generic

Er kredittkort fornuftig i dagens økonomi?

Det er klart at kredittkort har mange fordeler. For det første, så slipper man å bære rundt store mengder kontanter – noe som kan være veldig stressende spesielt hvis man er på ferie eller reiser mye. I tillegg gir kredittkort også mulighet for å handle på nettet, noe som er blitt svært populært de siste årene.

En annen viktig faktor er at kredittkort ofte gir bedre kjøpsbetingelser enn kontanter. For eksempel kan man oftere få rabatter og fordeler ved å betale med kredittkort, samtidig som man har mulighet til å betale ned kjøpet over tid. Kredittkort er derfor et svært gunstig alternativ for mange forbrukere.

Det er imidlertid viktig å være klar over at kredittkort ikke er gratis å bruke. Man må nemlig betale renter og gebyrer på kjøpene sine, noe som kan bli kostbart hvis man ikke er forsiktig. Det er derfor viktig å velge et kredittkort med gunstige betingelser, og å alltid betale ned kjøpet før forfallsdatoen. På denne måten kan kredittkort være en fordelaktig måte å handle på – men kun hvis man bruker dem riktig.

Hvordan sparer man penger ved og bruke kredittkort?

Når du bruker kredittkort dukker det opp flere fordeler, det er mange fordeler men de mest populære i Norge er:

Hvor lang tid tar det og få kredittkort?

Det varierer veldig, en ting vi kan avklare med engang er at det ikke er mulig og få kredittkort på dagen. Dette er fordi det tar mellom 3 til 7 dager for selve søknaden og utsendelsen av kredittkortet.

Så hvis kredittkort søknaden din blir godkjent kan du regne med og vente en ukes tid før du får kredittkortet i postkassen.

Oppsummering

Kredittkort kan være med og styrke økonomien din, så lenge du betaler tilbake utestående saldo før måneden er over slipper du og betale renter.

Det er heller ikke nødvendig og overføre penger til kontoen sin med kredittkort (selvom det er mulig) – Dette koster vanligvis mye penger og rapporter viser at det er på denne måten forbrukerne havner i gjeldsproblemer.

Har du havnet bakpå? Sjekk ut DNB sin guide på hvordan du kommer deg ut av gjeldskrise.

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.