generic

Regnskapsprogram

Regnskapsprogram lar deg eller din regnskapsfører gjennomføre regnskapet i et program. Dette er blitt standarden i dag, da et regnskapsprogram kan automatisere en hel rekke prosesser. For eksempel kan en raskt laste opp fakturaer og bilag, kjøre ut lønn, og mye mer. Det går dessuten an å sende ut for eksempel årsregnskap direkte fra et regnskapsprogram.

Integrasjonene er mest sannsynlig den største fordelen ved et regnskapsprogram. For eksempel kan en regnskapsfører her direkte overføre årsregnskap, A-melding, og MVA-oppgaver blant annet til Altinn. Dermed trenger en ikke fylle inn manuelt i Altinn, og et regnskapsprogram tar seg av hele denne arbeidsoppgaven.

Regnskapsprogram har vært populære helt siden 80-tallet, men det er ikke før de senere tiårene at de nettbaserte versjonene naturligvis har slått an. Denne automatiseringen og forenklingen av teknologi har gjort det enklere for privatpersoner å involveres i eget regnskap, selv om det fortsatt anbefales å benytte en regnskapsfører.

Det finnes i dag mange regnskapsprogram som norske bedrifter kan velge gjennom. De nettbaserte løsningene er veldig populære, men det er også mulig å velge et rent regnskapsprogram som primært benyttes offline.

Om Mats

Mats er redaktør hos Investikon.no hvor han dekker temaer som investering, aksjer og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med investering innen disse temaene, noe som vil si at han har mye kunnskap å dele.