generic

Kraken erfaringer: Er Kraken fortsatt et godt alternativ i 2024?

Merk: Kjøp av bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke regulert i de fleste EU land (inkl. Storbritannia og Norge). På grunn av det har du ingen EU investor-beskyttelse, og risikerer også å tape egen kapital. All handel foregår på eget ansvar, og vi kommer ikke med økonomisk rådgivning. Gjør alltid egen research.

Kraken er en populær kryptovalutabørs som tilbyr handel i mer enn 120 ulike valutaer. Her kan du kjøpe og selge med lave, konkurransedyktige gebyrer. Markedsplassen har lenge vært regnet som en av de største i verden, men sammenlignet med de andre på markedet, hvor godt alternativ er egentlig Kraken?

Det er nettopp dette vi skal svare på gjennom vår omfattende anmeldelse av Kraken. Her vil vi se på hvilke fordeler og ulemper plattformen byr på, hvordan brukeropplevelsen er og ikke minst hvilke valutaer du kan handle med. 

Oppsummering

  • Kraken er en populær kryptovaluta børs som tilbyr handel i mer enn 120 ulike valutaer. Her kan du kjøpe og selge kryptovaluta med lave gebyrer og høy likviditet. Plattformen har lenge vært populær blant norske investorer. 
  • Markedsplassen Kraken ble etablert i 2011 og har i dag hovedkontoret sitt i San Francisco. Blant de mest likvide handelsplattformene for en rekke ulike kryptovalutaer med kunder over hele verden. Tilbyr flere kostnadsnivåer for deg som krever ulike verktøy.

Ønsker du å lære mer om Kraken? Les våre oppdaterte Kraken erfaringer. 

Om Kraken

logo

Best for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0% – 0.26% per handel

Utvalg: 90+ mynter

Gå til Kraken

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Kraken er en krypto markedsplass som ble etablert allerede i 2011. Selskapet har sitt hovedkontor i San Fransisco, men har også kontorer i en rekke ulike land over hele verden. Noe av det som fort gjorde Kraken til et populært alternativ, var muligheten for både institusjonelle- og private investorer å benytte plattformen. 

Plattformen kommer i to ulike varianter, der du får en grunnleggende Kraken plattformen, samt en Kraken Pro for mer erfarne tradere. På den sistnevnte kan man blant annet handle med margin og futures, noe den enklere varianten ikke tilbyr. På toppen av dette kan Kraken tilby staking i en rekke ulike mynter, så denne plattformen er godt egnet for både nye og erfarne investorer. 

Fordeler med Kraken

Ulemper med Kraken

Brukeropplevelse

Noe av det som har gjort Kraken til et populært valg blant både nye og erfarne tradere, er det faktum at de tilbyr to ulike plattformer. Du kan velge den grunnleggende utgaven Kraken, men om du ønsker tilgang til mer avanserte funksjonaliteter som futures og margin, så vil du trenge Kraken Pro. Vi skal derfor ta en titt på begge to som del av denne anmeldelsen. 

Kraken: Basic 

Som nybegynnere vil Kraken Basic være et godt utgangspunkt. Her verifiserer du kontoen din og kan straks begynne handel med ulike valutaer. En fordel her er at du kan koble en bankkonto til plattformen, noe som gjør overføring av midler utrolig enkelt. 

Vi har fått flere tilbakemeldinger om at brukere fra Kraken har opplevd tyveri av kryptovaluta, så vi anbefaler at du aktiverer to-faktor autentifikasjon så fort det lar seg gjøre. På denne måten vil du sikre verdiene dine langt bedre. 

Kraken: Pro

Kraken Pro er alternativet for deg som ser etter en kraftig trading plattform. Her får du langt mer informasjon, muligheten til å handle på margin og ordredybde. En fordel med Kraken Pro er at trading plattformen deres er tilgjengelig både på mobil og i nettleser. 

Dersom du aktivt trader vil Kraken Pro være et bedre alternativ. Dette skyldes at avgiftene på denne varianten er langt lavere, så du vil spare inn spread kostnader fortere. Det kan derfor være verdt å lære seg den litt mer avansert Pro versjonen dersom du har til hensikt å bruke Kraken langsiktig. 

Utvalg: hva kan du handle hos Kraken?

Med et utvalg på mer enn 120 ulike mynter vil du mest sannsynlig finne det du leter etter hos Kraken. Her vil utvalget variere noe fra land til land, men noen av de du finner i utvalget inkluderer:

logo

Best for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0% – 0.26% per handel

Utvalg: 90+ mynter

Gå til Kraken

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Sikkerhet

Selv om Kraken kontoen din bør være trygg for cyberkriminelle, så anbefaler vi på det sterkeste at du benytter deg av to-faktor innlogging. De har også en unik mulighet til å lage ulike koder for forskjellige gjøremål, noe som styrker sikkerheten ytterligere.

Du kan eksempelvis lage en kode for innlogging, en for uttak og en for trades. Skulle du være i tvil om kontoen din eller passordet har kommet på avveie, så kan du også låse den slik at ingen endringer kan gjennomføres (inkludert transaksjoner). 

NB: Det har vært noen tilfeller der Kraken kontoer har blitt hacket, og det er dessverre lite man kan gjøre med dette. Transaksjoner med kryptovaluta er endelige, noe som betyr at dersom noen overfører digitale verdier ut av kontoen din, så er det lite markedsplassen kan gjøre med dette. Pass derfor på at du har gode sikkerhetsrutiner uansett hvilken kryptovaluta børs du benytter deg av. 

Kundeservice

Kraken tilbyr 24/7 kundeservice gjennom live chat, telefon og mail. Man skulle kanskje tro at det var lang ventetid her, men når vi sendte inn en test tok det drøyt 20 minutter før vi fikk svar. Her er det imidlertid verdt å merke seg at det finnes litt ulike tilbakemeldinger på kundeservice hos Kraken. 

Noen kunde har rapportert at det tar lang tid å få svar, men også at de sliter med å få Kraken til å løse ut låste midler. Vi har ikke opplevd dette selv, men det er verdt å merke seg som en helhetlig vurdering. 

Hvordan åpne en konto

For de fleste som har åpnet en bankkonto eller nettmegler konto, så vil prosessen hos Kraken være gjenkjennelig. Prosessen er relativt rask, men du må ha en del informasjon lett tilgjengelig. Selskapet er pålagt en KYC-prosess, så du må belage deg på å avgi noe personlig informasjon. 

Du kan starte registreringen på hjemmesiden til Kraken, eller gjennom applikasjonen deres. Her vil du først bli spurt om generell informasjon som navn, telefonnummer og personnummer. Dette skal sørge for at din identitet ikke misbrukes, eller at kryptovaluta brukes til hvitvasking av penger. 

Deretter må du verifisere kontoen din. Her må du først verifisere e-posten din ved å bekrefte linken eller koden de sender deg. For deretter å laste opp et godkjent ID-kort med bilde. Du kan riktignok velge å IKKE gjøre dette, men da vil du oppleve restriksjoner på hvilken funksjonalitet du får tilgang til. 

Konklusjon – Kraken erfaringer

Kraken er en utmerket plattform for langsiktig sparing og investering i kryptovaluta. Her får du tilgang til mer enn 120 ulike mynter, samt muligheten til å handle med futures og margin. Vår vurdering er at dette er en god plattform som tilbyr brukervennlig handel for kunder over hele verden. 

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.