tilbyr et utvalg utenlandske aksjer, men disse har ofte høye gebyrer knyttet til transaksjonen. Dette kan fort resultere i at sparepengene dine går til gebyrer, og ikke sparing. 

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.