krypto

XRP kurs

Realtidskurser og grafer for analyse

Kryptovaluta har vært en utmerket investering for mange, men det kan være vanskelig å vite hva som påvirker kursen underveis. Derfor har vi laget denne guiden som omhandler XRP kurs, så du kan få en bedre forståelse for hva som påvirker kursen til kryptovalutaen. Vi vil også se nærmere på hva Ripple (XRP) er for noe, hvordan du kan analysere kursen og hvilke utsikter den har for fremtiden. 

logo

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

Gå til Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Her vil det være viktig å påpeke at altcoins som XRP og Ethereum er svært volatile, noe som betyr at investeringer i kryptovaluta kan svinge kraftig. Du bør derfor sette deg godt inn i hver enkelt valuta du vurderer for investering, akkurat slik man ville gjort med enkeltaksjer. Selv om alle går under kategorien altcoins, betyr det nemlig ikke at alle har de samme funksjonaliteten. 

Oppsummering

  • XRP kurs er prisen som Ripple sin token XRP handles for. Kursen er basert på tilbud og etterspørsel i kryptomarkedet og kan ofte oppleves som svært volatilt på grunn av handelsmønstre. Du kan finne kursen hos en rekke ulike finansielle plattformer. 
  • Kursen på XRP oppdateres 24 timer i døgnet og angir hvilken pris og verdsettelse kryptovalutaen har på nåværende tidspunkt. Ettersom kryptovaluta omsettes kontinuerlig vil denne kursen endre seg gjennom hele døgnet.

Imidlertid faller generelle kjøp av kryptovaluta utenfor emnet i denne guiden, men vi kan anbefale vår ‘kjøpe kryptovaluta’ guide for deg som ønsker å lære mer om dette. 

Hva er Ripple?

Ripple (XRP) er en av de største kryptovalutaene i verden, men det er også viktig å skille denne valutaen fra selskapet Ripple. Sistnevnte er et privat selskap som utvikler løsninger for banker og finansielle virksomheter, hvor XRP Ripple er en av produktene deres. Denne kryptovalutaen ble lansert i 2012, og har hatt som visjon å være både raskere og billigere å bruke enn Bitcoin. 

Dette gjøres ved at Ripple fungerer som en megler mellom ulike valutaer, både fiat og kryptovaluta. Hvem som helst kan enkelt veksle mellom XRP og annen valuta, for deretter å gjennomføre globale transaksjoner på så lite som 3-5 sekunder. Når det er sagt, er det viktig å merke seg at Ripple Labs (selskapet) ikke eier XRP Ripple. Dette er en desentralisert valuta med åpen kildekode. Derimot holder Ripple Labs brorparten av de tilgjengelige tokens i Ripple blokkjeden, noe som har ført til diskusjoner om selskapet har påvirkningskraft på XRP kurs eller ikke. 

Ripple kan derfor oppsummeres på følgende måte:

Hva påvirker kursutviklingen til XRP?

Som kjent er XRP kurs og andre kryptovaluta svært volatile, og med dette mener vi at de kan gå opp- og ned med høy frekvens. Imidlertid er det nettopp denne volatiliteten som har gjort kryptovaluta markedet til en attraktiv investering for mange. Vi skal derfor se nærmere på noen av faktorene som har evnen til å påvirke utviklingen av XPR kurs, samt hva du bør følge med på når du investerer i kryptovaluta. 

Media

Den vanligste årsaken til at kursen til ulike kryptovaluta svinger kraftig, er ulike omtaler i media. Dette gjelder spesielt negativ omtale, noe som gjerne fører til kraftige fall i en kryptovaluta. Slike omtaler kommer gjerne fra offentlige myndigheter som stiller spørsmål om regulering eller lignende tiltak av kryptovaluta markedet. 

Imidlertid kan slik omtale også føre til kraftige kurshopp, noe vi har sett flere eksempler på med MeMe Coins. Spesielt Dogecoin opplevde en periode med kraftig kursstigning når milliardæren Elon Musk omtalte mynten på sin Twitterkonto. Tilsvarende så vi positiv kursutvikling i Bitcoin når store selskaper som BlackRock, Aker, JP Morgan og andre har åpnet for investeringer i kryptovaluta. 

Teknologisk utvikling

En annen viktig årsak til at kursen i ulike mynter utvikler seg opp eller ned, er teknologiske gjennombrudd. Dette så vi spesielt tydelig når Ethereum introduserte muligheten for smartkontrakter i blokkjeden, noe som åpnet for en helt ny dimensjon innen desentralisert finans. Vi har sett lignende utviklinger i Ripple XRP kurs når selskapet lanserte sin RippleNet løsning. 

Dette gjorde at man enklere kunne omsette verdier ved hjelp av Ripple, noe som igjen ga positive utslag på verdien til myntene. Vi forventer at denne utviklingen får fortsette den nærmeste tiden, så her vil det fortsatt være spennende å følge med på hvilke muligheter blokkjeder vil by på fremover. 

DeFi

Ideén om desentralisert finans oppsto i kjølvannet av finanskrisen, men tok for alvor av når Ethereum introduserte smartkontrakter. Dette er en visjon om å tilbakeføre kontrollen av det finansielle systemet til brukerne, noe som kan gjøre det mulig å låne, pantsette, overføre penger, samt spore eiere ved hjelp av tokens knyttet til en blokkjede. 

I dag finnes det allerede flere gode eksempler på hvordan DeFi har karvet ut sin plass i det moderne finansielle systemet. Eksempelvis er RippleNet som brukes av store banker som Santander og American Express et godt eksempel på nettopp dette. Dette systemet bruker protokoller og tokens fra Ripple sitt nettverk til å overføre penger verden over på bare 3-5 sekunder. I tillegg fungerer det opp mot alle typer fiat, så det er bredt tilgjengelig for alle som ønsker bruke det. 

Tilbud og etterspørsel

Sist, men ikke minst avgjøres XRP kurs på de ulike desentraliserte børsene. Her vil tilbud og etterspørsel være den viktigste faktoren for hvordan en kurs beveger seg. Denne modellen ligner den vi kjenner fra f.eks. Oslo Børs, i form av at kursen er møtepunktet mellom hva en investor er villig til å betale for en aksje, veid opp mot hva noen er villige til å selge den for. Selv om kryptobørser og kryptovaluta er desentralisert, gjelder det samme prinsippet for denne handelen. 

Hvordan vil kursen til XRP endre seg?

Ved mindre man har en krystallkule vil det være vanskelig å forutsi hvordan en kurs vil utvikle seg i fremtiden, men de fleste har et positivt syn på Ripple (XRP) kurs. Mye av dette skyldes at det stadig knyttes nye brukere og banker til deres RippleNet system, noe som igjen øker likviditeten i tokens i blokkjeden. 

Ripple har også fordelen av at det ikke utvinnes nye mynter, ettersom den aktuelle cap’en allerede er oppnådd. Dette fører til at prisen i mange tilfeller holder seg mer stabil enn der det fortsatt drives med utvinning, samt at Ripple ikke har utfordringen med energikonsum som gjerne kommer fra utvinning. 

Når det er sagt, har vi kommet til et passende tidspunkt å slenge inn en ekstra disclaimer. Her hos Investikon ønsker vi å tilby den beste informasjonen for investorer, men våre artikler bør aldri tolkes som investeringsråd. Sørg alltid for å gjøre egne undersøkelser og vurderinger før du gjennomfører en investering, og invester aldri mer enn du har råd til å tape. Husk at det er alltid er risiko knyttet til investeringer, noe som kan påføre deg tap. 

logo

Beste norske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøkkeltall

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Utvalg: 6+ mynter

Gå til Firi

Handel medfører risiko for tap av kapital (annonselenke).

Med en fot godt plantet i bakken og disclaimeren nevnt, kan vi derfor forsøke å ta en litt mer fremtidsrettet vurdering. Ripple XRP har gjort en rekke ting riktig, og vi ser svært positivt på at RippleNet stadig tilknytter seg store finansielle institusjoner. De lave kostnadene og gebyrene knyttet til bruk av Ripple XRP kurs er også en positiv faktor, noe som har bidratt til å gjøre XRP til en av de mest verdifulle valutaene på markedet. Vår oppfatning av Ripple er derfor at dette er en teknologi som har et godt potensiale for fremtiden, men mye av dette er nok allerede priset inn i verdien. 

Hvordan analyserer kursen til XRP?

Når du skal gjøre investeringer i Ripple XRP vil kurs og historikk være viktige pekepinner. Det lønner seg sjeldent å kjøpe på topp, men den høye volatiliteten kan også gi gode kjøpsmuligheter på kort varsel. Derfor kan det være lurt å ha kursvarsler som gjør det enkelt å oppdage slike bevegelser. 

Her kommer TradingView inn som et godt verktøy du kan bruke til analyse. TradingView lar deg se komplett historikk, lage egne charts og bruke teknisk analyse til å følge ulike kursformasjoner. Dette er et spesielt godt verktøy for deg som skal drive med aktiv trading av kryptovaluta, da du vil få en god oversikt over de ulike kursutviklingen underveis. 

Vi ønsker også trekke frem Firi som gode plattformer som tilbyr lignende verktøy til sine kunder. Firi tilbyr en forenklet, og én avansert versjon av plattformen sin. Plattformen passer best for tradere da den gir bedre dybdeinformasjon og realtidskurser. 

Oppsummering

Når man skal kartlegge Ripple (XRP) kurs er det viktig å ha de riktige verktøyene, men også kjenne til hva som ligger bak denne valutaen. Derfor har vi gått nærmere gjennom hva du bør vite om Ripple og selskapet som utvikler valutaen, samt hvor du finner de beste verktøyene. Vi har også sett på hva som kan gi kraftige kursendringer sånn som negativ omtale, regulatoriske tiltak, tilbud og etterspørsel, osv…
 
Vi har også kommet med forslag til noen gode plattformer som du kan bruke til aktiv analyse og trading av Ripple. Helt til slutt ønsker vi å belyse viktigheten av å lese seg opp på ulike kryptovaluta. Disse er nemlig like unike som aksjer, noe som betyr at hver mynt har et formål, hensikt og bruksområde. En godt diversifisert portefølje med kryptovaluta bør derfor ta utgangspunkt i altcoins på tvers av ulike kategorier slik at man oppnår best mulig eksponering.