Regnskapsprogram

Regnskapsprogram lar deg eller din regnskapsfører gjennomføre regnskapet i et program. Dette er blitt standarden i dag, da et regnskapsprogram kan automatisere en hel rekke prosesser. For eksempel kan en raskt laste opp fakturaer og bilag, kjøre ut lønn, og mye mer. Det går dessuten an å sende ut for eksempel årsregnskap direkte fra et regnskapsprogram.

Integrasjonene er mest sannsynlig den største fordelen ved et regnskapsprogram. For eksempel kan en regnskapsfører her direkte overføre årsregnskap, A-melding, og MVA-oppgaver blant annet til Altinn. Dermed trenger en ikke fylle inn manuelt i Altinn, og et regnskapsprogram tar seg av hele denne arbeidsoppgaven.

Regnskapsprogram har vært populære helt siden 80-tallet, men det er ikke før de senere tiårene at de nettbaserte versjonene naturligvis har slått an. Denne automatiseringen og forenklingen av teknologi har gjort det enklere for privatpersoner å involveres i eget regnskap, selv om det fortsatt anbefales å benytte en regnskapsfører.

Det finnes i dag mange regnskapsprogram som norske bedrifter kan velge gjennom. De nettbaserte løsningene er veldig populære, men det er også mulig å velge et rent regnskapsprogram som primært benyttes offline.